Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 07 sie 2008, 01:44

Anielicanrw pisze:Ja tez trzymam kciuki ale pewnie juz po wszystkim jest i jestes spokojniejsza o mame!
Dzieki dziewczyny- niestety operacja trwala 6 godzin, a w planie byly 2 godziny :( :( :( Byly komplikacje podczas operacji i ogolnie operacja byla bardzo ciezka. Mama miala byc juz po okolo godziny 16.30. jak tam zadzwonilam to sie dowiedzialam, ze o 19 sie skonczy mniej wiecej, a skonczyla sie o 21 ! ja tam siedzialam od tej 17-stej jak gupek i nikt mi nie raczyl zadnych informacji udzielic bo po angielsku to oni tak mowia, ze pozaluj sie Boze :x Generalnie odchodzilam tam od zmyslow prawie- masakra, tak w obcym kraju znalesc sie w takim polozeniu. Nikomu nie zycze... Ale w takich chwilach przynajmniej docenia sie to co sie ma. Moja kochana Mama czuje sie dobrze, ale prawde powiedziawszy wygladala zle- bardzo spuchnieta na buzi, krwawe wybroczyny na czole i policzkach, luszczaca sie skora w tych samych miejscach- to wszystko przez tak dluga narkoze. Ale najwazniejsze, ze czuje sie dobrze i operacja sie udala mimo komplikacji. A to wszystko z buzi szybko zejdzie. Najwazniejsze zeby byla zdrowa :-D

kama265- Ja tez szczerze gratuluje i zazdroszcze :-D

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 07 sie 2008, 08:02

O Boze to sie naczekalas... przykro,bo ja znajac tutaj w Köln jak jest w szpitalach to lataja kolo pacjentow i o rodzine tez dbaja.Tu nagminnie spotykam Turczynki,Wlochow...itd z ktorymi kontakt jest bardzo ograniczony...,usza czekac przed blokiem operacyjnym,ale nikt ich nie zostawia samym sobie zwlaszcza najblizsza rodzine...jak czlowiek czlowiekowi chce pomoc,uspokoic go to sa dlugopisy,kartki...

Ale najwazniejsze,ze jest juz po wszystkim!!!

Zycze powodzenia...i szkoda ze nie bylo to gdzies w mojej okolicy,bo bym ci pomogla!
A ze wczesniej nei wpadlam na pomysl,zebysmy sie skontaktowaly to bym zadzwonila za Ciebie!!!Trzymaj sie

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 07 sie 2008, 08:50

wiesz Anielica, ze ja mialam baardzo dobra psiapsiolke - pielegniarke, ktora kilka lat conajmniej mieszkala i pracowala w Kolonii? Zasadniczo pochodzi z Bawarii i zdaje sie ze powrocila w swoje strony ale jakies pewnie 6-3 lata temu siedziala w Kolonii wlasnie. Nie poznalas kiedys w pracy lekko zwariowanej blondynki i imieniu Gina (sliczna buzia i ciagle usmiechnieta, czesto nosila kucyki, ale nie wiem czy w pracy tez, tak samo jak kolczyki w nadmiarze).
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 sie 2008, 09:00

virriel pisze:Moja kochana Mama czuje sie dobrze,
no i cale szczescie oh(re1
pozdrow mamcie od formuowych kolezanek ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 07 sie 2008, 10:18

Kurde a ten szpital niby taki dobry- ludzie specjalnie przyjezdzaja tu z zagranicy prywatnie sie leczyc- ja nie wiem jak sie oni z nimi porozumiewaja skoro po angielsku nawet nie umieja powiedziec ze mama bedzie przewieziona na oddzial po 23- zamiast tego kobita wydukala mi ze mame bedzie w domu o 23 :roll: :roll: :roll: A przed operacja mama miala robiona histeroskopie i abrazje diagnostyczna i po tych zabiegach spedzila dobe w tym szpitalu, to specjalnie ja polozyli z taka Rosjanka co przyjechala z Moskwy tutaj na operacje w sali 2 osobowej za ktora trzeba doplacic 50 euro za dobe (a za jedynke 150 euro) bo oni nie umieli sie z nia dogadac, a kobieta mowila biegle po angielsku- zreszta podobnie jak ja. Dobrze ze chociaz lekarze umieja dobrze mowic po angielsku, bo tak to bym sie nic nie dowiedziala na temat przebiegu operacji i komplikacji.

No ale mama do mnie dzis rano dzwonila- dzis czuje sie swietnie, juz wstawala, myla sie (swoja droga jak mialam praktyki to z pacjentami szlo sie razem do lazienki i pomagalo w myciu a nie sadzalo na stolku przed umywalka i zostawialo samym sobie, tak jak tu :? , ale to moze tak tylko praktykantom kaza, sama nie wiem jak to jest na codzien u nas w szpitalach. Ale ja osobiscie balabym sie pacjentkę po ciezkiej operacji tak sama zostawic w lazience- przeciez moze zaslabnac !).
Takze mam mieszane uczucia co do tej kliniki- olali mnie, po angielsku sredni personel mowic nie umie, ale z drugiej strony mozliwe ze gdyby operacja odbyla sie w Polsce moja mama mogla by juz nie zyc...
Najwazniejsze jest ze czuje sie juz dobrze :-D :-D :-D No i kwiatki mozna tutaj prznosic pacjentom :p
Jestem przeszczesliwa z tego powodu :-D Zaraz do niej jade, a potem na zakupy do Ka De We ;) Trzeba odreagowac w koncu ;) :p

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 07 sie 2008, 11:11

virriel pisze: mozliwe ze gdyby operacja odbyla sie w Polsce moja mama mogla by juz nie zyc...
Dobrze, że z Twoja mama juz jest ok, powiedz jednak co jej dolegało i dlaczego sądzisz że u nas w Polece mogłaby juz nie żyć.... mamy tak kiepskich specjalistów?
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 07 sie 2008, 11:50

szkoda,ze mnie wtedy nie bylo w berlinie bo bym ci pomogla....

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 07 sie 2008, 11:53

Mama miala usowana macice- byla ogromna. Wazyla 1600 g ! Tzn. ta waga glownie przez jednego gigantycznego miesniaka, ktory urosl tak mojej mamie z calkiem przecietnego rozmiaru miesniaczka w 8 miesiecy, bo tyle nie byla u ginekologa (jej lekarz byl na zwolnieniu a nie chciala isc do innego, a tez nic sie nie dzialo wiec mama chciala poczekac az jej doktor wroci). Mama jest troszke przy kosci wiec nie bylo tego widac, dolegliwosci tez zadnych nie miala zbytnio (tylko obfite miesiaczki), a ze jest juz w wieku okolomenopauzalnym to myslala, ze jakies tam drobne zmiany sa z tym zwiazane.
Podczas operacji miala obfity krwotok- w Polsce specjalistow mamy dobrych, nawet bardzo, ale srodki znacznie ubozsze szczegolnie w przypadku leczenia obfitych krwotokow. Bo leki przeciwkrwotoczne sa bardzo drogie (preparat ktory dostala moja mama kosztuje ok. 18 tysiecy zlotych) i w Polsce bardzo zwlekaja z ich podaniem, zreszta tylko niektore- wieksze szpitale maja je na stanie i trzeba je dowozic :roll: U nas podaje sie preparaty krwiopochodne, a one nie tamują krwotoku tylko uzupelniaja niedobory skladnikow krwi, ale co z tego jak ta krew dajmy na to w dlaszym ciagu "wycieka"????

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 07 sie 2008, 12:14

Aż mi ciarki przeszły czytając Twój post. Dobrze, że juz jesteście spokojne, dużo zdrówka :!:
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 07 sie 2008, 12:19

virriel, ciesze sie ze z mama juz dobrze!!!!faktycznie z tego co piszesz dobrze ze operacja odbyla sie w Niemczech a nie w Polsce!!!
A z tym angielskim to niemcy mnie strasznie wkurzaja!oni uwazaja ze niemiecki im wystarczy!dlatego strasznie nie lubie jezdzic tam np na zakupy...bo dogadac sie tam z kims to istny koszmar!!!! :evil:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”