MIŁOŚĆ nie pyta o wiek?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: MIŁOŚĆ nie pyta o wiek?

Post autor: nesia » 24 cze 2009, 20:49

dyduska pisze: mlodzi rowniez maja kase, czy to oznacza, ze trzeba wizac sie tylko z biednymi zeby nie byc posadzonym o materializm?? Dla mnie wkladanie tak ludzi do stereotypowych worów to totalny bezsens.
Sama widzisz, że niektóre stwierdzenia stereotypowe czy nie są i chyba trochę kują. W postach jest wiele różnych domniemań - jako przykład podałas własnie to. Mówimy ogólnie a nie o konkretnym Twoim czy innej forumowiczki związku.
dyduska pisze: Tlumaczyc sie z jakich pobudek jestem z moim ukochanym, starym ale jarym :D nie bede
Zastanawiałaś sie na jak długo ta różnica wieku nie bedzie dla Ciebie przeszkoda? Ponad 20 lat to masa czasu - Ty 50 on 70.
dyduska pisze: . A propos amatorów starego ciała, moj mężczyzna ma skórę jędrniejszą od mojej ;)
A tym to się nie chwal, bo nie ma czym ;)
Pozdrawiam
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 24 cze 2009, 21:00

dziewczyny pytanie czego wy chcecie i od kogo. Jeśli szukacie prtnera na stałe to myśle że różnica iweku to tak do 6 lat. Jesli szukacie doswiadczenia badz jakiejs przygody to wiek nie zna granic.
Pewnie ze starszy doswaidczony,ale z przeszłością. A od was zalezy czy bedziecie zwracaly na to uwage tzn czy wam to bedzie przeszkadzało i jak bardzo.
Patrzac z drugiej strony a moze kiedys to nam sie noga podwinie.... a jak mówią serce nie sługa...
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 24 cze 2009, 21:10

Nesia, nie chwale sie, tylko napisalam, zeby uswiadomic ze starsza osoba moze rowniez dobrze wygladac.
Zaluje ze sie tutaj wypowiedzialam. Widze, ze pozostane lepiej przy tematach scisle dotyczacych chirurgii, a prywatne wywody zostawie dla zaufanego grona.
Zegnam
6.05.2010 - lip lifting - dr Broma - super!!!
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 24 cze 2009, 21:30

Zaznaczyłam na wstępie że nie chcę Cie obrazić, po Twojej postawie widzę że tapnęłam w czuły punkt. Nie będę dewagować, poniżej pytanie Misi - odpowiedz Samanty.
samanta_kafe pisze:
Michitka pisze:Czyli takie związki powyżej 20 lat różni myślicie nie udają się na ogół???
Myślicie, ze taki mężczyzna może poważnie traktować młodszą dziewczynę?

na pewno osoby, które są w takich związkach powiedzą Ci, ze się udają ;)
.

Swoją drogą szybko potwierdziły się słowa....
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 24 cze 2009, 22:18

dziewczyny zdarza sie ze facet 15 lat starszy zakocha sie w tej młodszej,mimo że ma swoja przeszłość,takie zycie-niestety. Nie wydaje mi sie zeby kazdy facet myślał tylko aby zerżnąc ta małolate i od czasu do czasu gdzies z nia wyjsc dla podniesienia swojej wartości. Jesli ktoras spotyka sie z facetem,który nie zna własnej wartosc to współczuje.
Kiedys jak patrzyłam na faceta z małolatą myślałam sobie- pewnie jest z nim dla kasy. Ale teraz mysle ze ona naprawde moze go pokochac a i on ją.
Dlatego tym którzy tak maja szczerze gratuluje.
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 24 cze 2009, 23:53

roznica wieku to temat rzeka i nie ma jednej uniwersalnej odpowiedzi. jesli zastanawiacie sie czy z waszymi starszymi facetami lub potencjalnymi facetami wam sie powiedzie to nie ma innej metody jak to sprawdzic na wlasnej skorze.

ja mam swietne kontakty z tata i nie wyobrazam sobie bycia z kims starszym ode mnie o 20 lub wiecej lat, mimo ze znam wielu mezczyzn w tym wieku ktorzy sa przystojni, zadbani, swietnie wygladaja, maja genialne poczucie humoru i sa inteligentni. z drugiej strony nie wyobrazam sobie bycie z kims w moim wieku, bo jeszcze nie spotkalam 20 - 22-latka ktory bylby dla mnie wystarczajaca dojrzaly. wszyscy faceci z ktorymi sie spotykalam byli 5-10 lat starsi i tak jest ok, nie mniej i wiecej tez nie.

roznych przypadkow jest wiele, mam znajoma ktora w wieku 20 lat zaczela sie spotykac z 38-latkiem i uz ponad dwa lata zyja ze soba i sa szczesliwy. i wiem ze ta dziewczyna nie szukala sobie ojca, tylko chciala gotowac obiadki, prac, sprzatac, prasowac. nie miala potrzeby szalenstw z rowiesnikami chciala i nadal chce prowadzic spokojne zycie i tak jej dobrze.

jesli chodzi o schemat zle kontakty/brak ojca=starszy partner tez nie mozna uogolniac. ja spotkalam w swoim zyciu juz wiele konfiguracji. dziewczyny ktore mialy straszne sytuacje z tata w domu albo w ogole go nie mialy i szukaly sobie ojca w starszych, ale nie takiego jak mialy tylko lepszego, takiego tate z ich marzen. sa tez takie ktore po takich zlych doswiadczeniach szukaly kompletnego przeciwienstwa, zarowno jesli chodzi o charakter jak i o wiek. ale zdarzaja sie rowniez sytuacje ze mloda dziewczyna jest taka zapatrzona w ojca, ze szuka partnera na jego wzor, czesto rowniez w wieku ojca.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
bujanna
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bujanna » 25 cze 2009, 06:53

Pomijając wszystko w wieku ojca to jest 20-30 lat starszego ale same przyznacie 60 to duża przesada,
w tym przypadku to raczej braku dziadka nie ojca..?!
plastyka - 2.2.2009 juz po
cycochy do góry - 01.03.2010 już po

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 25 cze 2009, 08:10

bujanna pisze:Pomijając wszystko w wieku ojca to jest 20-30 lat starszego ale same przyznacie 60 to duża przesada,
w tym przypadku to raczej braku dziadka nie ojca..?!

racja 8-)

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: magdoonia » 25 cze 2009, 12:53

Facet, w którym się zakochałam był ode mnie młodszy.
Póki nie dowiedziałam się ile ma lat byłam święcie przekonana, że jest starszy :-D

Uważam, że ludzie póki są zakochani, szczęśliwi i jest im z tym dobrze to niech tak będzie. Jak któraś z forumowiczek napisała: ,,serce nie sługa,,.

Przecież zakochujemy się w różnych facetach,, nie tylko chodzi o wiek, ale ile razy się zdarza,że facet to np. sku........ a mimo to jesteśmy z nim. Niejednokrotnie, np któreś z partnerów nie grzeszy urodą (lub oboje), a jednak gruchają jak gołąbki :-D i dla siebie są najpiękniejsi i najcudniejsi.
Trzeba się po prostu dopasować i to wszystko....
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 25 cze 2009, 15:07

magdoonia pisze: Trzeba się po prostu dopasować i to wszystko....
trzeba chcieć sie dopasować... :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”