Moderator: Zespół I
I po tym widać jak bardzo ceny potrafią się różnić.OMEGA pisze: Kalkulacja:
65 x 200zł = 13 000 sala wesele
2 100zł poprawiny - za salę i posiłek jeden dla gości (bez alkoholu to tylko opłata za salę z jednym posiłkiem)
2 200zł strój panny młodej łącznie, suknia na ślub druga na poprawiny
2 600zł strój pana młodego na ślub i na poprawiny
około 1 000zł (trochę mniej) opłata dla kwiaciarni (wiązanka dla mnie + butonierka, malutka wiązanka dla świadkowej + butonierka dla świadka, kwiaty dla rodziców na podziękowania dla rodziców, dekoracja kościoła -ławek, ołtarza)
2 500zł za DJa (chcieliśmy orkiestrę, ale była dużo droższa)

Duże koszty, ale to dlatego, że na dużą liczbę osób, 160 to bardzo dużo wg. mnie.marta20wawa pisze:ja mam slub w przyszłym roku. za sale placimy 210zł od osoby ( osób ok 160) , alkohol, orkiestra 4500zł do tego suknia,garnitur,kosciol, dekoracje,zaproszenia, tort,uato wyjdzie nas wszystko pewnie ok 40-50 tys to po 20-25 na głowe :/

dzięki i ja mam taką nadzieje :)OMEGA pisze:Duże koszty, ale to dlatego, że na dużą liczbę osób, 160 to bardzo dużo wg. mnie.marta20wawa pisze:ja mam slub w przyszłym roku. za sale placimy 210zł od osoby ( osób ok 160) , alkohol, orkiestra 4500zł do tego suknia,garnitur,kosciol, dekoracje,zaproszenia, tort,uato wyjdzie nas wszystko pewnie ok 40-50 tys to po 20-25 na głowe :/
Mam nadzieję, że wszystko się uda i będziecie zadowoleni

01.05.2010 :)karolka69 pisze:U mnie srednio jest 200zl od osoby i to bez alkoholu. A nie bede gosci wozic przez pol Polski zeby zaoszczedzic![]()
Fajnie, ze udalo Wam sie znalezc taniej, bo jednak przesadzaja z tymi ceniami![]()
marta20wawa kiedy sie hajtasz?:)

Slub na Hawajach , to piekne przezycie, moja przyjaciolka wlasnie tam na plazy brala slubGosiaczEq pisze:Ogólnie zmieniło mi się nastawienie.. coraz bardziej mi się podoba opcja ślubu na Hawajach