Tesciowa i TY ????

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 13 maja 2009, 19:28

katrin123, tak to juz bywa,tesciow sie nie wybiera,ale wiadomo,ze kazdy chcialby byc szanowany...ja juz tu kiedys sie wypowiadalam na temat mojje tesciowej,ktora zupelnie obojetnie podchodzi do mnie i do wlasnego syna,nie istniejemy dla niej-nie powiedziala tego slownie ale tak sie zachowuje.
Opisze tylko teraz,ze przez cala moja ciaze ani razu nie napisala nawet sms-jak sie czuje czy wszytsko wporzadku itp. gdy pojechalismy 3 miesiace przed rozwiazaniem goscila nas jak zwykle moja rodzina, tam oczywiscie tylko kawa i zadnych propozycji noclegu czy malego prezenciku dla nienarodzonego. Wyjechalam z powrotem do uk,zaopatrzona oczywiscie przez moja mame we wszystko(tamta nigdy nie czula sie do niczego zobowiazana,na slub tez ani grosza nie dolozyla tylko i wylacznie moi rodzice,nigdy nawet swojemu synowi nic nie kupila na urodziny czy cos,a kiedys jeszcze przyjezdzalismy z uk z prezentami,ale na szczescie skonczyly sie,i kontakt z nia tez)
napisalismy posrednio do brata mojego meza,ze moja mama przyjezdza pomoc mi przy dziecku,ze jakby chciala cos podac czy cos to ma okazje,ale bez eha...nawet kartki na urodzenie dziecka od niej nie dostalismy,kompletnie nic! To ma byc babcia? Juz mowie nawet,ze nie musi mnie lubic,z wzajemnoscia ja to nawet ciesze sie,ze nie mam z nia kontaktu niz jakby miala mi gderac,ale to jest kurcze niby jej wnuczka...! Corka jej syna!
Nie chodiz mi tez o jakies wielkie prezenty,ale kurcze o znak,o zwykla pamiec,ze to dziecko dla niej istnieje a nie ma jej gleboko...
Nie znam takiej drugiej zobojetnialej,wpatrzonej tylko w siebie baby!!!
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
eniii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: eniii » 13 maja 2009, 21:14

uuuuuuu ja muszę znaleźć więcej czasu żeby opisać moją teściową ;)
6.11.2008 dr.Szczyt pow.PIERSI anatomy pod mięsień McGhan 335ml i 370ml MAŁE :(
-----------------------------------------------------------
23.09.2009 dr.Szczyt NOS (całkowita korekta)

Awatar użytkownika
Majusia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Majusia » 13 maja 2009, 21:22

Ja teściowej jeszcze nie mam więc nie wiadomo co mi się trafi, ale mam chyba do matek moich facetow większe szczęście niz do samych facetów. Zawsze trafialam na babki, które stały po mojej stronie i można było z nimi konie kraść :badgrin:

Awatar użytkownika
katrin123
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: katrin123 » 13 maja 2009, 23:25

Londyjka, to moze nasze tesciowe sa spokrewnione :badgrin: No nie moja to pamieta o urodzinach coreczki i meza (o moich nie), prezent na swieta czy na urodziny jest dla niej, ale tak bez okazji nic nie da malej. Moja mama natomiast zawsze cos mi wcisnie dla coreczki, nawet jak wpadne sama do PL na jeden dzien. To jest smutne, co piszesz. Nie wiem skad taka znieczulica wsrod ludzi i to do najblizszych.....

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 17 maja 2009, 22:17

czarnulka21,
czarnulka21 pisze:a kiedys mowila ze jestem najlepsza "rzecza" ktora mogla spotkac jej synka :x

Mówiła tak,bo jeszcze ślubu nie mieliście ;) Jednak anegdoty o teściowych są prawdziwe,rzadko się zdarzają obiektywne,szczególnie te od synków są nie zbyt chetne do współpracy z synową. Może zazdrosne,że synowie juz nie przylatują wycierać noska? Albo gotujemy lepszą ogórkową? Ja z moją też nie za bardzo ,a wnuki widzi na święta bo ją zapraszam :badgrin:

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Tesciowa i TY ????

Post autor: ola banderola » 11 gru 2009, 14:45

Ja nie przepadam za moją teściową, delikatnie rzecz ujmująć ;)
Moja teściowa to typowa fanka ojca dyrektora z Torunia i ciągle mi powtarza, że wysyła datki na nas,a ja wtedy wpadam w furię,bo nie wierzę w takie brednie i jest to dla mnie chore i idiotyczne :evil:
Co więcej podsłuchuje pod drzwiami, otwiera pocztę mimo, iż nie jest adresowana do niej,interesuję ja wszystko,co nie powinno :evil: a do Koszmarne babsko,sama nie mogę uwierzyć, że mój mąż, jest jej synem,bo to taki cudowny człowiek!
Mogłabym tak jeszcze pisać,ale życia by mi pewnie zabrakło... ;)

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 11 gru 2009, 15:01

Ja jeszcze nie mam teściowej, a już mnie nie lubi :p
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
onedream
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: onedream » 11 gru 2009, 15:43

Dziewczyny, to współczuję. Ja mam z teściową bardzo dobry kontakt, lepszy niż z własną mamą. To kochany, dobry człowiek, zresztą ona ma wielu znajomych, którzy ja lubią. Nigdy nie zapomina o urodzinach, imieninach, swoje wnuczki uwielbia i pomaga przy opiece nad nimi. Jest taka, mimo, że życie dało jej w kość. Nie zasłużyła na to. Szczerze ją podziwiam i lubię, chyba z wzajemnością. Mam do niej wiele szacunku. Każdemu życzę takiej teściowej :-)
Ze wszystkich rzeczy wiecznych miłość trwa najkrócej.
pow. piersi - 2010?

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 11 gru 2009, 15:48

Aaaaaa to zazdroszę, ja niestety takowej nie posiadam.
Wiecznie ma zaciętą mine i wiecznie jest niezadowolona i uwielbia udawać, że żle się czuje i jest taka biedna,kocha jak się inni nad nią użalają :evil: tyle, że nikt już nie daje się nabrać, na te gierki !!!!!!

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 11 gru 2009, 17:18

onedream ja też mam taką teściową ,z którą mam świetny kontakt i która zawsze nam pomaga przy dzieciach ,cieszę się z tego powodu bo zawsze mogę na nią liczyć ,na swoją mamusię również ale ona mieszka w Pl a my w UK więc trochę kilometrów nas dzieli ale zawsze na wakacjach babcia spełnia się w swojej roli a ja mam luzik
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”