telewizja a edukacja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

telewizja a edukacja

Post autor: natalya » 23 lis 2007, 14:20

nie wiem czy wy tez macie wrazenie ze od dluzszego czasu telewizja nie ma nic ciekawego do zaoferowania?zauwazylam ze juz od kilku lat poziom systematycznie spada i chyba niedlugo siegnie bruku(o ile juz to sie nie stalo).jak tu mowic o jej roli edukacyjnej skoro promuje glupote i chamstwo, ktorego jest zreszta wszedzie pelno(moze dlatego ze przyklad idzie z gory?),wystarczy tylko wyjsc na ulice wiec niepotrzebne jest dodatkowe placenie abonamentu, a jak juz sie placi to sie czegos wymaga.
wiem tez ze o gustach sie moze nie dyskutuje, ale wlasnie odpowiednia edukacja jest za nie odpowiedzialna i m.in srodki masowego przekazu, ktore w znacznym stopniu je ksztaltuja.i potem sie dziwic ze ktos nie umie odroznic(uzyje ogolnego sformuowania)"sztuki" od kiczu jezeli nigdy nie widzial tego pierwszego, bo po prostu nie bylo mu dane....
dawniej zawsze z utesknieniem czekalam na festiwal opolski, teraz juz nawet tego nie chce mi sie ogladac, bo to juz nie jest to co bylo kilka lat temu...
ciekawa jestem, co wy myslicie na ten temat
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 24 lis 2007, 13:35

Ja tęsknię za cyklem "czas na dokument", bo to o ile dobrze sie orientuję już nie leci?
Teraz filmy dokumentalne puszczają w nocy, co jest dla mnie totalnie chore :doubt:
Ja ogólnie bardzo mało oglądam telewizji ze względu na ograniczony czas. Pamiętam też, że chyba w soboty rano był cały blok "telewizja edukacyjna"- leciały tam programy popularnonaukowe. A teraz lipa- powtórki plebanii? Jeśli się mylę to mnie poprawcie, bo tak jak mówię rzadko oglądam TV.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”