Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 10 sty 2008, 18:10

fondle, moze ty mi powiesz co to sa te agencje, oni maja swoje biora czy co? Bo nie wiem gdzie szukac, jak oni sie nazywaja? To sa te Job center?
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 10 sty 2008, 18:43

toxic, job center to jest oddzielna instytucja... to tak jak u nas posredniak... agencje pracy sa wszedzie... idziesz rejestrujesz sie mowisz jaka praca cie interesuje i jezeli cos maja to dawaj jezeli nie to zadzwonia albo np idz za 3 dni znowu zapytac... jak ty mieszkasz w londynie sa napewno sa ich setki... w belfascie jest ze 30 roznych... napewno jest taka agencja co sie nazywa Adecco.. oni sa w miare wiarygodni.. wiem bo od nich mialam wlasnie najlepsza prace... jak wpiszesz w googlach job agency london to napewno wyswietli ci sie masa.. adresy rowniez wiec do tych najblizszych moglabys sie przejsc... moze akurat cos sie trafi... no nie wiem jak inaczej moge ci to wytlumaczyc...

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 10 sty 2008, 21:36

fondle, dzieki znalazlam pelno nawet nie daleko mnie. Wiec jak pojde do takiej agencji musze wziasc ze soba jakies papiery, potwierdzenie adresu, cv?

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 10 sty 2008, 21:42

toxic, wiesz co oni tam mają na miejscu formularze do wypełnienia ale jak chcesz to wez cv... insurance, paszport, i jak masz to jakies opinie od bylych pracodawcow bo o to zawsze sie pytaja i jakies cetryfikaty kursow jak masz... jak nie masz to nic ale dobrze by bylo jak bys wtedy znala adres i tel poprzedniego pracodawcy bo lubia sobie sprawdzic jak tam z toba bylo... wiem ze ci ode mnie dzwonili mimo ze mialam pisemną opinie... ale to nie jest regulą oczywiscie... zobaczysz ile polakow bedzie w agencjach hehe... jak ty sobie szukasz dorywczej pracy to bedziesz miala latwiej bo oni przewaznie takie zalatwiaja... zdaj mi relacje jak juz cos załatwisz... aha w niektorych agencjach jest tyle zaineresowanych ze na rejestracje wyznaczja ci termin.. czasem nawet za tydzien... i niektozy tez chca zdjecia.. ale namieszalam... ale mam nadzieje ze pomogłam troszke...

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 10 sty 2008, 22:46

fondle, pomoglas mi bardzo. Mam pelno adresow, juz sie on-line zarejstrowalam do 2, a resze poprostu osobiscie odwiedze. Mam nadziej ze szybko cos znajde.
Dzieki PDT_Love_13

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 10 sty 2008, 22:51

toxic, no to ciesze sie bardzo... to teraz powiedz mi gdzies ty sie dziewczyno uchowała w tej niewiedzy o agencjach bedac tak dlugo w londynie hehe??? tak sobie pomyslałam ze moze nie miałas potrzeby... ale jak ja kilka lat temu przyjechalam do uk to zeby dostac insurance musialam im dostarczyc kopie z agencji ze jestem zarejestrowanai szukam pracy i to bylo obowiazkowe... a jak to bylo u ciebie bo ciekawi mnie to bradzo...

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 11 sty 2008, 14:30

fondle, jak ja przyjechalam do uk praec mialam zalatwiona z gory, zanim przyjechalam, wiec z insurance dostalam odrazu, a pozniej poznalam mojego faceta i juz nie pracuje prawie dwa lata i nigdy nie szukalam pracy w uk :oops: ;) , wiec czuje sie tak jakbym dopiero przyjechala :p
Powysylalam juz chyba 5 cv na rozne posady, zobaczymy... Teraz bede siedziec z telefonem kilka dni i czekac az ktos zadzwoni :badgrin:

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 11 sty 2008, 19:03

toxic, no to ty dobrze widze mialas... ja sie musialam troche pomeczyc za to moi znajomi juz do mnie tez na gotowe przyjezdzali... :doubt: no ale coz fajnie wsponinam tamte czasy hehe... no to teraz trzymamy kciuki zebys cos dostala... jak nie oddzwonia to przejdz sie osobiscie.. to zawsze inaczej jak wiedza ze masz dobry angielski ladnie wyglaasz itd...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 11 sty 2008, 21:49

toxic, trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy!!!!

oj dziewczynki ja mam teraz dola....pewna osoba nagadala na mnie glupot i teraz wyszlam na jakas najgorsza i wogole na osobe ktora nie jestem...strasznie mi z tego powodu przykro ale takie jest zycie ze trzeba uwazac z kim sie trzyma jak ktos jest za dobry to potem ma za swoje :? :cry:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 11 sty 2008, 21:52

misialeczek24, fondle, dzieki dziewczyny, chociaz Wy we mnie wierzycie ;)

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”