Tabletki vs. przerwa - Robic czy nie?

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Tabletki vs. przerwa - Robic czy nie?

Post autor: GosiaczEq » 21 lip 2009, 13:52

No ja czekam, Karolka a jak sie czulas?? bo ja kiedys nie dostalam przez 2 mies (daleko zagranica) i po prostu się tak beznadziejnie czułam po 1 czekajac, a po 2 tak brzuch sie robil napuchniety.
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 22 lip 2009, 14:43

Hej dziewczyny.
Ja brałam tabletki przez 8 lat, czasami zdarzało mi sie robić przerwy, ale nieregularne. Teraz jestem w trakcie wlasnie takiej przerwy, juz 4 miesiąc i zastanawiam się czy w ogóle do nich wrócić. Tabletki, w moim wypadku, miały same plusy bo nie boli mnie brzuch, okres jest regularny i krótki, mam większe, jędrniejsze piersi, no i moja waga spada i zatrzymuje się na optymalnej dla mnie liczbie kilogramów. Obawa moja dotyczy jednego: czy po wielu latach stosowania tabletek nie będę miała trudności z zajściem w ciążę?? Mam koleżankę, która 10 lat brała tabletki a teraz od 3 lat stara się bezskutecznie o dziecko. I ona i partner poddali się wszystkim badaniom i teoretycznie nie powinni miec problemu, dodatkowo ona miała nawet operację udrażniania jajników ale też nic to nie dało. Jeden lekarz powiedział jej, że skoro 10lat brała tabletki to być może jej organizm będzie potrzebował tyle samo czasu żeby dojść do siebie. Co wy na to?? Są tu dziewczyny, które mają dzieci pomimo długiego brania tabsów??
6.05.2010 - lip lifting - dr Broma - super!!!
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 22 lip 2009, 18:43

dyduska chyba ciężko będzie znaleźć Ci kogoś kto po przyjmowaniu tabletek przez kilka lat nie miałby problemów z zajściem w ciążę. Niestety, jak to w życiu na ogól bywa: coś za coś arf
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 22 lip 2009, 19:32

lil sexy czy sama miałaś problemy z tym??
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 22 lip 2009, 21:15

dyduska pisze: Są tu dziewczyny, które mają dzieci pomimo długiego brania tabsów??
Powiem tak , kazdy organizm jest bardz indywidualny i tak naprawde nie dowiemy sie na 100% w danym temacie dopouki sami w tym nie zaistniejemy. Ja brałam tabletki 8 lat non stop bez przerw; skonczylam brac gdy z mezem planowalismy dziecko :arrow: zgodnie z radą ginekologa odstawilam tabletki a zaczełam brać folik; po 3 mies. zaczęliśmy starać się o dziecko :arrow: pierwszy miesiac kochania i dzidzia zagościła w moim brzuszku oh(s1 Byliśmy szczęśliwi - wszystko ułożyło się zgodnie z planem :arrow: po 9mies. przez cc urodziłam śliczna malutką dzidzie :arrow: a teraz panienka ma juz 5lat :-) Tak więc widzisz - nie ma reguły.... Pozdrawiam ;)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 22 lip 2009, 22:04

ja jeszcze nie miałam takich problemów, bo 1) biorę tabletki dopiero od roku 2) nie w głowie mi jeszcze dzieci, ale kilka moich koleżanek miało takie problemy i wiele ich koleżanek również.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 24 lip 2009, 11:12

No wreszcie dostałam - spóżnienie miałam jakieś 5 dni, więc nie jest źle. Ale to co się teraz dzieje to po prostu tragedia, normalnie jakbym miała jakiś krwotok :doubt: . Wracam z powrotem do pigułek, bo chyba tego nie wytrzymam. Jak myślicie 2 mies wystarczy przerwy?

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 24 lip 2009, 12:13

Czyli ryzyk fizyk z tymi tabletkami :-? .Dzieki za odpowiedz nesia i lily. Póki co jeszcze się wstrzymam z tymi tabletkami.

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 25 lip 2009, 15:46

GosiaczEq pisze: Jak myślicie 2 mies wystarczy przerwy?
Jakoś nie doczytałam, albo nie było napisane - w jakim celu robiłaś przerwę?
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 26 lip 2009, 10:43

Przerwe robilam z powodu przerwy spotykania się po 1:D a po 2 żeby troche organizm odsapnął od pigułek 8-) . Gin mówiła, że nie muszę robić przerw, ale wydaje mi się, ze co jakiś czas powinno sie odstawic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”