gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość
Moderator: Zespół I
-
kamelia_26
- Rozmowna Beauty

greta pisze:a dzieci w wozkach tylko w skarpetkach
to tak jak u mnie

i nie moge na to patrzec...
pozdrowienia ciotka greta

-
espira
- Bywalec Beauty

-
Kontakt:
Dziewczyny ja tam po 12 latach zycia na emigracji wrocilam do Polski. Wyjechalam gdy mialam 14 lat. Rodzice poslali mnie wiec do gimnazjum, liceum i na studia. A potem...potem do kraju. Nie wyobrazam sobie mieszkac gdziesindziej. Oczywiscie wiekszosc moich przyjaciol zostala w Niemczech i wcale nie moge powiedziec, zeby bylo im tam lepiej. Np. jedna z moich przyjaciolek pracuje w niemieckim ZUS-ie, wiec jagdyby posada panstwowa i a i tak dziewczyna dorabia dwa razy w tygodniu w knajpie jako kelnerka.Meza ma Niemca tez wyksztalconego na odpowiedzialnym stanowisku a mimo tego kokosow nie maja. Ot takie tam spokojne zycie. Druga znajoma robi ostani rok specjalizacji ortodoncji, maz ordynator wydzialu laryngologii w szpitalu a mimo tego im dwojgu wiedzie sie gorzej od jej brata, ktory jest po prawie , wrocil do Polski ukonczyl kierunek tez z polskiego prawa i pracuje w zawodzie majac rowniez zone na utrzymaniu. Osobiscie uwazam, ze czasy swietnosci naszych sasiadow dawno minely.
-
Aleksandra84
- Nowicjusz Beauty

ja jestem wlasnie w irlandii od ponad dwoch miesiecy mam problemy z praca gdyz dostaje mnostwo ofert ale daleko od miejsca w ktorym mieszkam wiec pracuje tylko moj chlopak za to w polsce nigdy w zyciu nie stac byloby nas na utrzymanie sie z jednej wyplaty, teraz wracam na dwa miesiace do polski ze wzgledow rodzinnych i potem z powrotem do irlandii i juz na swoje bo na razie wynajmujemy pokoj...polska chyba nigdy nie da ludziom takich warunkow na zycie....a przynajmniej nie w najblizszym czasie a co do niemiec to fakt dobre czasy tam minely ale anglia i irlandia to raj dla wyksztalconych polakow naprawde nas tu cenia a zycie jest spokojne...ja kocham irlandie i nie chce juz do polski na stale...:)
I am beautiful nomether what they say...
...meyby it's good thing but I can't belive it...
-
viriel
- Specjalista Beauty

-
Kontakt:
Dominicana pisze:virriel a gdybys wyjechala i za granicą kontynuowała studia?? pewnie maja lepsze warunki i perspektywy napewno o wiele lepsze, moja kolezanka na 3 roku medycyny wyjechala do Hiszpanii i teraz juz tam konczy studia

Ja tam się nie nadaje do załatwiania takich formalności
Nie wiem czy bym sobie poradziła z językiem itp. A może po prostu się boję...
A co do Hiszpanii to wiem z pewnego źródła, że oni tam mają dużo niższy poziom jeśli chodzi o studia medyczne. Chciałabym tu skończyć studia, a staż i specjalizację już zrobić poza Polską. Marzy mi się USA, ale to chyba mało realne

-
Dominicana
- Uzależniona Beauty

-
Kontakt:
virriel pisze:Dominicana pisze:virriel a gdybys wyjechala i za granicą kontynuowała studia?? pewnie maja lepsze warunki i perspektywy napewno o wiele lepsze, moja kolezanka na 3 roku medycyny wyjechala do Hiszpanii i teraz juz tam konczy studia

Ja tam się nie nadaje do załatwiania takich formalności
Nie wiem czy bym sobie poradziła z językiem itp. A może po prostu się boję...
A co do Hiszpanii to wiem z pewnego źródła, że oni tam mają dużo niższy poziom jeśli chodzi o studia medyczne. Chciałabym tu skończyć studia, a staż i specjalizację już zrobić poza Polską. Marzy mi się USA, ale to chyba mało realne

ej no co Ty mowisz:) dla mnie malo realne jest dostac sie na medycyne, Tobie sie udalo, wiec zrobic staż w USA to nie powinnien byc problem, jak juz tak daleko zabrnelas i jestes na upragnionym wydz. lekarskim to koniecznie musisz spelniac dalej marzenia
ja trzymam kciuki

29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli juĂâÂż po i bardzo szczĂĆÂŞĂâÂśliwa:)
-
viriel
- Specjalista Beauty

-
Kontakt:
-
moniczka22
- Bywalec Beauty

In Italia tempo passa veloce..........
od 4 lat ciesze sie urokami pieknej romy!jest mi dobrze,uwlelbiam kuchnie wloska(od czasu do czasu jakis polski obiadek robie

),od maja codziennie na plazy,i faceci,ktorzy sa tak namietni i przystojni

zupelnie inna rzecz niz w polsce

.wiecej ekstazy wiecej radosci-zyje pelnia zycia
-
Vodia
- TOP Beauty

a ja zastanawiam sie nad wyjazdem do Angli
Ale dreczy mnie kilka pytan. Czy dam sobie rade, czy znajde prace wyjezdzajac we wrzesniu

Przeciez tyle osob jest teraz w angli.
Jejku ile ja mam watpliwosci

11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...
-
Katty
- Miłośniczka Beauty

-
Kontakt:
Vodia najwazniejsze jest czy znasz jezyk angielski? Jak tak to napewno sobie poradzisz o wiele latwiej. Duzo jest tutaj Polakow, ale w duzych miastach mysle ze znajdziesz prace szybko. Nie wiem czy poszukujesz jakiejs konkretnej pracy (w zawodzie?), ale praca chociazby w kawiarni lub w jakims sklepie - to poszukuja wciaz ludzi. Nie wiem tylko czy doradilabym Ci jechac do Londynu... Po pierwsze jest to okropnie drogie miasto!!!! Kupe kasy poszloby Ci na same dojazdy do pracy i wynajecie jakiegos mieszkania/pokoju !!! Pozatym Londyn jest olbrzymie miasto no i nie za bezpieczne w zwiazku z terorystami, podkaladaniem bomb itp :? Polecilabym bardziej Birmingham. Moze jest to mniej urokliwe miasto od Londynu, ale napewno tansze do mieszkania. jak masz jakies pytania to chetnie doradze!

Dr Latkowski 26.08.2011 - nos czesc chrzestna
-
Vodia
- TOP Beauty

Katty dzieki za odpowiedz
Ja wlasnie nie chce do Londynu dla mnie to za duze miasto. Meczyc sie bo wszedzie daleko i wydawac kase na te dojazdy :? Makabra
Myslalam wlasnie o Birmingham lub Oxfordzie
Ale w tym roku jednak nie wiem czy uda mi sie wyemigrowac bo odstawilam mature kosztem uzyskania zawodu i dlatego doszedl mi jeszcze rok szkoly :|
Ale niedlugo moja siostra wyjezdza do Anglii

to tez troche informacji by sie przydalo
Zreszta napisze Ci PW o tym pozniej jesli nie stanowi to problemu

11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...