Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 09 wrz 2008, 15:43

eeetam francuski.... :doubt:

idz lepiej na hiszpanski, renusia....http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/zeby.gif

( ponoc, szybciej "wchodzi" niz francuski... :oops: ...
i "r" jest bardziej takie konkretniejsze.... 8-)

(tylko prosze ,bez zadnych dziwnych skojarzen.... :oops: :badgrin: )

Awatar użytkownika
janko2
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: janko2 » 09 wrz 2008, 16:23

( ponoc, szybciej "wchodzi" niz francuski... :oops: ...

Tak jak chciałaś....bez komentarza...... :badgrin:
--------------nosek u dr.Bieleckiego

''Nigdy , nie mĂłw nigdy.''

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 09 wrz 2008, 17:23

Jennys, masz dobry gust co do wyboru kraju,alez ci zazdroszcze ^^
sama mam od lat dzikie pragnienie na ten kraj,i im dluzej o tym mysle tym wieksza mnie ciska tesknota i czuje jak mnuie przygniata bigboul
Jezdze tam czasem,mam siostre od kilkunastu lat tam mieszkajaca,mezata,dziciata,pracujaca :badgrin: tylko mnie wygnalo do tego strasznego kraju deszczowcow jak uk :cry: (juz czuje ze nie na dlugo)
A jezyk francuski mialam kiedsy kilka lat w szkole,w podstawowce i liceum,i nawet powiem,ze w liceum(bo tak bardzoe chcialam sie go nauczyc) bylam najlepsza w klasie. Ale mialam wtedy ambicje na wyjazd. Teraz coraz mniejsze nadzieje,i dlatego jezyk poszedl w niepamiec. Ale czuje,ze niedlugo go odgrzebie...cos nieco pamietam i bedzie mi latwiej,chocby naucze sie go znow-dla przyjemnosci wlasnej,chocbym nie miala zniego korzysci.
Dodam tylko,ze francuski dla mnie byl milion razy latwiejszy i bardziej "pojmowalny" niz angielski. :o
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 09 wrz 2008, 20:47

Jennys ja tez niedlugo zaczynam uczyc sie francuskiego :-)

tylko poki co sama. A pozniej kolezanka po filologi francuskiej pomagac bedzie :-)

trzymam kciuki za Ciebie 8-)
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 09 wrz 2008, 21:21

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia [smilie=happy.gif] Widzę, że nie tylko mnie kręci ta France :-D
U mnie w pracy okazało się, ze wszyscy znają choć trochę ten język. Fakt, że w poprzednich wiekach żądził arystokratyczny francuski, a nie plebejski angielski ;) Stąd chyba tyle zapożyczeń w dyplomacji, modzie, sztuce itd.
Jutro Roger dalej będzie nas gnębił, choć jak na razie nauka to same przyjemności.
Londyjka, no wiesz co :!: , masz sto razy bliżej do tej Francji pod każdym względem. Ja mam dalej w km, zawód nie bardzo sprzyjający, języka nie znam, wiekowo też nie za dobrze stoję ;) . Więc pakuj się i jedź pierwsza, przynajmniej będę już miala jakichś znajomych :roll:

Sam, masz rację, hiszpański jest cool. Zauważyłyście, że Hiszpanki mają w przeważającej większości piękne, niskie głosy :?: To chyba kwestia właśnie języka, bo przecież nie rodzą się z takimi głosami :?:
Vodia, do boju!!!!
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 09 wrz 2008, 21:24

Każdy język romański jest piekny ;)
pamiętam naukę hiszpańskiego z native i jak pieknie odmieniał czasownik amar --kochać :o aż zakochać sie można było

hiszpański i jest łatwiejszy od francuskiego (uczyłam się 6 lat francuskiego i du***) :?
hiszpańskiego duzo rozumiem , uczyłam się i mam zamiar nadal
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 09 wrz 2008, 21:33

Michitka pisze:Każdy język romański jest piekny ;)
Prawda w 100% :roll:
Jak już wchłonę francuski, pouczyłabym się chętnie hiszpańskiego :-) Na włoski poszłam w własnej woli, ale jakoś nie mogłam się zaangażować i wolalam grać w tenisa niż zakuwać słówka, więc prawie nic nie umiem :( (BTW, ach, pograć na kortach Rolland Garros :badgrin: :badgrin: :badgrin: )
I widzicie, chcę czy nie chcę, zawsze jakoś ta Francja sama przyłazi, hihihihi
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 09 wrz 2008, 23:07

Mieszkam w czesci francusko jezycznej i dzieki bogu bo flamandzki nie jest takim ladnym jezykiem , a ze Belgia jest maciupcia to do Francji jest bliziutko :-D
Naleze do tej grupy ludzi co maja trudnosci z nauka jezykow . Ciezko mi szlo z francuskim na poczatku , teraz jest lepiej , ale brakuje mi duzo do perfekcji . Nie mialam jak wiekszosc z Was kontaktu z tym jezykiem w szkole bo za moich czasow jedynym jezykiem obcym i obowiazkowym byl rosyjski :roll: Jak ja tego niecierpialam :evil:
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 10 wrz 2008, 02:21

A mi sie rosyjski bardzo podoba i chciałabym sie go uczy kiedys, tylko ze zle mi sie kojarzy jako tako...

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 10 wrz 2008, 07:15

Swoją drogą to ciekawe, że po 9 latach nauki języka rosyjskiego nie bardzo potrafię porozumieć się w tym języku :|

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”