chorobliwa zazdrosc

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 29 mar 2009, 13:24

madziara no jasne, ze jestes normalna! Chwileczke: ty jestes w zwiazku z facetem i masz prawo od niego wymagac, aby Ciebie traktowal jako jego jedyna wybranke, a nie ogladal sie, jakby byl na polowaniu. Nie obchodza mnie w zwiazku jakies meskie instynkty, jestesmy cywilizowani i faceci jak najbardziej potrafia te swoje "instynkty" podporzadkowac regulom partnerskiego zwiazku!
Nie rozumiem porownania z menu w restauracji, przeciez juz w koncu wybralam swojego partnera i chce z nim byc!!! To ze masz ochote na inna potrawe kazdego dnia nie ma nic wspolnego z monogamizmem w zwiazku. Dziewczyny, nie tlumaczcie facetow tak szybko! Niech oni sie tlumacza z tego, dlaczego sprawiaja swojej drugiej polowie taka przykrosc. Madziara, to nie zazdrosc, co odczuwasz, tylko bronienie swoich praw. I to nie tolerancja, do ktorej sie probujesz przymusic, tylko przymykanie oczu.

A kiedy sie facet w obecnosci swojej dziewczyny za inna oglada, to nie wiem czy kocha, ale szacunku do swojej to za grosz nie ma.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 29 mar 2009, 13:49

Bez przesady o co tu można być zazdrosnym :? ja tam pierwsza zabieram CKM'a i PLAYBOYA'a kochanemu chłopiszczu i oglądam zdjęcia , nic w tym złego że lubi pooglądać ładne zdjęcia , ja też lubię ;) A za kobietami na ulicy też się razem oglądamy i czasami nawet tyłki im obgadujemy jak się trafi jakaś powalają nas na kolana , lub odwrotnie jakis "dodziowaty potwór" .To chyba raczej niska samoocena lub coś nie tak z relacjami facet-Ty jeżeli jesteś zazdrosna o zdjęcia :(
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

madziara40
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: madziara40 » 29 mar 2009, 14:04

kurcze i bądż tu mądra... wewnętrznie czuje dokładnie tak jak napisała majamajamaja, ale poniewaz mnie już to uczucie męczy szukam ucieczki od niego i chcę myśleć jak szpaczek, ale to chyba nie w mojej naturze... dziękuję za wszytski odpowiedzi, jesli ktoś ma ochotę piszcie dalej, bo narazie jestem w kropce... czy męczyć się dalej, czy odpuścić taki związek, czy znajdę jakieś rozwiązanie... zmeczona już tym jestem...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 mar 2009, 14:06

szpaczek, ja mam tak samo tez lubie poogladac ckma czy playboa ;) a skoro i ja lubie to czemu moj facet mialby tego nie lubic!?Tez zwracamy z mezem uwage na ulicy jak widzimy fajna laske i co w tym zlego :|
Uwazam ze nie ma tu byc o co zazdrosnym!
majamajamaja pisze:ty jestes w zwiazku z facetem i masz prawo od niego wymagac, aby Ciebie traktowal jako jego jedyna wybranke,
:arrow: a to ze oglada sobie gazetki to znaczy ze jej tak nie traktuje :roll:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 29 mar 2009, 14:22

misialeczek w odpowiedzi spojrz na pierwszy post Sabriny(drugie zdanie): absolutnie sie z nia zgadzam, wiec musialabym sie powtorzyc.
Madziara to co czujesz, to przekaz na zewnatrz. Mysle, ze nie powinnas sie przedtem zastanawiac, co zrobic z takim zwiazkiem, tylko po tym, jak wyraznie (nie wiem, czy jestes rozgniewana, ale jesli tak, to powinnas to tez odpowiednio dac do zrozumienia) powiesz, co Ci przeszkadza. Powtarzam: chodzi tutaj o szacunek dla Ciebie.

Moze i innym dziewczynom nie przeszkadzaja spojrzenia na inne, ale Tobie tak. Dlaczego Ty masz sie dostosowywac do opinii innych? Powinnas tak dzialac, aby sobie pomoc.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 mar 2009, 14:39

wogole nie rozumiem skad problem...Ja mojego faceta kocham i tez jestem zazdrosna jak kazdy ale bez przesady ...Nigdy nie bylam zadrosna o to co czyta czy oglada!!!Jestem z nim szczesliwa i wiem ze jestem dla niego najwazniejsza i to mi wystarczy!Dziewczyny nie popadajmy w paranoje....
szpaczek pisze:To chyba raczej niska samoocena lub coś nie tak z relacjami facet-Ty jeżeli jesteś zazdrosna o zdjęcia
zgadzam sie z tym w 100%
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

madziara40
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: madziara40 » 29 mar 2009, 14:42

majamajamaja, chyba masz rację.. chyba faktycznie chodzi tu o szacunek... nie zapomnę jak siedziałam z nim na plaży i ja mówię coś do niego a on w tym czasie gapi się na biust lezącej nagiej panienki... grrryy.. ale byłam zła i powiedziałam to lecz odniosłam wrażenie, że on uznał to za dziwactwo, tak samo jak się zdenerwowałam , gdy jadąc ze mną samochodem oglądał się z prostytutkami... tłumaczył, że tylko tak sobie patrzy... dla mnie to jakiś absurd !

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 mar 2009, 14:44

madziara40 pisze: nie zapomnę jak siedziałam z nim na plaży i ja mówię coś do niego a on w tym czasie gapi się na biust lezącej nagiej panienki...
to juz zupelnie inna sprawa....
(angel

madziara40
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: madziara40 » 29 mar 2009, 14:48

eh.. w takich sytuacjach zaczynam o nim myśleć jak o prostaku, który slini się na widok każdej kobietki... sama zaczynam tracić szacunek do niego.. zaczynam rozmyślać co się dzieje w jego głowie jak to robi, czy wyobraża sobie co z nią robi czy co? pytać go nie będę , bo i tak nie powie mi prawdy w celu załagodzenia sprawy więc chcę to zrozumieć sama, dziękuję Wam za pomoc... ciesze się, że wkońcu o tym napisałam, trochę mi lżej...

piszesz, że wiesz, że jesteś dla niego najważniejsza.. a ja nie mam tego przeświadczenia, może to też w tym problem... tak nieco dziwacznie jak facet po 3 latach związku dorasta do tego, aby na pytanie czy Cię kocha odpowiedział wkońcu , że tak ale na 99 %.. kurka... co jest ?

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 mar 2009, 14:52

madziara40 pisze: w takich sytuacjach zaczynam o nim myśleć jak o prostaku, który slini się na widok każdej kobietki...
bo dokladnie sie tak zachowuje(sorry)Ogladanie gazet a slinienie sie na pierwsza lepsza laske to zupelnie inna sprawa!
(angel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”