blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

caradurka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: caradurka » 22 sie 2008, 22:12

misialeczek24 pisze:boje sie ze ktoregos dnia mi powie kochanie ja chce miec dziecko ty nie wiec musimy sie roztsac
czasami tak się zdarza i szczerze mówiąc też się tego boję
na razie staram się sobie nie zaprzątać tym głowy, bo w ciągu najbliższych 3 - 4 lat nie planujemy, ale co będzie później? mój facet już teraz wspomina o dziecku, właściwie to dzieciach, bo dla niego 1 to za mało. póki co, mówi tylko, że chce kiedyś mieć, koniecznie. ale już niedługo dobije do 30., podejrzewam, że wtedy zacznie się naciskanie.

a co jeszcze mnie blokuje?
boję się, że mój mężczyzna będzie bardziej kochał dziecko ode mnie ..
wiem, to zupełnie inny rodzaj miłości
ale nie chcę zejść na drugi plan ..

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 22 sie 2008, 22:37

a co jeszcze mnie blokuje?
boję się, że mój mężczyzna będzie bardziej kochał dziecko ode mnie ..
wiem, to zupełnie inny rodzaj miłości
ale nie chcę zejść na drugi plan ..
....ktos mi kiedys powiedzial ze to wlasnie jest moim problemem...ale nie wydaje mi sie :roll:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 23 sie 2008, 00:57

ja chyba tez balabym sie spac z obcym ,wogole to ja male dzieci lubie ,uwielbiam ale musze przyznac ze jak pobylam z takim malym kol i jak ryczala strasznie glosno to troche mi sie odechcialo;)
misia rozumiem twoje dylematy i znow cisnie mi sie pytanko ile masz latek;)
i troche mnie skolei Sam pocieszyla bo kobita niedawno tu sama pisala i miala to co my a teraz odmieniona ,wiec licze ze i mi sie odmieni:)

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 23 sie 2008, 01:47

misialeczek24 pisze:.kolejna noc mala znowu u nas....tym razem ani razu jej nie slyszalam...obudzilam sie a maz spal z mala przytulony.... :oops: podobno wstawal do niej kilka razy w nocy i wkoncu ja wzial do siebie... wiec pytam go czy dalby tak rade co noc...a on ze pewnie ze to bylo wspaniale :? i znowu to samo:kochanie moze dasz sie przekonac ...ja juz bym chcial.....
pomijajac fakt ze ja bym nie kladla swojego dziecka ze znajomymi jeszcze tak malusiego to chcialam napisac ci misia ze twoj maz ma super podejscie do dzieci -tak wnioskuje po tym ze nie tylko mowi ze chce dziecka ale i wie co robic jak obce dziecko placze....
ten twoj maz to chyba antidotum na twoja blokade przed byciem matka hihiw

znam przypadek ze kobieta nie miala zadnej blokay przed byciem matka,urodzila i nadmiar obowiazkow ja przerosl,zero pomocy od meza,rodzicow i wtedy jej sie wlaczyla blokada ze niechce juz byc matka.
przykre.... :roll:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 23 sie 2008, 19:33

Samanthii pisze:misia- mam szok !!!!!!!!!!!
...ja bym sie nie odwazyla spac z obcym dzieckiem ....
jaaa pisze:ja chyba tez balabym sie spac z obcym
czemu?dla mnie to nic takiego ;)
jaaa pisze:misia rozumiem twoje dylematy i znow cisnie mi sie pytanko ile masz latek;)
27 ;)
cukiereczekPL pisze:pomijajac fakt ze ja bym nie kladla swojego dziecka ze znajomymi jeszcze tak malusieg
wiesz to wyszlo jakos tak ,ze polozyli mala jak zwykle spac ,a sami siedzieli z nami do puzna. no i oni mowia wy spicie u nas bo tam wieksze lozko itp...a po chwili ze krde malutka tam jest i ze ja zabiora wiec my ze nie spoko ze nam nie przeszkadza :!:
cukiereczekPL pisze:ze twoj maz ma super podejscie do dzieci -tak wnioskuje po tym ze nie tylko mowi ze chce dziecka ale i wie co robic jak obce dziecko placze....
musze przyznac ze ma super kontakt z dziecmi,i zawsze lgna do niego...ale nie wiem jaki bylby z niego ojciec :idea: choc napewno lepszy niz ze mnie matka...
cukiereczekPL pisze:ten twoj maz to chyba antidotum na twoja blokade przed byciem matka hihiw
hmmmm,dzis tak mnie natknelo...po wczorajszym czytaniu forum...i mowie mu misiek ja nie chce wogole dzieci...a on na to ,ze wie ze jeszcze nie teraz ale ,ze nigdy -to zawsze myslal ze zartuje :oops: wiec ja mowie ze ja moge adoptowac za pare lat....a on ze chce miec swoje a drugie mozemy adoptowac :idea:
ja ze chce tylko jedno ,ze boje sie porodu itp,ze nie chce rodzic...a on ze bedzie ze mna i zebym sie nie martwila ,ze bedzie dobrze....ja znowu ,ze bede gruba ,ze rozstepy itp....ze cycki mi sie zepsuja...(nie o to wogole mi chodzi...)-ale probowalam go zniechecic...a on ze po porodzie zrobie sobie co bede chciala!wszystko sobie poprawie tylko mam mu urodzic dziecko :oops: ....

zalamke mam bo nie chce go stracic ,a on mi powiedzial ,ze jezeli ja nie chce urodzic dziecka to niestety ale bedziemy musieli sie roztac ,bo on niewyobraza sobie zycia bez dziecka....wiec ja powiedzialam ze sie zastanowie nad tym wszystkim :?
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 23 sie 2008, 19:39

misialeczek24 pisze:o niestety ale bedziemy musieli sie roztac ,bo on niewyobraza sobie zycia bez dziecka..
ostre słowa Misku :x
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 23 sie 2008, 19:42

ostre słowa Misku
:? :cry: wiem....ale tak mi powiedzial!
mowi byloby mi trudno rozstac sie z toba,ale nie mialbym innego wyjscia :?
ja powiedzialam mu ze nie wierze ze moglby mnie zostawic tylko dlatego ze niechce mu urodzic dziecka,a misiek na to to nie jest takie tylko :idea: dla mnie to jest bardzo wazne :?
(angel

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 23 sie 2008, 20:13

Misia --- nie wiem co poradzić, moze jakieś mężatki się wypowiedzą
ale jedno jest pewne, nic na siłe, wbrew sobie --- ważne, że masz kochającego męża, przy którym czujesz się bezpiecznie to i możecie stworzyć bardzo dobrą rodzinę
:-)

dobrze, że ja nie mam takich problemów (jak na razie?) ---może kiedyś znajdę ojca mega dziecka :badgrin:
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

caradurka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: caradurka » 23 sie 2008, 21:28

misialeczek24, usłyszałam baardzo podobne słowa,
my nie jesteśmy małżeństwem, ale jesteśmy razem już 5 lat i ja zaczęłam wspominać o ślubie
a wtedy mój facet powiedział, że nie ożeni się ze mną, dopóki nie będzie miał pewności, że chcę dziecka i że jestem gotowa mu je urodzić - może nie tak dosłownie, ale taki był sens ..

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 25 sie 2008, 11:53

misialeczek24 pisze:zalamke mam bo nie chce go stracic ,a on mi powiedzial ,ze jezeli ja nie chce urodzic dziecka to niestety ale bedziemy musieli sie roztac ,bo on niewyobraza sobie zycia bez dziecka....wiec ja powiedzialam ze sie zastanowie nad tym wszystkim
moj powiedzial mi,jeszcze przed slubem :!: , ze chce miec dzieci ... :-)

...wtedy , bylam pewna ,ze w wieku 27 lat bede chciala byc w ciazy ... :roll:
...zgodzilam sie wiec na rodzine... :?

...czas mija szybko... http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... liwosc.gif
z roku na rok zylo nam sie coraz lepiej ( wiecej pieniedzy, wiecej wolnosci... przyjemnosci...)
...i nadszedl w koncu ten czas 8-) - a mi sie odechcialo rodziny......................... :(

... i gdyby nie moj mezus, moglabym tak odkladac z roku na rok... :roll: :?
bo przeciez niepotrzebne mi dzieci ,zeby byc szczesliwa :!: :o
(mam meza, psa, kase, zajecie, fajne mieszkanie, przyjaciol ... imprezy ,wycieczki... czego wiecej czlowiekowi potrzebne do szczescia ???) ;)

...pare miesiecy temu powiedzialam mezowi, ze chce jeszcze poczekac ...
ze nie lubie dzieci...nie mam "chcicy" na dziecko... niepotrzebne mi.... :|
...ze jest teraz IDEALNIE ... i nie chcialabym tego zmieniac ( popsuc) :x

...a on mi odp.; ze moze mi dac jeszcze troche czasu... I JESLI NIE CHCE MIEC DZIECI-on to uszanuje..............................................................http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1523.gif
dal mi jeszcze 2 lata na zastanowienie ! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 000003.gif
... dwa lata ! jesli do tego czasu ,nie bede w ciazy , moj maz kapituluje...
...bo nie chce byc starym ojcem !!! (co doskonale rozumiem ;) )

...obiecalam mu, przemyslalam sprawe i w koncu sie zdecydowalam... :-D
...bylo by nie fair, gdybym teraz (4 lata po slubie) nagle zmienila zdanie !!! ;)
chce ,zeby byl szczesliwy ze mna !!!!!!!!!!!!!!!! a jesli jego najwiekszym pragnieniem i marzeniem jest potomek, to ja sie zgadzam ... i dam mu go ! :-D :p
poza tym, za dwa lata i tak pewnie nie zmienilabym zdania... ;)

...razem z mezem dogadalismy sie w koncu w tej sprawie...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... /bimbo.gif
jestem spokojniesza..................nie boje sie juz ,ze dziecko popsuje nasze IDEALNE ZYCIE :badgrin: ... ;)

juz jestem pewna, ze bedzie git !!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... thii/4.gif

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”