Piękne czy nie?

Piękni i Sławni Ludzie ... Tematy zwiazane z zyciem gwiazd i znanych ludzi. Plotki i ploteczki.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Clouver
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Clouver » 10 mar 2007, 19:08

Dzięki dziewczyny! To mnie podnosi na duchu, że jest ktoś komu podoba się to co robię.
Famcia, odnośnie zdjęć to napisz na priv albo wyślij do mnie maila to się możemy umówić.
Zajrzyj też do "nasze fotki IV".

Jeżeli chodzi o naukę to kilka lat temu chodziłam na kurs Photoshopa, a potem studiowałam Edukację Artystyczną w dziedzinie sztuk plastycznych i tram miałam zarówno zajęcia z fotografii jak też z grafiki komputerowej. Reszta to jest moje uwielbienie dla tego programu. Ciągle do niego zaglądam i "się bawię" czyli uczę czegoś nowego.
A odnośnie fotografii to myślę, że można tylko do pewnego stopnia się jej nauczyć. Reszta to jest wrodzony zmysł obserwacji, umiejętność dojrzenia piękna tam gdzie inni myślą, że go nie ma, odpowiedni kadru itd. Tego się nie da nauczyć. Dlatego zdjęcia różnych fotografów są inne, mają odmienny klimat.

Niedługo jak dobrze pójdzie będę mieć stronę a nawet serwis w necie i mam nadzieję, że będziecie tam równie chętnie zaglądać jak na różowe forum.
I am a sexbomb producer!

famcia
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: famcia » 12 mar 2007, 20:53

o tak tak ja bede napewno chetne zagadała
:roll: :roll: :roll:
Nowy ...¶liczny...upragniony nosek :):):)/prof. Andrzej Zieliñski

Awatar użytkownika
Malowanka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Malowanka » 12 mar 2007, 21:55

mi sie wydaje, że każdy człowiek ma w sobie coś atrakcyjnego, coś co go wyróżnia i to jest własnie piekno, dobry fotograf potrafi to wychwycić, a retusz - no cóż, zawsze się przyda kadej z nas, nikt nie będzie idealny na zbliżeniu zwłaszcza :)

Awatar użytkownika
Clouver
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Clouver » 13 mar 2007, 09:22

Malowanka pisze:mi sie wydaje, że każdy człowiek ma w sobie coś atrakcyjnego, coś co go wyróżnia i to jest własnie piekno, dobry fotograf potrafi to wychwycić, a retusz - no cóż, zawsze się przyda kadej z nas, nikt nie będzie idealny na zbliżeniu zwłaszcza :)
Dobrze to ujęłaś!
I am a sexbomb producer!

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 17 mar 2007, 13:53

Ostatnio odwiedziłam tę stronę: http://www.fluideffect.com/
portfolio---> agree ---> before/after ---> potem trzeba kliknąć na click to see BEFORE (pod menu obrazkowym) i chwilę przytrzymać

Na większości zdjęć nie zastosowano jakiegoś drastycznego retuszu, ale efekty są ładne :-)
Pomyślałam, że będzie pasować do tego wątku :-)

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 17 mar 2007, 17:38

ja z retuszem mam do czynienia od dawna, najpierw to mnie retuszowali a potem sama zaczelam i siebie i zdjecia swojego autorstwa. wprawne oko zauwazy na zdjeciach clouver retusz- wg mnie ciutke zbyt duze wygladzenie buzi efektem blura- ale dla zwyklych zjadaczy chleba to bedzie cera cud. sa specjalne filtry, stemple i inne pluginy do programow, ktore imituja nawet fakture skory, przez co mozemy uzyskac idealna cere z drobnymi porami- aby nie podpadalo, ze plastik. ja ostatnio robilam zdjecia jednej dziewczynie- nie modelce, ale jedno foto wyszlo ciekawie. mowie sobie- a podkrece je po mojemu. poprawilam cere, skrocilam brode, uwydatnilam policzki, powiekszylam usta, podkreslilam oczy, dodalam blasku. efekt? dziewczyna jest nadal do siebie podobna ale wyglada "gazetowo". jednak to jest jedno zdjecie ze 150 zrobionych. nie wierze w to, ze majac marny material (modelka) mozna zrobic z 10, 30 lub 50 super zdjec. owszem, ja moge ta modelke podrasowac ale photoshop nie zastapi samej modelki do jasnej cholery. photoshop nie ma plugina "to cos". poza tym nie zapominajmy o tym, ze nie tylko photoshop dziala na efekt. konieczna jest modelka, dobra stylistka, makijazystka, fryzjerka i fotograf, ktory potrafi to polaczyc a na koniec tylko doprawi gotowe danie retuszem. retusz to przyprawa, nie dane glowne.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Nicole
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Nicole » 17 mar 2007, 23:06

mara bardzo fajnie mowisz ale ja nadal bede sie upierac przy swoim bo czuje, ze nie jestem rozumiana, a myslalam, ze chodzi mi o oczywista rzecz :p jasne, ze photoshop nie zastapi modelki, ze modelka musi byc przynajmniej interesujaca aby cos ze zdjec wyszlo, ale chodzi mi o to ze mimo wszystko photoshop, bedacy ta mala przyprawa sprawia, ze ladne dziewczyny staja sie cudowne, prawie idealne - dzieki malej przyprawie mega efekt. Zreszta chyba wiemy, ze retusze moga byc rozne - niektore delikatne, inne bardzo mocne i chociazby z tego powodu nie ma sie o co spierac.

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 22 lip 2007, 18:58

Awatar użytkownika
ilona_ol
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: ilona_ol » 22 lip 2007, 20:12

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: to ostatnie najlepsze, w "makijażu" czy bez, zero różnicy :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Awatar użytkownika
Clouver
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Clouver » 23 lip 2007, 12:53

Sadzę, że ta strona ze zdjęciami przedstawia sedno sprawy. Makijaż + retusz + ładna fryzura+ odpowiednie ujęcie czyli mina robią dopiero z dziewczyny seksbombę. Ale tak na prawdę to w świecie realnym liczą sie inne rzeczy. Bardziej seksi może być osoba z defektami cery czy mniej ładna ale taka która ma to coś czego zdjęcie nie uchwyci np. barwa głosu czy sposób bycia.
I am a sexbomb producer!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Celebrities”