Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 05 cze 2009, 20:49

Rene1 pisze: Dziewczyny jakie macie plany na lato, gdzie jedziecie odpoczac???
jezeli o mnie chodzi to ja te wakacje spedze na wyspie... w UK niestety....
walia, w jakis cieply weeken i chyba tylko to w tym roku :roll:
Rene1 pisze:tylko nie moge sie doczekac kiedy pewna forumowiczka wpadnie do mnie na kawusie????
:oops: :oops: :oops:

ciekawe jakie bedzie lato w tym roku w uk? :|
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 06 cze 2009, 10:57

cukiereczekPL, Lato podobno ma byc piekne i cieple, czego dzis niestety nie da sie stwierdzic, ale moze za tydzien sie rozpogodzi.

Pozdrowionka
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 06 cze 2009, 11:23

ja bylam z mamami i dzieciaczkami w czwartek nad morzem. uzbieralo sie nas dwa autokary. dopisala pogoda. bylo swietnie. dzieciaki mialy ubaw. moj alex nie wychodzil z morza.
..........a mamusie na kocykach raczylysmy sie pimm'sem. :roll:

ja w lipcu wybywam do portugali na dwa tygodnie, potem pewnie odwiedzaic mame, chyba ze da sie namowic na przyjazd do nas. wtedy chcialabym sie z nia i dziecmi wybrac do dorset albo do hayle. bylam tam rok temu. swietne miejsce z parkiem kempingowym., a przede wszystkim super pogoda no i palmy........

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 06 cze 2009, 14:48

Witajcie :p
Cukiereczku , dobrze ze to uczulenie juz ci zeszlo 8-)

W tym tygodniu brzuszek mi wypuklilo :p
Jeszcze tydzien temu znajoma ktora mnie dawno nie widziala i nie wiedziala o ciazy mowila ze sporo schudlam :roll: A ja na to ze chyba odwrotnie -przytylam bo jestem w cizay :-D

Nasze plany wakacyjen nieco sie zmienily, mielismy w planach wyjzad na Kube lub Dominikanska Republike a ze dzidzia siedzi w brzuszku to nie bedziemy ryzykowac na dalsze podroze.
Jedyne co nam pozostalo to wyprawa samochodowa, wakacje mamy w sierpniu czyli brzusiko juz bedzie duuuzzzy :-D
Samochodem moze wybierzemy sie do Danii lub Luxenburgu.A jaki baby podrosnie to znowu mozna wycieczkowac :p [/b]

Aha Laseczki mam do Was pytanie odnosnie kursow przygotowujacych do porodu-czy faktycznie cos wam one pomogly, nauczyly-czy bez nich tez mozna, a moze to raczej strata czasu.
Powiem Wam ze jakos niemam ochoty na te kursy, zreszta po pracy jestem padnieta i nie chce mi sie jeszcze gdzies na cursy jechac :roll: Napiszcie prosze jak to bylo u WAS :p

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

Post autor: Rene1 » 07 cze 2009, 17:44

Annetta, jak dla mnie ten kurs to całkowita strata czasu, ale wiem, ze ma tez swoje zwolenniczki. Sama musisz podjac decyzje, czy tego potrzebujesz. powiem tylko, ze jak nasze mamy byly w ciazy to nikt tych kursow nie prowadzil, a urodzilysmy sie. A co do porodu, to kazda z nas inaczej go przezywa, ja chodzilam na kurs, a w sumie do niczego mi sie nie przydal i w niczym nie pomogl Pozdrowionka.
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re:

Post autor: cukiereczekPL » 08 cze 2009, 22:11

Annetta pisze: [/b]

Aha Laseczki mam do Was pytanie odnosnie kursow przygotowujacych do porodu-czy faktycznie cos wam one pomogly, nauczyly-czy bez nich tez mozna, a moze to raczej strata czasu.
Ja osobiscie dobrze wspominam czas kursow, przydaly mi sie bo zmienily moje podejscie do porodu i nauczyly ze bol porodowy jest bardzo wazny bo zbliza nas do ujrzenia malenstwa itp takze naastawienie moje sie zmienilo na plus po kursach , pewnie tez dlatego ze wiedzy tam duzo zdobylam dotyczacej porodu i ciazy bo tak naprawde wielu rzeczy nie wiedzialam, kobiety zachodza w ciaze od wiekow i kazda poprostu "jakos" rodzi nie zastanawiajac sie dlaczego dziecko musi miec takie ustawienie a nie inne, jakie pozycje sa najlepsze by urodzic, by zniwelowac bol, czemu tak kregoslop boli jak sa skurcze itp ....
ja sie panicznie balam porodu a po kursach poszlam do szpitala jak po fiolki do lasu :badgrin:
ale... ale....
prawda jest tez co napisala Rene....czasami kurs to strata czasu :|
ja chodzilam bo byl free i chcialam poznac inne mamy z brzuszkami
napewno nie jest nie zbedny , takze jak jestes zmeczona po pracy to ja bym sobie odpuscila taki kurs...

choc plusem jest np to ze ja zabieralam tam swoja polowke i on sie co nieco dowiedzial, np tego ze ma nie byc zaskoczony jak w trakkcie porodu go nawyzywam i podrapie w zlosci hihi

Anetttkooo a ktory to juz miesiac ma twoja fasolka? PDT_Love_09
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 09 cze 2009, 10:43

jestem :-D
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 09 cze 2009, 14:50

Londyjka pisze:jestem :-D
gdzie bylas jak cie nie bylo? PDT_Love_09

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 09 cze 2009, 19:38

Dzieki Laseczki za informacje :p
Rene1 pisze:Annetta, jak dla mnie ten kurs to całkowita strata czasu, ale wiem, ze ma tez swoje zwolenniczki
Popytalam jeszcze kolezanki w pracy i opinie tych kursow sa raczej marne. :roll:
Rene1 pisze:choc plusem jest np to ze ja zabieralam tam swoja polowke i on sie co nieco dowiedzial, np tego ze ma nie byc zaskoczony jak w trakkcie porodu go nawyzywam i podrapie w zlosci hihi
hahaah :-D a to bobre :badgrin: , a to tez by sie mojemu Miskowi przydalo :p
Rene1 pisze:Anetttkooo a ktory to juz miesiac ma twoja fasolka
Fasolka ma juz 18 tygodnii :p Za 3 tygodnie mamy echo , na ktorym beda sprawdzac rozwuj dziecka no i oczywiscie jego plec-a to musze wiedziec, nie wytrzymalabym w niewiedzy :|
Wlasnie probuje zmienic termin wakacjii na wczesniejszy-zebysmy jeszcze mogli samolotem gdzies w cieplote poleciec ;) Zdaje sie ze mozna latac do 6 miesiaca???
Generalnie nadal jestem przymulona, ale daje rade :-D

Londyjka :p Co u Ciebie??Jak sie miewa kruszynka Mia?? PDT_Love_09

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 10 cze 2009, 13:51

czesc dziewczyny ja w tym roku lece do Pl na urlopik na dwa tygodnie jak wrócimy to pewnie tylko na jakies wycieczki w weekend bedziemy z dzieciakami jezdzic w koncu jest co pozwiedzac w UK,a dzieciaki tez sie musza czyms pocieszyc nie tylko wakacjami u babci haha
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”