Skopiowalam kilka wypowiedzi na temat Centralwingsa
"Kurcze, ostatnio wszystkie loty Centralwings z ktorymi mam do czynienia sa opoznione. Czy oni maja inne definicje czasu? Zaczynam sie zastanowiac, czy czasami nie jest lepiej zalplacic wiecej, ale byc na miejscu na czas, gdy np. leci sie tylko na weekend. Tez sie z tym spotkaliscie, czy tylko ja mam takiego pecha? "
"To masz szczescie. Moje ostateni przygody z Centralwings skonczyly sie jeszcze weselej. Kupilem bilet, a dwa dni pozniej odwolali loty poniwaz nie maja dodatkowego samolotu Po telefonie do nich dowiedzialem sie o alternatywnych polaczeniach (ktore nikomu nie pasuja, co nie jest zadna nowoscia) lub zwrocie gotowki. Wybralem druga opcje i zostalem poinformowany, ze oddadza mi pieniadze w ciagu dwoch moze trzech tygodni. W ostatecznosci w ciagu miesiaca. Jak zabierali to zajelo im to mniej niz 48 godzin.
Pozostal tylko smiech "
"Strzałeczka!
Moja przygoda z Centralwings trwa nadal od 13.01.2006 roku.Po 12 -tu godzinach czekania na odlot z Dublina postanowiłem dochodzić odszkodowania za opóźniony lot.
Na stronie Centralwings jest "kontakt".Należy na piśmie złożyć roszczenie na wskazany adres.A propos adres jest widoczny od niedawna.Na odpowiedź czeka się 30 dni od daty dostarczenia.Ja otrzymałem odpowiedź odmowną po 4 miesiącach nękania ich.
Europe Direct wskazuje jak postępować.
http://ec.europa.eu/transport/air/rules ... nfo_en.htm "
"Z tego co wiem, to Ryanair ma 98% lotow na czas, wiec spoko. Pod tym wzgledem jest najlepsza lina w europie. Kurcza, za notoryczne opoznienia powinni im wlepic jakas kare, przeciez to jest robienie pasazerow w jajo prosto w oczy. Wyglada na to, ze te spoznienia to jest czesc ich procesu biznsowego. "
"Ja mialem do czynienia z Centralem 2 razy. Pierwszy raz mial tylko godzine spoznienia, ale dolecial do Warszawy zamiast do Wroclawia (to nie byla ich wina, ale jakis uraz do nich zostal). Drugi raz przylecial ok 6 godzin za pozno.
W innych liniach tylko raz zdarzylo mi sie dluzsze spoznienie niz godzina (biorac pod uwage moje loty jak i wyjazdy po znajomych na lotnisko, razem to moze nawet ok. 50 lotow). "
"Mi takze przesuneli jeden lot o godzine a drugi o 12h .z tym,ze ten drugi jest juz nastepnego dnia i mam problem- bo tym lotem leci maz,ktory nie ma urlopu i nic ich to nie obchodzi. Jestem ciekawa kto zwroci nam za stracona dniowke ? Czy sa jakiekolwiek szanse. Jedno wiem - nie bede juz wiecej bukowac w centralwings."
oraz link
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=11a7f
A tak poza tym to mam nadzieje ,ze chlopcy za przedruk sie nie wkurza :lol:

Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!