jest mi dzisiaj strasznie smutno

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: jest mi dzisiaj strasznie smutno

Post autor: majamajamaja » 01 lut 2010, 00:03

Dzieki dziewczyny, dobrze jest tak po prostu tez wypowiedziec swoje smutki, to juz pomaga.
A co do niesprawiedliwosci - sama prawda, tyle razy sama bralam kogos w obrone, kiedy widzialam, co sie swieci. Wykorzystywanie osob niedoswiadczonych, a jak dokladnie, to wie tylko osoba, ktora kiedys padla lupem takich drani i przez to doswiadczona.

A do tych smutnych: wyjdzie jeszcze sloneczko, jak po kazdej burzy (znacie te piosenke Dire Straits?)

A swoja droga przedwczoraj rozmawialam przez telefon z panem, ktory mi jeszcze za moja prace spora sumke jest dluzny. Poprosil mnie znowu do pracy na pare godzin, bo mu rzekomo ustawienia w drukarce pozmienialam. I umowilismy sie na wtorek.
Moj maz na to, ze: 1. szuka sobie winnego, 2. nie jestem specjalista od software, 3. wisi mi pieniadze.
Odmowilam ten termin (mialam wymowke, ze musze gdzies jechac), ale mam wyrzuty sumienia.
Poza tym co bedzie, jak on bedzie chcial przesunac termin? Jak ja sie wtedy wyslizne?
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 01 lut 2010, 16:44

No przestań, jest Ci winny pieniądze i ma je oddać. Przecież na nie zapracowałaś. W tych sprawach trzeba być twardym i śmiało domagać się swego, bo Ci na głowę wejdą. Mówię Ci.
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 01 lut 2010, 18:26

majamajamaja a zwyczajnie powiedz że nie masz zamiaru kiwnąć palcem zanim nie odzyskasz pieniędzy , nie rozumiem z czym masz problem
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 01 lut 2010, 18:34

Maja powiedz mu wprost o co chodzi. Jest Ci winny kasę, nie garnie się do tego żeby Ci ją oddać, ale do pracy wpadnij. Tak jak Aguuu napisała, w takich sprawach jedyne rozwiązanie to bycie stanowczym i silnym, inaczej zawsze ktoś nas wykorzysta.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 01 lut 2010, 19:49

Dziewczyny, dzieki za wsparcie. Trzeba byc twardym, macie racje! Tylko mnie sie chyba normalnie to zapomina. Nigdy sie tego nie nauczylam i dobrze, ze Was mam (heart
Mowie Wam, ciagle sie w takie relacje na nowo pakuje!

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 01 lut 2010, 20:02

Maja możesz na nas liczyć. Ostatnio mój fryzjer miał jakiś problem z babką od której lokal wynajmuje i chciał jej powiedzieć kilka "miłych" słów do słuchu, ale nie potrafił więc poprosił mnie żebym go trochę na nią nakręciła i tak wspólnymi siłami załatwiliśmy sprawę (clin
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 01 lut 2010, 20:04

O, wlasnie takiego kogos mi potrzeba!

Powiedz tylko Lil sexy, czy taka postawe ma sie od urodzenia, czy istnieje nadzieja, ze mozna sie tego nauczyc?

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 01 lut 2010, 20:13

Ja mam chyba od urodzenia, ale nauczyć się też można. Tylko lepiej żeby wyrobić to w sobie zanim człowiek po tyłku solidnie dostanie i wtedy jedynym wyjściem będzie przyjęcie twardszej postawy.
MD

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 01 lut 2010, 20:48

maja, napewno mozna sie tego nauczyc, wiem to po sobie (clin
ale tez wazna rzecza jest wsparcie innych osob z zewnatrz, ktore potrafia nas nakrecic, kiedy opor zaczyna spadac (clin
ja bym sprawe postawila jasno, niech oddaje pieniadze, bo w koncu one sa twoje, to ty na nie zapracowalas, a jesli mu ktos potrzebny do pracy, to niech takiego zatrudni i mu oczywiscie zaplaci, a nie zebys ty przychodzila, bo mu sie tak podoba....zaproponowal chociaz, ze zaplaci za ta prace przy tej drukarce?

jezeli nie potrafisz mu odmowic to najlepszym rozwiazaniem jest niekontaktowanie sie z nim i ogolnie z osobami ktore maja niedobry wplyw.....powiedz mu tylko, ze ma Ci zwrocic pieniadze i na tym koniec. i nie rozmawiaj z nim o niczym innym, dopoki nie zwroci Ci tych pieniedzy.
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 01 lut 2010, 20:55

A jak Ty to robisz? Na glosno, na spokojnie, na argumenty, na uczucia? Zdradz troche, to moze odpatrze :-)

Ja sie zawsze boje, ze ktos mi rzuci kontraargumentem, typu: "az tak dobrze to nie pracowalas", albo ze jestem nietaktowna, albo, ze jest kryzys, cokolwiek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”