Tanie linie lotnicze

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
anakonda
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: anakonda » 09 cze 2006, 18:19

Duży plus to to, że wszystkie podawane ceny zawierają już opłaty lotniskowe.

isabell
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: isabell » 09 cze 2006, 18:34

Trzeba tylko dodac oplaty manipulacyjne. W Wizz Air na trasie Wwa - Frankfurt wynosi to ca 40 pln/os i tak jest chyba na innych.

Strona super :wink:
juz po :) liposukcja ud, dr Stanczyk *marzec 2006*

Awatar użytkownika
*Marita*
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: *Marita* » 10 cze 2006, 00:03

Muszę z przykrością przyłączyć się do nienajlepszej opinii o CENTRALWINGS. Mogę podać kilka przypadków ...

Po pierwsze - W styczniu tego roku leciałam do Rzymu ... lot miał być około godziny 12 ... dokładnie już nie pamiętam. Przybyłam na lotnisko 1,5 godziny wcześniej zeby spokonie kawke wypić przed wylotem ... efekt był taki, że siedziałam na Okęciu do 18 ... myślałam, że tyłek przyrośnie mi do krzesełka. Opóźnienie spowodowane było podobno tym, że samolot któy miał zabrać nas do Rzymu nie mógł wylecieć z Bolonii (zdaje się) z powodu śniezycy. Niby niczyja wina ale fakt jest taki, że nie można liczyć na podstawienie innego samolotu jeśli zaistnieje podobna sytuacja. Dla poprawienia naszego samopoczucia CENTRALWINGS zasponsorował nam posiłki na lotnisku (obiad) oraz kanapeczki i puszkę napoju przy wsiadaniu do samolotu. Miły gest nie powiem. Powrót z Rzymu odbył się już bez podobnych niespodzianek.

Po drugie - moja siostra lecąc 26 maja z Rzymu do Warszawy spotkała się z podobną sytuacją. Miała wylecieć około 15 ... godzina odlotu ciagle była opóźniana ... w efekcie wyleciała około 21:30. SZOK ... nie mam pojęcia co było powodem tego opóźnienia. Mało tego ... lot powrotny 5 czerwca ... czyli kilka dni temu ... godzina lotu została zmieniona z 12:15 na 6:30 rano :roll: Jak dotarłyśmy na lotnisko okazało się, że samolot juz dawno odleciał. Na lotnisku zostało około 20 osób w podobnej sytuacji. Przykre ale ... ponad 20 osób nie zostało powiadomionych o zmianie godziny odlotu. Sprawdzaliśmy maile i telefony ... nie było informacji. Wyobraźcie sobie, że większość osób to byli Włosi, którzy w tej sytuacji musieli ponosić dodatkowe koszty (hotele itp) Rezerwacje zostały zmienione bezpłatnie na lot 7 czerwca bo tylko to mogli zaproponować.

:arrow: No i teraz mam mieszane uczucia bo sama zarezerwowałam już trzy bilety na okres letni ... nie wiem czy to był dobry pomysł. Początkowo byłam zachwycona CENTRALWINGS ... teraz mam lekki niesmak :roll:
Dr. Brzuchañski 24.05.2006 r - powiêkszenie piersi :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 13 cze 2006, 15:22

Skopiowalam kilka wypowiedzi na temat Centralwingsa

"Kurcze, ostatnio wszystkie loty Centralwings z ktorymi mam do czynienia sa opoznione. Czy oni maja inne definicje czasu? Zaczynam sie zastanowiac, czy czasami nie jest lepiej zalplacic wiecej, ale byc na miejscu na czas, gdy np. leci sie tylko na weekend. Tez sie z tym spotkaliscie, czy tylko ja mam takiego pecha? "

"To masz szczescie. Moje ostateni przygody z Centralwings skonczyly sie jeszcze weselej. Kupilem bilet, a dwa dni pozniej odwolali loty poniwaz nie maja dodatkowego samolotu Po telefonie do nich dowiedzialem sie o alternatywnych polaczeniach (ktore nikomu nie pasuja, co nie jest zadna nowoscia) lub zwrocie gotowki. Wybralem druga opcje i zostalem poinformowany, ze oddadza mi pieniadze w ciagu dwoch moze trzech tygodni. W ostatecznosci w ciagu miesiaca. Jak zabierali to zajelo im to mniej niz 48 godzin.
Pozostal tylko smiech "

"Strzałeczka!
Moja przygoda z Centralwings trwa nadal od 13.01.2006 roku.Po 12 -tu godzinach czekania na odlot z Dublina postanowiłem dochodzić odszkodowania za opóźniony lot.
Na stronie Centralwings jest "kontakt".Należy na piśmie złożyć roszczenie na wskazany adres.A propos adres jest widoczny od niedawna.Na odpowiedź czeka się 30 dni od daty dostarczenia.Ja otrzymałem odpowiedź odmowną po 4 miesiącach nękania ich.
Europe Direct wskazuje jak postępować.

http://ec.europa.eu/transport/air/rules ... nfo_en.htm "

"Z tego co wiem, to Ryanair ma 98% lotow na czas, wiec spoko. Pod tym wzgledem jest najlepsza lina w europie. Kurcza, za notoryczne opoznienia powinni im wlepic jakas kare, przeciez to jest robienie pasazerow w jajo prosto w oczy. Wyglada na to, ze te spoznienia to jest czesc ich procesu biznsowego. "

"Ja mialem do czynienia z Centralem 2 razy. Pierwszy raz mial tylko godzine spoznienia, ale dolecial do Warszawy zamiast do Wroclawia (to nie byla ich wina, ale jakis uraz do nich zostal). Drugi raz przylecial ok 6 godzin za pozno.
W innych liniach tylko raz zdarzylo mi sie dluzsze spoznienie niz godzina (biorac pod uwage moje loty jak i wyjazdy po znajomych na lotnisko, razem to moze nawet ok. 50 lotow). "

"Mi takze przesuneli jeden lot o godzine a drugi o 12h .z tym,ze ten drugi jest juz nastepnego dnia i mam problem- bo tym lotem leci maz,ktory nie ma urlopu i nic ich to nie obchodzi. Jestem ciekawa kto zwroci nam za stracona dniowke ? Czy sa jakiekolwiek szanse. Jedno wiem - nie bede juz wiecej bukowac w centralwings."

oraz link http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=11a7f

A tak poza tym to mam nadzieje ,ze chlopcy za przedruk sie nie wkurza :lol: :wink:
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 13 cze 2006, 16:37

Kurdę mam problem z wyborem tanich linii....Przyjacióła namawia mnie na central - latała kilka razy i było ok.
Ja chciałam z - polecenia savany- easyjet, ale kurczę u nich można płacić jedynie kartą kredytową bądź debetową - ja takich nie posiadam :(
Jak nie skombinuje to polecę central i dodam swoją opinię na temat linii :)
Dodam, że zależy mi na cenie....

...i już stwierdziłam, że zaryzykuje i weszłam na forum, a tu savana i jej post :) :wink:

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 13 cze 2006, 17:18

Martka to jakis znak moze :wink:
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
*Marita*
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: *Marita* » 13 cze 2006, 18:21

martka007 ja pomimo wszystko wybrałam CENTRALWINGS. Nie zawsze coś sie dzieje. Przecież nikt nie napisze, że leciał i wszystko było ok ... większość pasażerów czuje potrzebę napisania opinii właśnie wtedy kiedy jest ona negatywna ... to oczywiste. Poza tym znam identyczne przypadki z wizzair (mam nadzieję, że dobrze napisałam) ... no i skyeurope (zaginione walizki... kilkakrotnie)

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 cze 2006, 10:30

Boze ,no jasne ze byly pozytywne-tyle ze bylo ich jakos 3:20 ,to chyba o czyms swiadczy.Skoro spolecznosc polska w IE liczy sobie jakeis 500 tys i jest wiecej glosow na nie,to chyba o czyms swiadczy :roll:

Awatar użytkownika
*Marita*
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: *Marita* » 14 cze 2006, 10:49

Nie no ... ja nikogo nie namawiam. Wyraziłam tylko swoje zdanie. Uważam, że negatywne opinie znacznie szybciej się pojawiają, bo człowiek chce się wygadać i ostrzec innych. Jeśli nie dzieje się nic złego to częto o tym nie piszemy bo uznajemy to za normalne. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli.

Nie twierdze przy tym, że CENTRALWINGS to najlepsze linie :) Moja znajoma lata wizzair i jest bardzo zadowolona. Tanie linie zawsze pozostawiają wiele do życzenia. Coś za coś. Ceny biletów są naprawdę niskie ale nie ma się co łudzić, że komfort będzie jak np w locie czy innych. Ja jednak wolę poczekac na lotnisku 4 godziny na samolot niż znów szukać walizek tydzień :lol:

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 19 cze 2006, 12:14

zarezerwowałam w central :oops: ...mam baaaaardzo dużo wątpliwości, ale niestety w easy i wizzair można jedynie płacić kartą kredytową a ja takiej nie posiadam. Wiem, wiem mogłam pożyczyć, ale olałam to...co ma być to będzie.
Jak polecę (o ile nie odwołają lotu) i jakoś szczęśliwie wrócę to zdam relację.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”