oczywiscie ze masz racje w tym co piszesz masz prawo stwierdzic ze jej usta ci sie nie podobaja
i masz prawo to wyrazic
sa tacy ktorym sie podobaja i tez maja prawo o tym pisac a nawet sobie takie zrobic
ale bardziej na miescu byloby stwierdzenie
"na tym zdjeciu usta mi sie nie podobaja"
lub"takie usta jak ma na tym zdjeciu"
lub "jesli ma takie usta jak tu widze",
a nie ze ona takie usta ma i juz, bo to stwierdza fakt ze takie posiada i bierzemy to jako pewnik, a jakie faktycznie te usta ma tego niesety nie wiemy
i na pewno tego typu wypowiedz gdzie opisujemy co widzimy tu i teraz, nie powinna nikogo urazic
i tu przytocze przyklad
ktos palnął jakas glupote to co mozemy zrobic:
skwitowac ze jest glupi!
lub stwierdzic ze postapil glupio i ze powinien uwazac jesli nie chce bysmy pomysleli iz jest glupi
niby calkiem podobne opinie a jak rozne a przeciez ta druga jest tylko bardziej precyzyjna nic wiecej, a jednak nie boli
jestesmy tu po to, aby sobie pomagac a nie krytykowac
jesli powiemy tak:
moim zdaniem przesadzasz usta masz juz za wielkie a kazde kolejne powiekszenie cie oszpeci takie moje zdanie
mozemy kogos uchoronic przed kolejnym powiekszeniem, a na pewno nikogo to nie powinno urazic
ale jesli powiemy
wygladasz jak pokraka z tymi ustami
jedynym cel jaki osiagniemy to zrobimy komus przykrosc
pamietajcie ze to nie jest normalne forum dla przecietnych kowalskich tu miedzy nami sa celebrytki, aktorki, piosenkarki itp
i kazdy chcialby tu czuc sie dobrze a od was a nie ode mnie to zalezy na ile sie to uda
poza tym nie wiadomo czy owej pani sie podobaja te usta na tym akurat zdjeciu, ale co ma zrobic urwac sobie leb? musi przeczekac az sie uloza albo pogodzic sie z tym co widzi mimo iz moze to odbiegac od rzeczywistosci i dnia codziennego nie ona wybrala te fote do wklejenia tu na forum
czasmi wystarczy tylko w takim temacie przypomniec po co tu jestesmy "i przypomniec jak postrzega nas zlosliwa sasiadka z drugiego pietra ktora swoje zycie traci na obserwacji sasiadow" zeby dyskusja wrocila na odpowiednie tory
poza tym omawianie zdjec sesyjnych to dosc czesto omawiany artyzm osob ktore zdjecia obrabialy i nie maja zbyt wiele wspolnego z rzeczywistym wygladem osoby
wiem to po sobie mi dosc czesto na zdjeciach powiekszali usta ktore i tak byly ogromne

ze czasmi mialam problem zeby sie rozpoznac
poza tym zdjecie to zdjecie sami po wlasnych wiemy ze na jednych wygladamy swietnie na innych nie mozemy uwierzyc w nasza brzydote na szczescie naszych nie udanych nikt nie publikuje
widzialam laske na zywo i w ogole nie zwrocilabym uwagi na to ze ma cos z ustami nie tak, ale jak wiadomo usta dzis sa takie jutro inne i moglam ja widziec w lepszym momencie zycia