Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
manila
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: manila » 04 lip 2007, 21:53

:arrow: Michitka,

Aż tak dokładnych informacji o jakie prosisz nie mam. Jednak odradzam Ci studia na ASP. Trwają 5 lat a wiedzy większej niż z 2-letniego kursu raczej nie wyniesiesz. Prawdopodobieństwo ze uda Ci się dostać też jest małe - zazwyczaj jest 10-12 osób na kierunek i około 200 chętnych.
Z własnych doświadczeń mogę Ci przekazać tyle, że 6 lat chodziłam do szkoły plastycznej (gimnazjum i liceum) i poziom nauki był tam strasznie niski. Co prawda dostałam się na studia, ale ledwo sobie poradziłam na tym pierwszym roku. Jestem już po sesji, ale naprawdę dostałam ciężkiego kopa na politechnice - okazało się że nie umiem ani zabrać się porządnie do pracy, ani zorganizować sobie czasu - tak mało wymagająca była szkoła plastyczna. Nie ucząc się tam nic miałam same bdb i db (...).
Obawiam się że ASP to pokrewna bajka, bo tam większość ludzi jest właśnie po liceach plastycznych.
Przysz³o¶Ã¦ zaczyna siê dzisiaj...

ludzie s± mniej ludzcy ni¿ zwierzêta :(
http://www.dogmeattrade.com

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 04 lip 2007, 22:06

Ja chcę zrobić kurs lub iść policealnie --tak dla swojego zainteresowania, zobaczyć czy się nadam :-D
w końcu ciekawe zajęcie i praktyczne
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 04 lip 2007, 22:17

Michitka, a dlaczego nie chcesz isc na studia ? Teraz jest taki duzy wybor w kierunkach, ze szkoda by nie sprobowac ... na policealne zawsze masz czas, pozdrawiam Kamila 8-)
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 04 lip 2007, 22:19

Nie dałabym rady na studiach --ja tam takich uzdolnień plastycznych nie mam :badgrin: poza tym to ma być robione bardziej hobbistycznie
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 04 lip 2007, 22:31

To smigaj na inne studia, a hobby w miedzy czasie ;)

Teraz wybralabym Kosmetologie, ale jestem za stara na studia dzienne, zas zaoczne sa za drogie :cry:
Jedynie co zrobilam w tym kierunku to technika uslug kosmetycznych, chociaz to :-D
Ale czuje pewnien niedosyt :oops:
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 04 lip 2007, 22:35

Kamila -- a ogólnie to jakie studia skończyłaś? Że teraz piszesz, że teraz robiłaś tego technika.

A ja słyszałam różne opinie właśnie o kosmetologii, a technikiem usług kosmetycznych. Podobno te pierwsze bardziej teoretycznie przygotowują, a te drugie praktycznie -- jak kosmetyczka :o

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 04 lip 2007, 22:44

Wlasnie nie skonczylam, dlatego czuje niedosyt :doubt: ... a calkiem niedawno zdobylam technika uslug kosmetycznych tzw. "Kosmetyczka" :-D

Bylam 6 miesiecy na studiach Fiz-mat :badgrin: ale wiecie praca, ciaza ... itd
Porzucilam studia :? Glupio zrobilam !

Ale w podpisie tak pieknie masz napisane : O MARZENIA SIE WALCZY
Kto wie, moze jeszcze zrobie ;)

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 04 lip 2007, 22:47

To gratuluje Kamila :-D to ty masz łeb --jak takie studia wybrałaś ;)

a ta szkoła usług kosmetycznych??
kiedyś też się zastanawiałam nad kosmetyczką :roll:

Awatar użytkownika
manila
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: manila » 04 lip 2007, 23:52

Kamila, Michitka,

Obu Wam radzę skończyć studia, tym bardziej że jest tak jak napisała Kamila - jest dużo możliwości. Dziś po studiach niewiele się znaczy, a co dopiero bez nich :|
Przysz³o¶Ã¦ zaczyna siê dzisiaj...

ludzie s± mniej ludzcy ni¿ zwierzêta :(
http://www.dogmeattrade.com

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 04 lip 2007, 23:59

manila pisze:Kamila, Michitka,

Obu Wam radzę skończyć studia, tym bardziej że jest tak jak napisała Kamila - jest dużo możliwości. Dziś po studiach niewiele się znaczy, a co dopiero bez nich :|
W moim przypadku niewiele mozliwosci (tym bardziej, ze zostaja mi tylko platne, na ktore mnie nie stac) :? To nie to samo majac 21 lat, a 33 lata dom na glowie, firma, dwoje dzieci ... aczkolwiek nie wiadomo co moze mnie jeszcze spotkac w zyciu. Zdecydowanie wole zainwestowac w jezyki obce (o ktorych rowniez marze) :roll: Mam nadzieje, ze do 40-stki sie naucze :badgrin:
Ale mam tych marzen, gorzej z ich realizacja :badgrin: jestem okropnie leniwa :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”