celka-xx pisze:Ja wynoszę się do innego kraju. Zatrzymałam się w DE na prawie na rok, żeby zobaczyć, czy tęsknię za krajem, do którego wyjechałam jak miałam 19-lat. Chcę jednak kupić w tym roku (może już za 2 miesiące) mieszkanie w Polsce, bo tak jakoś bezpieczniej czuję się wiedząc, że mam do czego w PL wracać. Poza tym myśle, że ze znajomością języka obcego znaleźć można pracę za więcej jak 1500zł.
Stradapl, jak Ci się żyje w Austrii?
Ja mam coś takiego, że będąc gdzie indziej zaczynam tęsknić, bardzo tęsknię za krajem do którego wyjechałam jak miałam 19 lat, ale myślałam, że gdzie indziej jest lepiej i objechałam jeszcze kilka krajów.
A poza tym marzy mi się np. Dubaj, może Stany Zjednoczone. Czasem żałuje, że nie postawiłam na dobre wykształcenie (techniczne) i mysle, czy jeszcze nie iść na studia. Ale wszyscy się w głowe stukają, że w tym wieku. A jak skonczę to będę stara, a gdzie jeszcze doświadczenie?
celka-xx
Ja uważam że nigdy nie jest za pozno na cokolwiek a juz napewno nie na nauke i niewazne ile masz lat. dopoki chcesz cos w zyciu osiagnac , uczyc sie to znaczy ze jestes mloda duchem i bardzo sie ciesze , ze ci sie chce . tylko gratulowac takiej postawy. chcesz wyjechac do stanow to jedz. poczytaj moje motta to mowi o mnie wiecej niz 1000 slow ktore moge tu pisac w tym temacie. zycie jest piekne ale to tez to walka by miec to co chcemy . nic nie jest rozowe jak sie wydaje ale warto walczyc i zdobywac nowe umiejetnosci. wierze ze ci sie uda a wiesz dlaczego - bo masz motywacje , wiesz czego chcesz i tylko rob to co ci doradza rozum lub intuicja bo to rownie wazne.
jezeli o mnie chodzi to zyje mi sie bardzo dobrze, nigdy nie czuje sie wyobcowana ale jam strzelec zodiakalny. odnosnie finansow w polsce to nie wiem - ja od wielu juz lat jestem na innej polce wynagrodzen. ale napewno znajomosc jezyka bedzie duzym atutem , tylko jak masz kupic mieszkanie to polecalabym wieksze aglomeracje bo wtedy masz wieksze szanse na lepiej platna prace . i najwazniejsze - rob dla siebie a nie dla innych obojetnie czy mowimy o pracy czy milosci . co to znaczy ze ktos ci powie za jakis czas - skoncz z tym swoim piotrem bo wiesz.... on nie dla ciebie !!! brzmi tak samo jak - jestes juz za stara i po co ci sie dalej uczyc.
dla ciebie celka
https://www.youtube.com/watch?v=mkZgHbySojM" onclick="window.open(this.href);return false;
byle bylo tak ze czlowiek bardzo chce !!!!!!!!!