A gdzie robiła Doda? cz.I

Piękni i Sławni Ludzie ... Tematy zwiazane z zyciem gwiazd i znanych ludzi. Plotki i ploteczki.

Moderator: Zespół I

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 04 lip 2006, 15:01

mara pisze:szpital, pocalunek, motor- britney
stroj na motor- aguilera
plaza- paulina rubio

czy polacy potrafia tylko kopiowac?
chciałąbym tylko dodać do tego co napisała Mara, że Doda skopiowała jeszcze część teledysku Szymona Wydry.. chodzi mi o ten fragment z operacją i powstaniem ze stołu..

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 04 lip 2006, 15:54

kira pisze: i reklama jakiegos napoju
W teledysku "Dwie bajki" Doda też piła ten sam napój -to pewnie firma sponsorująca produkcję jej teledysków.
Moje zdanie jest trochę odmienne od waszego. To, że odnajdujemy w tym teledysku podobieństwa z innymi clipami, to fakt. Ale wynika to z tego, że WSZYSTKO już gdzieś było - co można jeszcze wymyślić. Jakby tak przeanalizować większość teledysków na MTV to okazało by się, że każdy z nich to kopia jakiegoś innego. No i czego by nie mówić o Dodzie, to cieszę się, że ktoś w Polsce nareszcie robi klipy, w których coś się dzieje. Zauważyliście, że większość polskich teledysków to raptem dwa plany zdjęciowe i cztery różne ujęcia??? Nuuuuuda. Jak oglądam programy muzyczne, to po pierwszych pięciu sekundach jestem w stanie rozpoznać czy clip, który leci, to wykonawca polski czy zagraniczny. W zagranicznych clipach artyści przebierają się po kilka razy, mają 5 różnych make-up'ów i tyle samo zmieniają fryzurę. A tu jak ktoś w klipie się dwa razy przebierze to już ekstrawagancja :? Można to oczywiście nazwać kiczem, ale wolę to niż kolejny teledysk Budki Suflera czy Krzysztofa Krawczyka.

A tak mi się jeszcze przypomniało. Oglądałam w sobotę dwa koncerty w tv - pierwszy to Hity na czasie na TV 2( ze Słupska) i drugi zaraz po nim Sopot Festival(takie przedbiegi konkursowe). Na TV2 widziałam wielu wykonawców - wśród nich Gosia Andrzejewicz, która obecnie święci triumfy w rozgłośniach radiowych. Nie mogłam na nią patrzeć - była ubrana w spódniczkę w jakieś ciapki, kwiatki i nie wiadmomo co jeszcze - w takich spónicach to ja chodzę po bułki :roll: Scena dla mnie jest miejscem, na którym możemy( i właściwie powinniśmy) ubierać się w ciuchy, które niekoniecznie nadają się do wyjścia na miasto. Drugi koncert - Doda śpiewała pierwsza - nie powiem, żeby była ubrana w coś ekstrawanganckiego( krótka falbankowa biała mini i biała bluzka o kroju gorsetu) ale żeby w tym wyjść na miasto to trzeba mieć dużo odwagi, albo megasuper figurę. I taka jest właśnie różnica między Dodą a resztą polskich wykonawców. Jak zobaczyłam kilka lat temu Kasię Kowalską na festivalu w Sopocie ubraną w spodnie(ja na nie mówię ogrodniczki - szerokie i łączone z "klapą" na klatce piersiowej- zapinane na ramionach)to się omal nie przewróciłam.
Może Doda jest kiczowata, ma beznadziejny śmiech i sprawia wrażenie głupiej na maksa blondyny, ale przynajmniej ona wie, jak się ubrać na scenę, i próbuje robić coś innego i kolorowego, aby wyróżnić się z tego polskiego, nudnego, szarego show-buisnessu.
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
Violet
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Violet » 04 lip 2006, 16:10

Zgadzam sie z Gracja.

Ps. Rzeczywiscie D. przesadzila z tym mixem i nie warto doszukiwac sie jakiegokolwiek sensu w tym teledysku ("co ma piernik do wiatraka"?)..

Irvine Welsh
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Irvine Welsh » 04 lip 2006, 20:45

Co by o niej nie powiedziec to swietnie wyglada

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 04 lip 2006, 22:47

gusta i gusciki.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
ruta25
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ruta25 » 05 lip 2006, 00:05

Irvine Welsh pisze:Co by o niej nie powiedziec to swietnie wyglada

mi się nie widzi :roll: :roll: :roll: ale to tylko moje skromne zdanie :wink:

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 05 lip 2006, 00:48

a mnie doda nie przeszkadza, jest jakaś i niech sobie tam robi co jej sie podoba.... a gosia andrzejewicz czy jakoś tak to ma wstrętnego bazia na twarzy :shock: :? :roll: na to nie moge patrzeć :twisted:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 05 lip 2006, 10:31

GAGA pisze:a gosia andrzejewicz czy jakoś tak to ma wstrętnego bazia na twarzy :shock: :? :roll: na to nie moge patrzeć :twisted:
No właśnie. Zastanawiałyście się czemu nie ma topiku Gosi Andrzejewicz, Kasi Cerekwickiej, Alicji Janosz, Moniki Brodki itd itp. Przecież każda z nich ma coś, do czego można by się przyczepić i pogadać o tym(bazie na twarzy, krzywe zęby) Bo żadna z nich nie ma tego czegoś co ma Doda. To coś sprawia, że osoba stojąca na scenie jest zwierzakiem scenicznym - nawet jeśli nam się nie podoba to i tak nie możemy oderwać oczu i patrzymy dalej. Doda wzbudza kontrowersje i o to jej chodzi. Osiągnęła swój cel - ludzie o niej rozmawiają - nieważne czy dobrze czy źle. Cała reszta "wschodzących gwiazdek" po prostu jest. A w show- buisnessie nie chodzi o to by być nijakim...
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 05 lip 2006, 10:51

gracja pisze:Doda wzbudza kontrowersje i o to jej chodzi. Osiągnęła swój cel - ludzie o niej rozmawiają - nieważne czy dobrze czy źle. Cała reszta "wschodzących gwiazdek" po prostu jest. A w show- buisnessie nie chodzi o to by być nijakim...
racja-gracja ;)

Jeszcze się taki nie urodził by każdemu dogodził. Nigdy nie będzie gwiazdki, którą wszyscy będą się zachwycali. Doda jest widoczna i o to w tym wszystkim chodzi (przecież każdy wokalista marzy gdzieś o popularności).
A, że są gusta i guściki to...hmmm...tak jak wcześniej napisałam: 'jeszcze się taki nie urodził...'

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 05 lip 2006, 11:03

mnie nie przeszkadza żaden baź na twarzy , jeżeli ktoś umie z nim zaspiewać :lol: :wink:
Scena muzyczna ,to nie rewia mody !!!
Każdy ma swój styl (lepszy badz gorszy :roll: )- czego nie można powiedzieć o Dodzie ... :?

:shock: ???
Kasia Kowalska ma głos - nie musi pokazywać swojej dupy w każdym klipie (w przeciwnieństwie do innych) :twisted: !!! Flinte też "odrzucili", za jej styl - :x (dla mnie to żenada!)
Ja jak oglądam teledyski (amerykańskie), to czuję sie jakbym na same modelki patrzyla- albo ogladala jakiś erotyk / TRAGEDIA !!! (a po jakimś czasie robie taaaakie oczy :shock: i nie wierze ,że to ta sama osoba- przykład B. Spears) chore...- :?

Dla zaspokojenia wlasnej ciekawości ,pokazałam ostatnio Dodę moim znajomym ( trzem facetom- ...)- wysmieli ją centralnie i zapytali , czy Polacy są ślepi -
jednogłośnie odpowiedzieli ,że dziewucha (przepraszam za wyrażnie) nadaje sie na dobre ruchanko - i żadna z niej gwiazda !!! Jest wulgarna i wyglada ,jakby zamiast mózgu miała mały kamyczek... ...ma wieeelką gębę i głupi śmiech...
Sadzę iż ,brakuje jej tego "czegoś"- nie ma klasy... (i krótka mini jej nie pomoże):?
Ale to ludzie mnie bardziej irytują niż ona- ja bym w życiu nie zaplaciła za to ,żeby jej posłuchać czy pooglądać...

kończe mój wywód - i uciekam z tego wątku - bo to nie jest temat dla mnie... :?

Zablokowany

Wróć do „Celebrities”