zostalam wykorzystana-pigulka gwaltu ;(((

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
mmala22
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: mmala22 » 29 lis 2008, 13:05

Nikolettkaa naprawde ci wspolczuje!Trzymaj sie! Pisalas wczesniej,ze obudzilas sie w innym mieszkaniu...wsrod kilku osob?!? Moze pamietasz adres,albo jakies szczegoly? Czy to bylo mieszkanie tego gnojka? Bo tak mysle,ze skoro wiesz gdzie sie znalazlas to przeciez jest niezbity dowod! Co na to policja?????
11 luty 2009-350,pod miesien,dr Brzuchanski
15 kwietnia 2008-calkowita korekta nosa dr Stepniewski

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 29 lis 2008, 21:05

wiem ,ze moja historia juz was nudzi, ale popadlam w nostargie, to nie jest zaden dowod, policja i tak uwarza , ze ja poporstu tego chcialam i sie upilam zeby miec pretekst, jestem juz zmeczona , chciala bym to szystko zostawic z tylu nie patrzec za siebie , :doubt: jednak mimo duzych luk w pamieci, nic nie zwroci mi juz godnosci , to jakie upokorzenie mnie spotkalo sprawilo ,ze stalam sie bardziej skryta, o wielu rzeczach nie umiem juz mowic... czuje ze jakas czesc mnie umarla razem z tym zdazeniem , jakis moj ideal o szczesliwej milosci, wiarze w ludzi, kiedys lubilam siebie , mimo narzekania lubilam swoj wyglad, to jaka bylam ... dzis czuje ze nie mam nic , nie lubie swojego ciala, mecze sie ze soba ... to jest jak strata reki ,albo nogi w wypadku - masz szanse na proteze,ale nigdy nie wroci Ci czucie ...tak samo jest z moimi uczuciami , najgorsze sa wieczory , kiedy to wraca ,
dotego stres pourazowy , i starch przed kaflami w kuchni , fobia spoleczna, problemy z wyrazaniem uczuc, nawet z placzem, w takich chwilach chce sie umrzec, z nadzieja ze po tamtej stronie wszystko zacznie sie od nowa,
gdyby ktorejs przytrafilo sie kiedy kolwiek cos podobneo, odrazu do mnie dzwoncie, chyba jak nikt znam juz wszystkie procedury... :( :( :( :( czesto sie smieje , ale rownie czesto jest to smiech przez lzy..
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 lis 2008, 21:42

nikolettkaa, podziwiam cie,ze pomimo bolu jaki przezywasz jestes na silach pomagac i wspierac osoby w podobnych sytuacjach... wielki szacunek.
I wspolczuje ci bardzo tego co przezylas i choc nie wiem jak to jest to wiem,ze musi to byc straszne. Ale po burzy zawsze wychodzi slonce...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
elle89
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: elle89 » 30 lis 2008, 04:18

nikolettkaa, martwi mnie to (choć nie dziwię się), że takie myśli cię dopadają... to co cię spotkało + niezrozumienie przez nasze chore społeczeństwo z pseudopolicją na czele to jakiś koszmar... Jednak mi się wydaje, że oni wcale nie uważają, że ty tego chciałaś (to zrozumie nawet dziecko), ale chcą tak uważać bo to dla nich łatwiejsze niż "stawiać na nogi całą komendę" aby pomóc jednej dziewczynie. Ale mów i rób swoje - nie daj się zagłuszyć tym palantom, którzy dla własnej wygody chcą uciszyć sprawę. Te ich słowa i próba wmawiania, że sama tego chciałaś jest gorsze niż chamstwo... grają na twoich uczuciach, wykorzystują twój stan, manipulują... Doszło do tego, że sama się obwiniasz! Za to, że jakiś bydlak zrobił ci krzywdę!!! To on powinien mieć wyrzuty sumienia, to policja jego powinna dręczyć. Ale poszli na łatwiznę, bo w końcu "jakże łatwo jest manipulować uczuciami ofiary". Pewnie o wiele łatwiej niż ruszyć tyłek, poszukać dowodów, ścigać przestępce... brak słów

nikolettkaa,
czas może i leczy rany, jednak pozostają blizny. Może to zabrzmi banalnie, ale wierzę, że te blizny dadzą ci kiedyś siłę. Teraz jest to ciężkie, ale kiedyś na pewno będziesz silniejsza od niejednego człowieka, od każdej z nas. Takie sytuacje nie pozostają obojętne nigdy, ale ty udowodniłaś tym czego już dokonałaś, że zasługujesz na nagrodę. Wierzę, że kiedyś ją odbierzesz i będziesz szczęśliwa, szczęśliwsza od tych co teraz śmieją i się w twarz. Podziwiam cię że masz siłę i chęć pomagać innym w takiej sytuacji. Pewnie pomożesz jeszcze nie jednej dziewczynie. Wiem, że to brzmi głupio, ale ja w to wszystko wierzę.

I nie poddawaj się!!! Jesteśmy z tobą!.
"Pragnienie bycia kimÂś innym to marnowanie osoby ktĂłrÂą siĂŞ jest." Kurt Cobain

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 30 lis 2008, 07:27

elle89 pisze: czas może i leczy rany, jednak pozostają blizny. Może to zabrzmi banalnie, ale wierzę, że te blizny dadzą ci kiedyś siłę. Teraz jest to ciężkie, ale kiedyś na pewno będziesz silniejsza od niejednego człowieka.
ja tez tak uwazam.

trzymaj sie nikolettkaa i nie dawaj! respect ze pomagasz innym! kto jak nie Ty?
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

S-Phinx
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: S-Phinx » 30 lis 2008, 20:23

No niestety musze powiedziec NIE SLUCHAJ co Ci mowi policja, dla nich to nie jest wazna sprawa a wiecej to problem bo papierkowej roboty duzo, najprawdopodobniej nie wykrycie sprawcy [jesli nie dojdzie do umozenia], klient bedzie sie smial im w twarz przy zeznaniach. I bedzie w statystykach policji nastepna negatywna sprawa a przeciez oni tak wspaniale dzialaja. Jesli jestes w stanie dociagnac do sadu przy pomocy adwokata i tego stowarzyszenia to sie nie daj bo tylko sie bardziej zalamiesz psychicznie. ALE nie znaczy ze nie mozecie wygrac przed sadem tej sprawy jesli bedziecie wystepowac we dwie Ty i kolezanka sedzia jest czlowiekiem i niekoniecznie 5 innych swiadkow swiadczacych na korzysc napastnika moze mu pomoc to sie moze okazac dopiero po rozprawach ale wczesniej nigdy nie wiadomo kto sie bedzie smial ostatni. Znam przypadki gdy policjanci wprowadzaja w blad nie chcac sie zainteresowac dana sprawa lub na odwrot uzywaja metod niezgodnych z naszym prawem w celu udowodnienia swojej racji, sama mialam dwie rozprawy w jednej 3 swiadkow przeciwko mnie w drugiej 2 swiadkow przeciwko mnie obie wygrane dzieki przytomnosci mojego adwokata. A wy jestescie we dwie !!! Nie opowiadaj szczegolowo co sie dzialo policji bo pozniej trudno zmienic zeznanie ale zawsze sobie mozna przypomniec co sie tak faktycznie dzialo naprawde i to zeznac pozniej w sadzie - no FLASHBACK i juz pamietacie co tam sie stalo ale nie znaczy ze dawalyscie w danym momencie na to przyzwolenia bo bylyscie pod dzialaniem srodkow oslabiajacych wole i zdolnosc dzialania A TERAZ pamiec wam wrocila [jestescie dwie!!!]. Nikt nie zakwestionuje Wam ze nie jest mozliwe przywrocenie pamieci z tej sytuacji. Dla sadu wane jest to co bylo a nie hipotetyczna sytuacja jesli poszkodowane twierdza ze sobie pamiec im wrocila, materialy wskazuja ze moglo miec takie zajscie to zeznanie osob trzecich nie bedzie mialo tak duzego wplywu na decyzje sedziego. Facet moze sie bronic ze go tam wogole nie bylo, ze sama chcialas etc. . W sprawie 'pobicia po mordzie' to trzymaj na wodzy chlopaka aby sie nie wkopal w dodatkowy problem .... a przynajmniej nie pisz tego albo nie rozmawiaj z nikim na ten temat. W polsce GaduGadu DOSTARCZA WSZYSTKIE rozmowy jakie sa prowadzone przez komunikator na policje na ich zadanie z adresami IP skad bylo polaczenie, fora tez sa logowane [moze napastnik sie chwalil kumplom co zrobil i jak to wygladalo]. Dla mnie to jest sprawa dla adwokata bo temat jest sliski i latwo mozna powedziec cos co obali oskarzenie i facet sie wywinie. Adwokat nie moze Ci mowic co masz zeznac ale moze np. powiedziec co on by zeznal w takiej hipotetycznej sprawie.

Polska policja to moze nie palanty ale banda nierobow niechcacych wychylic nosa za biurka bo im przestepcy moga dac po mordzie, najlepiej gonic takich to maja nielegalne nawigacje w PDA/GSM bo Ci im nie oddadza. Ale w niemczech tez to nie wyglada najlepiej policja nie zrobi nic z osobnikiem ktory Cie neka/nachodzi/straszy dopoki nie zrobi on wykroczenia.

Pozatym bede brutalna jeszcze jeden problem psychiczny przed toba .... to test HIV.

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 30 lis 2008, 23:39

S-Phinx pisze:Pozatym bede brutalna jeszcze jeden problem psychiczny przed toba .... to test HIV.
jutro ide, jak przesledzisz caly watek , to zobaczysz na czym opiera sie calutka sprawa , ty nie jestes brutalna zycie jest brutalne
a tak pozaty jesli wiesz co przechodze,to powinnas zrozumiec ze nie mam teraz glowy do niczego,i nie stac mnie na adwokata-zreszta o tym tez pisalam

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 01 gru 2008, 17:58

zrobilam test na hiv,jutro wynik mam zle przeczucia,, :doubt:

Awatar użytkownika
elle89
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: elle89 » 01 gru 2008, 18:26

nikolettkaa, nie martw się. Ja za to mam dobre przeczucia ;) Pisałaś wcześniej, że o twojej sprawie będzie program w tv. Tylko kiedy dokładnie?
"Pragnienie bycia kimÂś innym to marnowanie osoby ktĂłrÂą siĂŞ jest." Kurt Cobain

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 01 gru 2008, 18:32

nikolettkaa pisze:zrobilam test na hiv,jutro wynik mam zle przeczucia,, :doubt:
nikolettkaa musze Cie zmartwic, ale ten wynik moze byc niewiarygodny- istnieje bowiem cos takiego jak okres serologicznie niemy, tzw. okienko serologiczne. Wynik moze wyjsc fałszywie ujemny. Badanie trzeba powtórzyć po 12 tygodniach od prawdopodobnej ekspozycji na zakażenie :(

Przykro mi, ale powinnaś to wiedzieć, dlatego nie owijam w bawełne.

Ale nie martw się, HIVa wszyscy się boją i go mitologizują. W Polsce jest oficjalnie cos kolo 12 tysiecy nosicieli- trzeba ta liczbe powiekszyc o liczbe nieswiadomych nosicieli, nawet zakladajac ze jest to 500 % wiecej to i tak prawdopodobienstwo natrafienia na taka osobe calkowicie przypadkowo jest niewielkie.
Zreszta wedlug najnowszysch (co prawda teoretycznych) badan osoba zarazona HIV w dniu dzisiejszym poddająca sie politerapii antyretrowirusowej ma szanse na przeżycie 49 lat od momentu zakażenia.

Edit:

Doczytałam teraz ze poszłaś na test 4 generacji- ja mówiłam o elisie czyli tym standardowym teście. Trzymam kciuki w takim razie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”