Kompleksy, brak wiary w siebie

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
AGNESS
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: AGNESS » 23 lip 2008, 23:13

Jola
daj spokuj , facetem sie nie przejmuj oni zostawiaja nawet te najładniejsze
widziałam twoje zdiecia ,spodziewałam sie niezłego paszteta ale otworzyłam gebe ze zdziwienia jak cie zobaczyłam ,myślałam ze to pomyłka ,jesteś ładna dziewczyną masz deliktna urode, nie grzesz prosze cie , nie jedna by chciała wygladac tak jak ty, az nie mogę uwierzyc ze ty masz takie kompleksy szok , wystarczy delikatnie sie pomalowac i włoski zrobic i zobaczysz ze niejeden sie za toba obejzy, ale wiecej wiary i usmiechu. szok nie moge uwierzyc ze uwarzasz sie za brzydule :-)
5 11 .07 dr Brzuchański 375cc okrągłe pod gruczoł uwielbiam moją lewą pierś:)
poprawka prawej piersi 28 .05 2009 juz po :) niestety nic nie zmieniła :(

jolaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: jolaa » 24 lip 2008, 15:39

Agness dziekuje za pocieszenie...ja teraz jestem w szoku jeszcze ze mnie zostawil bo po nim sie tego nie spodziewalam...powiedzial ze w dalszych zabiegach nadal mnie bedzie wspieral ale jakos nie wierze...wlasciwie nie mam nikogo kto by mi teraz troche pomogl w sensie, ze rozmowa na temat dalszych zabiegow..ja w sumie chcialabym tylko jeszcze powieki i usta, moze policzki...naprawde sie ograniczylam juz z zabiegami..
marzec 2008 - calkowita korekta nosa: dr. Skupin
sierpien 2009 - makijaz permanentny
listopad 2009 - powiekszenie ust Teosyal Kiss 2ml, botox, endermologia 24x, bella contour 12x, mikrodermabrazja: dr. Lichaj
2012 - kuracja tretinoinowa
2013 - planuje implanty silikonowe piersi i ust

Awatar użytkownika
bernadetta
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: bernadetta » 24 lip 2008, 16:01

Jola, a ja chyba jako jedyna napiszę, ze masz rację co do wyglądu, tylko ze oczywiście przesadzasz! nie jesteś piękna, ale jak pokazałam Twoją fotkę mężowi i powiedziałam, ze tak o sobie myślisz, to powiedział: 'przesadza, niech się opali i idzie do fryzjera', ja do tego od siebie dorzucę:idź na permanentne rzęsy, zastosuj puder bronzujący do wymodelowania twarzy na usta błyszczykl lip fusion.
piszę Ci tak prosto z mostu, bo jesteś inteligentną osobą z poczuciem humoru/ mimo łzawego tonu wypowiedzi przebija przez nie błyskotliwy dowcip!

szkoda, ze już nie mieszkam w ponaniu, bo chętnie poszłabym z Tobą na kawe i pogadała.
dobry fryzjer jest w pozaniu (zapomniałam jak ta ulica sie nazywa), ale w każdym razie koło akademików na Dozynkowej. ma na imię mateusz i mojej mega nieatrakcyjnej koleżance (gdybyś ją zobaczyła to doceniłabys swój wygląd! z tym, ze ona jest pewna siebie i przebojowa, ma mase znajomych, a i na brak adoratorów nie narzeka-jak będziesz chciała to wyślę Ci jej fotę żeby nie być gołosłowną), zrobił taki fryz, ze jak była w Londynie to ją babki zaczepiały i pytały gdzie tak tną).

Ja tu widzę, ze Ty musisz najpierw zmienić wygląd, a dopiero potem nabierzesz pewności siebie i żadne rady nic nie dadzą. Może na chwilę, może spróbujesz zawalczyc o siebie, ale szybko Ci się odechce, bo ludzie są okrutni i dadzą Ci ci się we znaki, a wtedy Ci się wszystkiego odechce. znam to, bo całe życie byłam gruba, zakompleksiona i wyzywana od grubych świń. w liceum schudłam, zrobiłam pasemka, zaczełam się fajnie ubierać i dopiero wtedy stałam sie inną osobą! może nawet trochę zadziorną, ale nadrabiałam stracony czas ;-) już sie nie bałam komuś postawić bo nie bałam się, ze zaraz mnie zwyzywa od grubasów.
Jola schudnij przede wszystkim! to zależy od Ciebie, a nie od chirurga! nie patrz tylko, ze skalpel Ci pomoże, bo tak nie jest. Waga zależy od Ciebie i jeśli napradę tak Ci zle z sobą to walcz! To wielka szkoda dla świata, ze taka fajna i mądra dziewczyna zamyka się w 4 ścianach...
Jestem powątpiewaniem w sens, formą ponad treść
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.04.2008-dr Brzuchanski plastyka brzucha :)

08.10.2008-mama - powieki u dr Brzuchanskiego

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 24 lip 2008, 20:05

Nie było mnie tu jakiś czas, ale..... już jestem, nadrabiam zaleglosci i ..... własnie dokopałam się do jolaaa Twoich zdjęć, oraz doczytałam że jednak sie rozstaliście. Kochana wg. moja zdanie dot. Twojej osoby pokrywa się z wiekszością słów już tu wypowiedzianych. Dziewczyno grubo przesadzasz, nie mam pojęcia co ale fatalnie się wkopałaś w dół psychiczny jeśli chodzi o swój wygląd. Ze zdjęc zerka na mnie zupełnie normalna, przeciętna dziewczyna. Jolaaa Ty nie do chirurga a do kosmetyczki, po dobry podkład, fryzjerki, solarium lub puder/krem brozujący/róż (dodaj sobie koloru) - pisałam to juz chyba w pierwszym czy drugim poście - patrz miałam rację. Uszy do góry i ruszaj na podbój, a faceta który Cie puścił kantem olej - tego kwiatu pół światu istotne abyś tylko uwierzyła w siebie, uwierzyła w swoje piękno. Po za tym - teraz już wiem, że idąc swoją miejscowością czy często wspominannym Poznaniem NIKT na Ciebie nie patrzy bo kiedy idziesz, jesteś jedną z wielu, ani mega laska ani ufo.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

kasia40000
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kasia40000 » 24 lip 2008, 21:27

Niestety nie przeczytałam całego wątku, ale... spojrzałam na Twoje zdjęcia Jolu. Juz raz je widzialam przy okazji Twoich wypowiedzi na tamat noska. I powiem tak... Jak dla mnie masz sliczna buzie. Wiem, ze zdanie osoby ktorej nie znasz jest maloznaczace, ale sadze ze przez to, iz nie czytalam Twoich postow(z tytulu watku moge sie tylko domyslac o czym pisalas) i przez to , ze Cie nie znam jestem obiektywna. Takze nie bede rzucac slow na wiatr tylko powiem Ci co mi sie podoba a co mniej;). Twoja buzia przed operacja nie wygladala bardzo korzystnie wlasnie przez nos, teraz masz idelanie wrecz dobrany krotki nosek, lekko okragly, chyba nie ma lepszego dla takiego ksztaltu twarzy. Twarz jest ZUPELNIE inna! Masz dziewczece , wrecz dzieciece rysy(u kobiet to wzbudza sympatie, a facetow bardzo kreci). Daje masz wielkie oczy:) to tez plus, jedyne do czego bym sie przyczpeila to do tego ze sa za malo wyeksponowane. I teraz to czego Ci zazdroszcze najbardziej... policzki! ja chociazbym nie wiem co robila landych, kocbiecych policzkow nigdy nie bede miala bo mam taki ksztalt twarzy ze zawsze wygaldaja na zapadniete;/ a co do facetow (gdzies sie przewijal tutaj ten watek) to ... usylszalam keidys ze idealem jest blondynka z jasna karnacja, powiem tylko ze ja mam bardzo ceimna i takie tez ciemne wlosy:) tylko czekalam az chlopak doda"pulchna i niska":) teraz sie z tego smieje wtedy plakalam. I coz? Okazalo sie ze facet spotyka sie z dziewczyna ktora ani blonynka nie jest, ani nie ma jasnej karnacji... zabic sie z tego powodu nie zabije no ale tez czasmi mysle "wiec co tak naprawde bylo nie tak" z ostatnim facetem wyszlo tak wlasnie ze wolal dziewczyny ktore maja policzki okragle :evil: no i tez sie nabawilam kompleksu na tym punkcie. Zlota zasada brzmi: ni8e mow o tym co Ci sie w sobie nie podoba, a otoczenie bedzie uwazac to za Twoj najwiekszy atut:) naprawde dziala (tez zameirzam sprobowac!:) ) Trzymam za Ciebie kciuki
9.07.2008 Nowy nos Dr. Skupin
Nosie! daje Ci miesiÂąc bez marudzenia na Twoj temat;)

Awatar użytkownika
majka133
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: majka133 » 25 lip 2008, 20:21

Jola , przecież gdyby 90% tych pięknych lasek zmyło makijaż to efekt byłby taki sam u nich jak jest u ciebie, a u niektórych pewnie gorszy. Wejdz na feel free pooglądaj sobie fotki lasek i zauważ,że żadna nie występuje bez makijażu.... Także głowa do góry. Pamiętaj,że nie ma brzydkich kobiet, są te zadbane i zaniedbane
dr Kubasik 13 .03 2008 plastyka brzucha -
SUPER

dr.Kubasik- piersi 21.08 2008

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 28 lip 2008, 15:36

Mnie niestety ostatnio również dopada kompletny brak wiary w siebie, jest to straszne uczucie, bo można nawet sobie powkręcać za dużo :-x
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 28 lip 2008, 19:00

Ja też ostatnio jestem jakaś nie w sosie pod tym względem- przeżyłam już chandrę z powodu piegów i rudej poświaty moich brązowych włosów :-| :-| :-|

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 28 lip 2008, 20:05

jolu ja juz sie wczesniej wypowiedzialam ale widze ze mojego zdania jak i zdan innych dziewczyn nie bierzesz pod uwage, przeczytalam wypowiedzi wszystkich i naprawde znajdziesz tam dobre rady, a ty ciagle szukasz czegos w sobie co moglabys zmienic co ci sie nie podoba i nie slyszalam od ciebie ze poszlas do fryzjera czy zaczelas chodzic do kosmetyczki czy solarium, nie robisz nic w tym kierunku
szczerze tak pomyslalam gdyby moj mezczyzna tak na siebie narzekal, ze jest brzydki i musi zmienic w sobie wszystko, wszystko to co kocham to nie wiem czy tez byloby miedzy nami dobrze bo jezeli ty wcale nie akceptujesz siebie to w jaki sposob on ma to zrobic, stawiasz mu wieksze wyzwanie niz sobie. odszedl- przykro, wyciagnij wnioski na przyszlosc
nie ma w mojej wypowiedzi ani odrobiny ironi jestem surowa byc moze ale widze ze nic do ciebie nie dociera, tyle pozytywnych komentarzy i nie sa to wypowiedzi z litosci dziewczyny tez przeszly swoje kazda z nas chce cos zmienic
z psychologiem nawet chcesz sie spotkac po swojemu przez internet- bo nie chcesz sie pokazac?tylko ze on nie tylko slucha ale i obserwuje
szczerze trzymam za ciebie kciuki i czekam na jakis wysilek z twojej strony inaczej po co pytac jezeli nie czeka sie na odpowiedz?

Virriel- :shock:

jolaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: jolaa » 28 lip 2008, 20:09

Przeciez wysilałam sie..
Zreszta teraz juz nie mysle o wygladzie. To juz koniec nie robie nic...jak sie okazuje czlowiek sie uczy na bledach wlasnych...dopiero jak spotkala mnie prawdziwa tragedia docenilam ze wyglad to nie wszystko. Teraz to ja mam problemy a to co przedtem to nie byl problem bo mozna by bylo moze cos z tym wygladem zrobic a nie zamartwiac sie. No ale to moze nauczka..jakas od Boga zebym nie miala obsesji na tym punkcie. Teraz juz nie mam..
marzec 2008 - calkowita korekta nosa: dr. Skupin
sierpien 2009 - makijaz permanentny
listopad 2009 - powiekszenie ust Teosyal Kiss 2ml, botox, endermologia 24x, bella contour 12x, mikrodermabrazja: dr. Lichaj
2012 - kuracja tretinoinowa
2013 - planuje implanty silikonowe piersi i ust

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”