Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

Post autor: karolka69 » 02 sie 2009, 20:48

dobrze, wiedziec, ze to znieczulenie jest bardzo skuteczne :D Bo porodu się boje najbardziej :shock: chociaz w ciazy nawet nie jestem :badgrin:

Anetta moj facet tez marzy o córeczce, wiec wyobrazam sobie jak Twoj musi byc teraz szczesliwy :) Fajnie, ze sie udalo hihi

cukiereczku ja tez chodze z tym żelem, gdzie sie da. Poprostu jak napisalas ''lepiej dmuchac na zimne'' ;)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 02 sie 2009, 20:57

Dziekuję za odpowiedzi :-) Znalazłam taki tekst w gazecie:
http://wyborcza.pl/1,75477,6869356,100_ ... tanii.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i trochę przestraszyłam się. Spekulują w nim nawet, że od września dzieci nie pójdą do szkoły a z drugiej strony też słyszałam, że nie ma co przesadzać... :-?

jechać czy nie ? :roll:

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 02 sie 2009, 21:34

asia dzieci napewno pojda do szkoly, a dorośli do pracy :) Nie ma co panikowac, jak masz mozliwosc to jedz, ale uwazaj :)
13.07. 2009- JUŻ PO

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 10 sie 2009, 16:29

a ja przy drugim porodzie nie maiałam znieczulenia i dałam rade przezyłam jakoś choc ciężko było nie ukrywam
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 10 sie 2009, 16:35

marta2454 pisze:a ja przy drugim porodzie nie maiałam znieczulenia i dałam rade przezyłam jakoś choc ciężko było nie ukrywam
marta, a taki bol przy porodzie bez znieczulenia i ogolnie bol przy porodzie, to do jakiego bolu mozna to porownac?
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
animaes
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: animaes » 10 sie 2009, 19:52

Ja rodzialm w basenie (wlasciwie to taka duuża wanna byla) bez znieczulenia..tzn na koncu wzielam gas and air(chyba nie jest zbyt skuteczny) :-D ból był okropny!
Rodzilam w wodzie na czworakach bo ta pozycja wydawala mi sie najbardziej przynoszaca ulge..na prawde polacam wode szczegolnie na pierwszy porod..rozluznia miesnie i powoduje ze skurcze nie sa tak bolesne..ja mialam expresowy porod bole zaczeły sie o 8 wieczorem (choc 24h wczesniej odeszly mi wody) a moj synek urodzil sie o 3.43 wiec polozna byla zdzwiona, ze to tak szybko skoro pierwszy raz rodzilam..ogolnie powiedziala mi, ze mialam bardzo intensywny porod wiec najprawdopodobniej bol byl bardzo intensywny - tak powiedziala mi polozna..(nie wiem jakie to ma znaczenie bol a czas, bo moim zdaniem bol jest bardzo intensywny niezaleznie od czasu) Bolu nie da sie porowanc do zadnego innego przynajmniej takie jest moje odczucie bo w jednej sekundzie masz skurcz i myslisz, ze juz tego nie wytrzymasz!! A po skurczu rozluzniasz sie i zapominasz o poprzednim skurczu przygotowujac sie na nastepny(ja w tym czasie żartowalam sobie z połozna). Jest to bol STRASZNY ale mobilizujacy (a nie tak jak wieszkosc boli niszczacy) i wiesz ze ma on sens bo za chwilke zobaczysz swojego maluszka i pomimo, ze z kazdnym skurczem myslisz ze juz nie dasz rady to dajesz rade chociaz jest cieżko tego nie ukrywam..ale warto applaus
Na prawde jesli macie mozliwosc to polecam basen - pomimo, ze ja nie przepadam za woda i nawet plywac nie umiem..to bez wody chyba bym nie dala rady..aha..nie pęklam nie bylam nacinana co jest kolejnym plusem rodzenia w wodzie bo tkanka latwiej sie rozciaga.
Konsultacja 30/07/09 Dr Barbara Lutz, Transform Clinic in Bristol.

Już po operacji (4/08/09) MHP- 300cc Allergan pod gruczoł.
Prawie zero bólu, cycuchy sa SUPER :)
Zobaczymy co będzie dalej...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 10 sie 2009, 20:07

tego bolu do niczego nie da sie porownac(i to jest w nim najpiekniejsze),jest okropny! :badgrin:

animaes ja probowalam w basenie,ale mi nie pomogl,wiec wychodzilam z niego i wchodzilam z powrotem i w koncu nie chcialam juz tam wchodzic,wydawalo mi sie,ze boli mnie tam bardziej, wiec meczylam sie ze skurczami "na sucho",moze gdyby u mnie tez trwal porod tak szybko to w tym basenie bym urodzila,co bylo moim marzeniem,ale mialam cholernego pecha beurk ale tak jestem z siebie bardzo dumna 8-)

Z moich obserwacji wynika,ze niewielu osobom udalo sie w tym basenie jednak urodzic. Jestes szczesciara :-)
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
animaes
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: animaes » 10 sie 2009, 21:26

U mnie bylo odwrotnie jak juz wlazlam do basenu to nie chcialam z niego juz wychodzic.. :-D nawet na siusiu musialam sie 'zmusic' zeby wyjsc...ale o to wlasnie mi chodzilo..ze polecam wode - warto sprobowac, nawet jesli sie okaze, ze to nie dla Ciebie to dobrze sie o tym przekonac bo jesli bedzie to dla Ciebie ulga i mialoby Ci pomoc to na prawde warto!!
Ja to mam odwrotnie nie potrafie sobie wyobrazic porodu bez basenu. :-)
No i fajne jest to, ze mozesz sobie z niego wyjsc, wejsc itd. i oglnie ywbrac tak jak Ci odpowiada.

A londyjko ile trwal Twoj porod?
Konsultacja 30/07/09 Dr Barbara Lutz, Transform Clinic in Bristol.

Już po operacji (4/08/09) MHP- 300cc Allergan pod gruczoł.
Prawie zero bólu, cycuchy sa SUPER :)
Zobaczymy co będzie dalej...

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 10 sie 2009, 21:28

Londyjko boski avatarek :-D :bravo

Laski nie straszcie tak tymi porodami!!!! :shock: :-o
13.07. 2009- JUŻ PO

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 10 sie 2009, 21:40

karolcia dzieki,moja mala juz od dawna glowke podnosi ;)
animaes ja tu przebieg swojego porodu opisywalam juz kilkanascie lub kilkadziesiat stron,czyli jakies 4 miesiace temu baaardzo szeroko,kilka dni temu napisalam w skrocie jak anetta pisala tych holenerkach ;)
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”