Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 27 lip 2008, 01:10

ja sie ciesze ze moj maz jest polakiem...bo chyba nie miala bym z kim rozmawiac we wlasnym jezyku...po za paroma osobami z pracy....
Renata1 pisze:nawet w pracy nie powinno byc czegos takiego, jesli komukolwiek przeszkadza to, ze polak mowi po polsku do kolegi niech go nie zatrudnia,
:idea: ja np to rozumiem.... :oops: postaw sie w ich sytuacji...ja np pracuje w szpitalu-i doskonale rozumiem ze nie moge uzywac innego jezyka niz angielski-zwlaszcza przy pacjentach!!!! :idea: no bo jak oni musza sie czuc jak my sie smiejemy itp/.....pomysleli by ze z nich np........
buziole moje kochane ;-)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 27 lip 2008, 01:14

misialeczek24, Skarbie, ja rozumiem, ze sa miejsca gdzie nie wypada rozmawiac po polsku, np przy pacjentach, ale gdy jesz sniadanko na kantynie i rozmawiasz po poklsku z kolezanka ktora siedzi z boku, nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo niby czemu? ;-)
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 27 lip 2008, 01:16

Misiaczku

Ja w swojej poprzedniej pracy caly czas nawijalam do swojej kumpelki po polsku, a na kantynie jak siedzialysmy sobie przy stoliku z innymi osobami to mixsowalysmy, ze soba po polsku, do nich po angielsku, im to jakos nie przeszkadzalo, a moj szef jak przychodzili do pracy nowi polacy, to specjalnie sadzal ich na przyuczenie do nas, aby im wszystko dokladnie po polsku wytlumaczyc. Wiec chyba zalezy jak trafisz!!

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 27 lip 2008, 01:21

Renata1, przerwa to co innego!!!!na przerwie mowie po polsku!!!!jak mam z kim-oczywiscie :lol:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 27 lip 2008, 01:57

misialeczek24, No to dobrze, bo juz myslalam, ze caly czas po angielsku musisz nadawac, podobno w niektorych zakladach pracy tak wlasnie jest, zgroza :shock:
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 27 lip 2008, 09:16

w piatek bylam na tym festliwalu komedii, ktory byl w Dublinie przez cal weekend no i oczywiscie zarty o polakach tez byly...ze jak my lubimy pracowac i o tym jak slabo gadamy po angielsku...ale niestety z tym angielskim to prawda,wczoraj w miesnym koles z polskiej wersji zrobil sobie angielska i powiedzial,ze potrzebuje "
kotlets" :roll: a w kinie koles zamiast poprosic o coke to powiedzial,ze potrzebuje cok...jak wszystkim sie chcialo smiac...o mamo :shock:
ogolnie jakby ktos nie wiedzial to powiedzial,ze potrzebuje hmmm...zeby to ladnie powiedziec "penisa" :lol:
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 27 lip 2008, 10:05

sylwiach pisze:potrzebuje hmmm...zeby to ladnie powiedziec "penisa"
ale jaja :-D a może naprawde był w potrzebie ;)
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 27 lip 2008, 20:04

nie wiem czy w stoisku w konie z hotdogami serwuje takie dania,ale moze i tak :lol: myslalam,ze sie tam poplacze ze smiechu :lol:
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 27 lip 2008, 23:32

a mnie to denerwuje dziewczyny!!! jak jedziemy zyc do obcego kraju to wlozmy troche pracy i podszkolmy ten jezyk!!! nie rozumiem takiego postepowania...
ja moge sie zgodzic ze nie kazdy uczyl sie angola w szkole itd itp,ok, no ale w uk pelno jest zajec jezykowych zarowno platnych jak i bezplatnych!!! troche checi trzeba wykazac!! mnie to osobiscie wpienia,ze co niektorzy przynosza nam taki wstyd...

btw. dostalam nowa prace :!: strasznie sie ciesze... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 28 lip 2008, 00:08

fondle pisze:btw. dostalam nowa prace strasznie sie ciesze...
trzymam kciuki za powodzenie!!! A co do nauki jezykow...masz racje... Skoro decydujemy sie zyc lub pozyc jakis czas w kraju o nieznanym nam jezyku...zrobmy to chociazby dla ulatwienia swojego zycia by nauczyc sie go chodz w minimalnym stopniu...

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”