Czego żałujecie...?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Agiq
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Agiq » 22 wrz 2006, 21:42

blondi 222 pisze:chyba nie jest az tak zle finansowo skoro jak sama pisze op za pol roku..
wedlug niej dopiero.. :roll: :wink: .
a ja jak bym miala dlugi to pierwsze bym je splacila a nie zbierala na op..ale to jest moje zdanie..ZAZNACZAM :wink:
To nie są moje długi, tylko mojego męża, narobił ich zanim mnie poznał a później zapomniał mi o tym powiedzieć, aż zapukał komornik i zabrał wszystko co miałam, wszystko czego dorobiłam się sama zanim poznałam męża....

Dziś mój mąz od 2 tyg jest wDanii, znalazłam mu w końcu super pracę, bardzo dobrze płatną, zarobi na te swoje długi po 3 miesiącach, później na bieżące zaległości i remont domu, jak i moją operację ( mnie też się coś po tych 6 latach odmawiania wszystkiego należy ), wszystko to wiąże się z tym, że ciągle jestem sama, sama z 3 dzieci i wrednymi teściami, a miałam piękne, własne mieszkanie.....

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 22 wrz 2006, 22:44

wicherku... :lol:
sama nie wiem skad o tych dlugach wiedzialam.. :roll: 8) ...bo przeciez Agig o nich nie wspomniala wczesniej...
chyba jestem jasnowidzem.. :lol:

Agig jesli tak jest faktycznie jak piszesz ..to przepraszam...szczerze.. :P bise

odszczekuje wszystko co wczesniej napisalam..zwracam honor.. :wink:

mam nadzieje , ze twoje zycie potoczy sie tak jak sobie tego zyczysz..powodzenia.. :wink:

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 22 wrz 2006, 22:50

Agiq pisze:
To nie są moje długi, tylko mojego męża, narobił ich zanim mnie poznał a później zapomniał mi o tym powiedzieć, aż zapukał komornik i zabrał wszystko co miałam, wszystko czego dorobiłam się sama zanim poznałam męża....
I właśnie dlatego pani prawniczka, z którą miałam zajęcia na uczelni powiedziała nam na pierwszym wykładzie - "pamiętajcie, przed ślubem ZAWSZE podpisujcie intercyzę - nawet jeśli kochacie na zabój i śpicie na pieniądzach" - bo zawsze po ślubie może się stać to co u Agiq.
Współczuję nieszczerego lub zapominalskiego męża, któremu umknął tak poważny fakt, jak długi. Widać nie jest zbyt zaradny i roztargniony, bo mógł przecież zapobiec wejściu komorników na twoje mienie. I jeszcze pracę sama mu załatwiałaś :roll:

Blondi zauważyłam już wcześniej, że masz dziwną tendencję do baaardzo szybkiego wydawania osądów o ludziach. Jak widzisz można się na tym przejechać. Zanim kolejny raz kogoś tak szybko osądzisz i obdarzysz jakimś niewybrednym epitetem(typu pusty jak pustak)pomyśl, że twoje słowa mogą bardzo zranić osobę po drugiej stronie.
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 22 wrz 2006, 22:55

gracja..troche za pozno w tym przypadku na takie porady.. :wink:
a gdyby nawet , ja na jej miejscu zrobila bym to samo..przeciez nie pozwolila bym meza wsadzic do ciupy.. :wink:

aha dziekuje , ci gracja za cenna uwage... :wink:, ale nie mam takich tendencji..g :wink:

Iwo_neczka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Iwo_neczka » 22 wrz 2006, 23:02

Życie się pierniczy często bez naszego udziału a później trzeba w tym siedzieć. Agiq nie wolno po prostu tracić nadziei, jak będziesz rozmyślała i żałowała to przecież nie pomożesz sobie w ten sposób. Znajdź radość w dzieciach i pomyśl, że naprawdę możecie wyjść na prostą. Nie mam żadnego pomysłu na teściów, nigdy nie chciałabym mieszkać razem...
Ale musisz mocno wierzyć że się ułoży, nie masz innego wyjścia. Pozdrawiam
Nowy nos dr Skupin - 21-04-2006; poprawka 20-03-2008 - teraz jest fajnie:)

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 22 wrz 2006, 23:08

Agiq ciężko ci napewno samej z tą gromadką? :?
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 23 wrz 2006, 08:45

Iwo_neczka pisze:Zaczynam szczerze współczuć Aggi. Trójka dzieci i długi pieniężne i facet, który nie potrafi zapewn...
juz wiem skad mi sie te dlugi wziely.. :roll: :wink:

Iwo_neczka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Iwo_neczka » 23 wrz 2006, 11:03

Agiq napisała chyba "problemy finansowe" a ja to podciągnęłam pod długi.
Nowy nos dr Skupin - 21-04-2006; poprawka 20-03-2008 - teraz jest fajnie:)

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 23 wrz 2006, 19:25

Agig prawnikiem nie jestem...ale chyba jak on dlugow narobil przed slubem to chyba ty nic nie masz do tego.

Ja mam taka kolezanke,ktora poznala goscia...przystojny,zabieral ja do domu ,a dom byl piekny...antyki w srodku.Mowil,ze mama jest prawnikiem,ojciec nie zyl.przyjezdzal po nia swietnymi furami,wszystkie kolezanki jej zadroscily.Nosil ja na rekach.Wczasy ,zakupy...oddany.W domu wiecznie pelno ksiazek,mowil,ze studiuje i ,ze ma dobrze prosperujaca firme.
Dziwne bylo dla niej tylko to,ze nie mieli wspolnych znajomych.Z mama spotykali sie w restauracjach...no bo to prawniczka i nie ma wiecznie czasu.Dlugo by pisac....az w koncu wyszla za niego.On wynajal mieszkanie mowic,ze to jego.Dowiedziala,sie ze to nie jego mieszkanko kiedy raz wlasciciel wpadl zeby o cos zapytac.Potem wyszlo na jaw,ze ten dom to tez nie jego matki dom tylko kolegi rodzicow,ktorzy wyjechali do Stanow i kolega robil mu przysluge.Wcale nie studiowal, i nie mial firmy tylko byl taksowkarzem.Po tym wszystkim rozwiodla sie z nim,nie potrafila juz dluzej zaufac.Jego mama nie miala pojecia co on robi i tez ja to dziwilo,ze spotykaja sie tylko w restauracjach.Dostala uniewaznienie slubu koscielnego.Mial pelno dlugow...no bo musial brac skads kase na jej przyjemnosci przed slubem.Kiedy zapytala dlaczego:on na to,ze gdyby byl soba to nigdy nie zwrocilaby na niego uwagi....byla by nie do osiagniecia.
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 23 wrz 2006, 19:35

ja tez prawnikiem ..., nie jestem ale , z tego co pamietam jeszcze ze studiow to to ,ze majatek zgromadzony przed wejsciem w zw.malzenski nie jest nigdy wspolny z mezem, po rozwodzie wraca w calosci do tego malzonka ,ktorego byl wlasnoscia przed zawarciem zwiazku.W tym przypaduku mieszkanie po babci jak najbardziej nadal jest wylacznie Agigi i nie zalicza sie do wspolnoty majatkowej..tzn nie zaliczal bo teraz go juz nie ma, chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi.. :lol:
stara juz jestem..pamiec nie ta. :lol:

Ale tutaj nie o to chyba chodzi, domyslam sie ze agig sprzedala wszystko po to aby ratowac tylek meza..

ech cala ta sytuacja ..jest troche dziwna..ale coz wszystko sie moze zdarzyc :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”