IV RP-nadchodzi totalitaryzm?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Aquarell
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Aquarell » 20 maja 2007, 11:55

malaczarna pisze:A ja az sie zaczelam zastanawiac, czy aby nie przespalam Prima Aprilis :roll:
Przeciez te sugestie zywcem kojarza mi sie z "miniona epoka" , kiedy za zarty o komunie mozna bylo sobie klopotow przysporzyc.
Wladza, ktora rosci sobie prawo do nieomylnosci, wladza, ktora narzuca obywatelom swiatopoglad i pozbawia ich mozliwosci wyboru, a do tego wladza, ktora nie znosi krytyki, nawet satyrycznej - to wszystko juz bylo.
Przykro mi, ze musze na to patrzec: dyktatorskie zapedy sfrustrowanych, żądnych wladzy braciszkow (chocby ostatnie wypowiedzi Jasnie nam panujacego Jaroslawa na temat TK), koalicjant, ktory w obsadzaniu stanowisk stosuje zasade nepotyzmu, prawicowy radykal, ktory role kobiet najchetniej sprowadzilby do roli chodzacej macicy... Nie chce mi sie pisac dalej...

Maxi - tytul jak najbardziej adekwatny. Tez mam takie odczucia.
ano, to strasznie dziwi, ale tak wiele jest jest podobieństw w obecnym rządzeniu - do epoki PRLu, że szczęka opada :roll:
02.06.2011 - op. brzuszyska u dr. Brzuchańskiego :)

Awatar użytkownika
sylwiaemail
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: sylwiaemail » 21 maja 2007, 15:13

no, niestety aż trudno uwierzyć, że to nie prima aprilis

krulewnatoja
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty
Kontakt:

Post autor: krulewnatoja » 28 maja 2007, 23:05

milucha pisze:
groszek pisze:o bosszzz zmień nick kobieto, bo wstyd
Tez mnie gryzie niemilosiernie w oczy... :roll:
groszek pisze:o bosszzz zmień nick kobieto, bo wstyd :roll:
łe? a Twoje 'boszz' to po jakiemu? strasznie jestescie poprawne gramatycznie i politycznie..
to dopiero wstyd w takim glupawym kraju. dystansu zycze.

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 29 maja 2007, 11:47

Kochana,tu nie chodzi o poprawnosc polityczna czy gramatyczna a tylko i wylacznie ORTOGRAFICZNA.Rozumiem,ze w postach zdazaja sie bledy ale jak ktos ma w swoim nicku slowo KRULEWNA a nie KROLEWNA,to chyba moze miec pretensje sam do siebie. A tak przy okazji,za moich czasow nie bylo dysleksji,dysgrafii i innych fanaberii.I wszyscy sie nauczyli pisac poprawnie po polsku.Teraz byle lenia rodzice prowadza do poradni,przyglup dostaje kwitek i juz nie musi znac ortografii.Czy ktoras zna lacine bo mi sie taki cytat przypomnial a nie jestem pewna czy go dobrze pisze" O Tempora,O Mores"-jakos tak to bylo.

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 29 maja 2007, 11:59

hmmm, no ale mi sie wydaje, ze nick 'krulewnatoja' jest po prostu autoironiczny i stad taka a nie inna pisownia ;) nie ma sie chyba czym oburzac :-)

Awatar użytkownika
uranus
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: uranus » 29 maja 2007, 12:01

A co dziewczyny sadzicie o Teletubisiach-gejach? :o

Szok... jak mozna????

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 29 maja 2007, 12:21

No,jesli autoironiczny to chyba powinien byc w cudzyslowie,nawiasie,z przymrozeniem oka.W kazdym razie tak napisany,zeby prosta Maxi,Groszek i inne zrozumialy.A jesli jednak krulewna, to krulewna nie powinna sie podniecac tylko poprawic blad. Teletubisiowi trzeba dac siatke z Galerii Centrum,taka w jakiej pani prezydentowa nosi kanapki dla prezydenta,albo podrobke Chanel,taka z jaka sie obnosi poslanka Szczypinska i juz Teletubis bedzie poprawny politycznie.

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 29 maja 2007, 12:37

maxi pisze:No,jesli autoironiczny to chyba powinien byc w cudzyslowie,nawiasie,z przymrozeniem oka.W kazdym razie tak napisany,zeby prosta Maxi,Groszek i inne zrozumialy
coz, dla mnie sama tresc tego nicka sie wydaje raczej ironiczna i z dystansem do siebie. nie wyobrazam sobie, zeby ktos na serio mial sobie wybrac taka ksywke :| moze zainteresowana sie wypowie, zeby wyjasnic watpliwosci, bo moze cos tu nadinterpretowuje. pozdrawiam

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 29 maja 2007, 19:02

Teletubisiowi trzeba dac siatke z Galerii Centrum,taka w jakiej pani prezydentowa nosi kanapki dla prezydenta,albo podrobke Chanel,taka z jaka sie obnosi poslanka Szczypinska i juz Teletubis bedzie poprawny politycznie.
Maxi aleś doj...bała! :-D przepraszam za słowo ale po prostu odpadłam, pociekło mi ze śmiechu!
Prawda, cała prawda i tylko prawda nic dodać nic ująć! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
23 marca 2007 - Operacja noska lek. Piotr Skupin Godzilla Slayer.

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: kik@ » 29 maja 2007, 19:11

wzieliby się za jakas konkretną robotę :doubt: a nie udawali ze czyms sie zajmują...patałachy
Sianecki w Faktach pieknie tą sprawę wczoraj podsumowal :-D
"kto nie skacze jest pedałem..."
kika -> 08.2005/07.2006 op. noska - dr Latkowski 8-)

NIE MODERUJE JUZ FORUM od 02.12.07

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”