Faceci - ufać im? czyli czy nas zdradzają i dlaczego?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 22 wrz 2006, 15:25

Monisia pp...sorki,ale ja cos nie wierze w ta bezinteresownosc... :wink:
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

Iwo_neczka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Iwo_neczka » 22 wrz 2006, 15:30

MonisiaPP - kiedyś sama tak robiłam i nikomu nie wyszło na dobre. Też miałam przeświadczenie, że do mnie należą wszystkie domowe obowiązki. Kochałam bardzo mojego męża on mnie też. I prałam sprzątałam prasowałam... i pracowałam i studiowałam i sprawiało mi to radość tak jak tobie Monisia. Ale urodziłam dziecko i zaczęło mi być ciężko z całą chałupą na głowie. Ale mój mąż tego nie rozumiał, przecież zawsze tak było i nie zamierzał tego zmieniać. Kłótnie, kiepska atmosfera... . I prawie się rozwiedliśmy. Przeszliśmy naprawdę ciężkie momenty, ja czułam się pokrzywdzona i wykorzystywana. Znalazłam pocieszenie... .
Teraz budujemy wszystko od początku. Mój mąż okazał się świetnym partnerem, który zrozumiał, że żona nie jest dana raz na zawsze, że ślub nie gwarantuje przynależności aż do śmierci. Okazało się że potrafi gotować, sprzątać, prasować i co więcej chętnie sam z siebie mi pomaga. I naprawdę jest o niebo lepiej - to jest teraz mój partner życiowy a nie duże dziecko.

Pomyśl Moniko o tym, jeśli jest Ci dobrze to ok - ale naprawdę zacznij powoli przyzwyczajać go do innego stylu życia - będzie to z korzyścią dla Was obojga. My Ciebie nie krytykujemy, to są po prostu takie życiowe rady.

Nie uważam oczywiście, że mężczyznę należy tresować i pokazywać jaką jestem niezależną feministką. Ale należy się dzielić - obowiązkami również.

Pozdrawiam
Nowy nos dr Skupin - 21-04-2006; poprawka 20-03-2008 - teraz jest fajnie:)

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 22 wrz 2006, 15:57

:P :P :P
jesli chodzi o czepianie sie do Monisi -... :?
- nigdy sie sie tutaj nikogo bez powodu nie czepiam - wiec nie zycze sobie tez, zeby ktos do mnie uderzal z chamskimi tekstami albo zeby mi mowiono - co i jak powinnam robic oraz gdzie jest moje miejsce :shock:
(bo ja tez kobieta jestem :wink: )
- tymbardziej jesli dotyczy to mojego meza albo mojego zycia :evil:

jak bede chciala posluchac "dobrych" rad -to pojade do mojej babci -ona ma podobne przekonania do Monisi :wink: ... :evil: ... i mimo ,ze to wspaniala osoba ,to jednak zaden wzorzec do nasladowania .... :wink:
...
tak wiec- Monisia przytocze Twoje slowa : "nie sadzcie ..." (cd.znasz :wink: )
(z Twoich tekstow wyszlo, ze skoro nie prasuje kazdego dnia koszul, jestem niedobra pania domu :shock: - i nie potrafie dbac o meza wystarczajaco -bo nie mam dzisiaj pelnej lodowki - :roll: :lol: )

a tak poza tym Monisiu :wink: - Ty tylko studiujesz ... ...a ja studiuje , pracuje od czasu do czasu , zajmuje sie firma meza , robie w miedzy czasie rozne szkolenia - mam na glowie dom , meza i jeszcze psa :P :wink:

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 22 wrz 2006, 16:41

amen :wink:

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 22 wrz 2006, 16:43

pola28 pisze:amen :wink:
najlepszy we wszystkim jest umiar....bez przesady :) i to jest najlepsze rozwiazanie :D
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 22 wrz 2006, 16:45

zgadzam sie :D

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 22 wrz 2006, 22:56

Monisia realizuje swoje ambicje [smilie=to funny.gif] jako "pani domu" :lol: :lol: :lol: a jej egzystencja kończy się na "z jednej pensji da się wyżyć" to my tu nie możemy jej dłużej przekonywać :?
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 22 wrz 2006, 23:43

Ja nie widzę w tym niczego śmiesznego :? Tysiące kobiet na świecie spełnia swoje ambicje jako pani domu. Nie rozumiem tego całego naskakiwania i wyśmiewania się z tego, że kobieta naprawdę dobrze czuje się pracując w domu.
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
Valentina
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Valentina » 23 wrz 2006, 00:05

groszek pisze:Monisia realizuje swoje ambicje [smilie=to funny.gif] jako "pani domu" :lol: :lol: :lol: a jej egzystencja kończy się na "z jednej pensji da się wyżyć"
...a co Ty możesz wiedzieć o ambicjach Monisi? ...nie posikaj sie przypadkiem z tego śmiechu...
groszek pisze:to my tu nie możemy jej dłużej przekonywać :?
...pewnie... najpierw proponuję poszerzyć te zawężone horyzonty myślowe...
Już po operacji nosa - 7 lipca 2005 oraz chirurgicznej korekcji ust - 12 października 2005
Dr PIOTR SKUPINhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... doping.gif

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 23 wrz 2006, 00:47

Valentina ale to są dokładnie jej słowa... :roll: i tez podobnie jak ty jestem zbulwersowana...
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”