Photoshop- retusz i triki !

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 17 lut 2008, 20:57

vitez pisze:Moje 20-30 min czasu jest warte tyle:

PRZED:
http://img174.imageshack....=img4610nx2.jpg

PO:
http://img338.imageshack....himg4610vy6.jpg
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
aneta123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aneta123 » 18 lut 2008, 13:45

ale mozna pojechac :-D :-D
marzenia sie spelniaja....

Awatar użytkownika
vitez
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: vitez » 18 lut 2008, 22:52

aneta123 pisze:ale mozna pojechac :-D :-D
Połączona robota kosmetyczki/wizażystki ;) , ale juz po fakcie.

Pierwszy etap pracy to bardzo manualne usuwanie co najwyraźniejszych zmian skórnych (wypryski, przebarwienia, zmarszczki), w robocie głównie Spot Healing Brush (90%), Healing Brush i Patch Tool (po 5%).

Przy okazji również punktowo-obszarowe łagodzenie tymi samymi narzędziami nadmiernych odblasków np na włosach czy czole.

Drugi etap to nałożenie 'maseczki' i 'podkładu' - mam taką specjalną nagraną akcję w Photoshopie o nazwie "wygładzanie" na podstawie książki "Fotografia cyfrowa edycja zdjęć" wyd. III - strona 322 'zaawansowane wygładzanie skóry' . Akcja wydaje się skomplikowana i wieloetapowa ale po nagraniu wszystkich kroków z wyjątkiem dwóch ostatnich to jest ułamek sekundy i gotowe. Nie będę tu jej przepisywał bo bardzo dużo pisania by było a bez obrazków ilustrujących co i jak ustawić w Photoshopie - raczej nie ma sensu.

Ostatni etap to wykonanie ostatniego punktu akcji - 'odmalowanie' pędzelkiem tych obszarów które mają być ostre (oczy, brwi, rzęsy, usta, niektórzy i włosy ostrzą, ja jakoś nie), spłaszczenie warstw obrazka i gotowe.

Awatar użytkownika
katinka-x
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: katinka-x » 04 mar 2008, 16:56

Ja mam instalke photoshop cs2 i kegen do niego jezeli komus sie przyda niestety nie ma tam paru udoskonalen ktore sa w cs3 ale dla osob ktore sie ucza jest ok czyli dla mnie a oczywiscie nie mam zielonego pojecia jak przeslac cs2 jezeli ktos by go chcial :(

Awatar użytkownika
vitez
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: vitez » 05 mar 2008, 00:08

katinka-x pisze:Ja mam instalke photoshop cs2 i kegen do niego
http://www.joemonster.org/article.php?sid=2741

A dla osób które się uczą niezmiennie polecam Photoshop Elements 6.0 (oryginał) :P

Awatar użytkownika
katinka-x
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: katinka-x » 05 mar 2008, 13:14

nie mialam okazji przekonac sie jak dzialaPh Elements u mnie trial nie chcial sie wlaczyc caly czas bylo zapytanie o numer seryjny wiec zrezygnowalam z niego i zaczelam od Ph cs3
po okolo tygodniu meczenia sie z tym programem wyszlo mi cos takiego

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... zmn300.jpg

Awatar użytkownika
doma1982
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doma1982 » 05 mar 2008, 17:24

A jest moze jakis program do obrobki zdjec podobny do photoshopu ale po polsku?
Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie:)))

Awatar użytkownika
vitez
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: vitez » 05 mar 2008, 21:43

doma1982 pisze:A jest moze jakis program do obrobki zdjec podobny do photoshopu ale po polsku?
Photoshop jest dostępny i w wersji polskiej.

Awatar użytkownika
La_double_vie
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: La_double_vie » 08 mar 2008, 00:53

Hej dziewczęta :)
Od jakiegoś czasu odwiedzam już to forum i powiem szczerze, że po przeczytaniu tego postu stwierdziłam, że ja też chcę Photoshopa. Tzn. kiedyś się nim bawiłam, ale strasznie mi się zawieszał, więc go odinstalowałam. Ale nakręciłyście mnie na niego, więc zainstalowałam z powrotem. Miałam formata, więc PS biega jak ta lala. Ale do rzeczy. Chciałam napisać odnośnie powiększania piersi, zmniejszania nosków itp. Tak więc łatwiej jest zamiast lassa wejść w szóstą opcję, tj. "Filtr" w pasku gdzie macie "Plik", "Edycja" itd. Jak weźmiecie "Filtr" to później czwarta zakładka "Deformacja". Otwiera Wam się nowe okno. I tam macie "Marszczenie", "Wybrzuszenie". Dobieracie wielkość pędzla, w zależności od tego jak wielki obszar chcecie powiększyć.
"Marszczenie" likwiduje np. cellulit (ale oczywiście nie tak do końca, ale trochę). Można przez to zmniejszyć nos, brzuch, uda. Wybrzuszeniem można powiększyć sobie cycuchy :-D oczy itd.
To "Wybrzuszenie", "Marszczenie" w oknie "Deformacja" znajdują się po lewej stronie w pasku narzędzi jako czwarta i piąta opcja. Warto się tym pobawić, bo naprawdę bardzo ładny efekt można tym uzyskać. I nie trzeba babrać się stempelkami itd. :-P Nie widać żadnych różnic ani nic :)
Jak jeszcze jakąś opcję wyczaję to na pewno dam znać :)
Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że trochę pomogłam, bo wiem jak to z obrysowywaniem bywa. Dużo bazgrania się.

P.s. Zapomniałam dodać, że podobny do PhotoShopa jest PhotoFiltre. Jest to darmowy program. Później ściąga się do wersji spolszczenie i już :) Ja osobiście w likwidowaniu zmarszczek, świecenia się na czole używam PF, a do powiększania i zmniejszania do odpowiednich rozmiarów części ciała PS. Chociaż faktem jest, że PF umywa się do PS, który jest niezastąpiony. No to by było już chyba wszystko :)

Awatar użytkownika
doma1982
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doma1982 » 10 mar 2008, 19:31

A czy ktos moze mi podac link do photoshopa po polsku, no i oczywiscie klucz lub cos tam co wymagaja przy instalacji programu. Moze byc rowniez inny program do obrobki zadjec ale zeby byl po polsku i za darmo.
Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie:)))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”