MIŁOŚĆ nie pyta o wiek?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Re: MIŁOŚĆ nie pyta o wiek?

Post autor: magdoonia » 26 cze 2009, 13:59

marta20wawa pisze:
magdoonia pisze: Trzeba się po prostu dopasować i to wszystko....
trzeba chcieć sie dopasować... :-D
Albo może bym powiedziała - DOTRZEĆ :)
Nie mamy instrukcji obsługi drugiego człowieka, ale jeśli m-dzy dwojgiem ludzi jest miłość, to trzeba popracować nad związkiem:) Dopasować się. Jak zwał tak zwał.
Wiele czynników wpływa na to, aby związek trwał. Uważam, że takie poznawanie się, dopasowywanie, jakieś tam kompromisy są fajne:)
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 26 cze 2009, 15:11

magdoonia pisze: Uważam, że takie poznawanie się, dopasowywanie, jakieś tam kompromisy są fajne:)
nawet bym powiedziała bardzo fajne!
o miłość trzeba dbać, trzeba ją pielęgnować i robić tak aby za te 20-40 czy więcej lat patrząc na siebie mieć miłość w oczach,pociągać sie i trzymając za ręce wiedzieć że dokonaliśmy dobrego wyboru, że przez ten calutki czas byliśmy przy właściwej osobie :-)
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 26 cze 2009, 15:41

marta20wawa pisze:o miłość trzeba dbać, trzeba ją pielęgnować i robić tak aby za te 20-40 czy więcej lat patrząc na siebie mieć miłość w oczach,pociągać sie i trzymając za ręce wiedzieć że dokonaliśmy dobrego wyboru, że przez ten calutki czas byliśmy przy właściwej osobie :-)

no i własnie tego sobie nie potrafię wyobrazić.. teraz kiedy ja mam powiedzmy 20kilka a on 40kilka byłoby ok, ale za te 20-30 lat.. no cóż, wiadomo, że nie przewidzi się wszystkiego w życiu, ale zakładając w miarę optymistyczną wersję za 30 lat ja będę mieć 50kilka, a mężulek 70kilka.. czyli w fajnym etapie życia troszczenie się o staruszka się zaczyna.. wiem, jak to brzmi - ja nikogo nie chcę dyskryminować. po prostu dla mnie to jest niewyobrażalne, taka róznica wieku..
i póki co, póki sama nie mam swoich dzieci.. nie wiem, czy zniosłabym dzieci, pewnie wcale niewiele młodsze ode mnie, które większosć facetów tyle starszych ode mnie już ma..

ale ze mnie wstrętne babsko.. o matko.. heh :-| :badgrin:
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 26 cze 2009, 21:15

Dziewczyny, proszę Was o spokojną dyskusję na poziomie. Zaczepki, szukanie dziury w całym i drążenie w czyimś życiu jest tu naprawdę zupełnie zbędne. Proszę również o delikatniejsze wyrażanie swoich poglądów, tak aby nie urazić nimi innych.
Każdy ma prawo do swojej miłości. A miłości się nie potępia, zbyt rzadko się zdarza.
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 27 cze 2009, 10:38

samanta_kafe wiesz każdy jest inny, życie, zasady które starasz sie przestrzegać-wszystko może sie nagle zmienić. Miałam kogoś starszego o 3 lata i było ok myślałam tak jak Ty że nie wyobrażam sobie życia z kimś o 15 lat starszym ode mnie z przeszłością.
I nagle poznajesz kogoś, jest przystojny, fajny, itp, super spedza sie wam czas razem, coś zaiskrzyło i okazuje sie że jest aż 15 lat starszy...ale wiesz jak już sie zakochasz nie zwracasz uwagi na takie rzeczy-chociaż przyznam że dzieci to poważna sprawa :)
pozdrawiam
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 30 cze 2009, 22:42

Qrcze, a ja nie umiem uwierzyć by starszy mężczyzna zakochał sie w młodej dziewczynie, może ją lubić, pożadąć...

choć może kochać ją na swój sposób w końcu taki facet już tak szaloną miłością raczej się nie zakocha
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 01 lip 2009, 07:57

Michitka pisze:Qrcze, a ja nie umiem uwierzyć by starszy mężczyzna zakochał sie w młodej dziewczynie, może ją lubić, pożadąć...

choć może kochać ją na swój sposób w końcu taki facet już tak szaloną miłością raczej się nie zakocha
szaloną pewnie już nie :oops: ale zakocha.
Masz troszke racji pisząc że może lubić, pożądać - czasem tylko tak bywa...
ale może i warto dla takiej/takich chwil żyć, moze warto przeżyć coś takiego - nie wiem...

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: magdoonia » 01 lip 2009, 08:43

foxxia pisze: Każdy ma prawo do swojej miłości. A miłości się nie potępia, zbyt rzadko się zdarza.
Qrczę, ale to pięknie powiedziane.
Mam nadzieję, że zejdę się znowu kiedyś z moją miłością.
Ach.... :-? to wszystko jest tak bardzo skomplikowane arf
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 01 lip 2009, 15:00

magdoonia pisze:
foxxia pisze:
Qrczę, ale to pięknie powiedziane.
Mam nadzieję, że zejdę się znowu kiedyś z moją miłością.
Ach.... :-? to wszystko jest tak bardzo skomplikowane arf

wszystko co skomplikowane przy odrobinie chęci i dobrej woli może sie ułożyć ( o ile ta osoba naprawde jest tego warta) -powodzenia!

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 01 lip 2009, 19:35

Wiecie co też znałam (znam) męzczyznę po 40tce, piękne słówka itp
ale przeważnie brak czasu --no chyba, że wtedy kiedy on ma, weekendy to zawsze z dziecmi, żadnych wakacji razem, wieczorów, wyjść --bo tak ma ułożone życie (rozwodnik)..
prędzej bym powiedziała, że traktował jak "szaleństwo", by odwyższyć swoje ego...
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”