Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
e-mamma
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Re: Wkładka/spirala - opinie!

Post autor: e-mamma » 25 maja 2010, 09:55

majamajamaja pisze:Nuva Ring jest o tyle w porzadku, ze nie trzeba lykac codziennie tabletek. Ale na mnie zadzialala tak hamujaco na seks, ze zrobilam sobie w ogole przerwe z hormonami, bo sie zezloscilam.
Dziewczyny - wy naprawde nie czujecie tych wkladek? Bo ja nawet ten ring czulam!
Dziwne a na moje libido podziałał stymulująco (thinking Pewnie to zależy od indywidualnej gospodarki hormonalnej i najlepiej zanim zaczniemy brać hormonowy zróbmy sobie badania ich poziomu w organizmie.
Ja nie czuje obecności krążka na co dzień, podczas stosunku też. Mój mąż się też był zaskoczony, bo powiedziałam mu o krążku po 2 mies stosowania. Moim zdaniem bardziej odczuwalny jest tampon niż ten kawałek uszczelki (rire
A w jaki sposób wg Ciebie można wyczuwać wkładkę? możesz opisać te uczucie (thinking
Piersi -Allergan anatomiczne 410MX-370cc- dr Pastucha:)))

...Opiewanie piękna kobiety nie unieważnia jej doktoratu...

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 25 maja 2010, 18:20

No ja nie czuje konkretnie, ze cos jest, tylko brzuch mnie troche boli, jak na miesiaczke. Albo co. Jakby sie miesnie na tym skurczaly i rozkurczaly. Jak wyjme, jest normalnie.
Co do meza, to on juz ta "uszczelka" pare razy "wyjechal". Natomiast jak ja mialam to ustrojstwo wyjac, to 10 minut mi zajmowalo.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 25 maja 2010, 19:09

ja swoja wkładke wyczuwam,minimalnie czuje sznurak ktory wystaje(potrzebny jest aby wyjac wkładke).poza tym ja strasznie dobrze czuje sie przy mojej wkładce,uczucie nie dop opisania,nie miałam tego wczesniej,tz przed,Dlatego boje sie ze pzry mirenia te doznania zanikna (pleure

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 25 maja 2010, 21:38

Gosienka, a nie lepiej by bylo, gdybys poprzez odzywki w diecie wyleczyla sie z anemii, i uwazala pozniej na te sprawe, ale zostala przy tej spirali? Skoro ci z nia tak dobrze?
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
xxx0000000xxx
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: xxx0000000xxx » 25 maja 2010, 21:40

Czesc wlasnie nie dawno odstawilam tabetki antykoncepcyjne i chcialabym zaozyc spirale :) moglybyscie mi wytlumaczyc na czym to polega ? bo juz sie w tym wszystkim gubie ? ona moze mi normanie wypasc podczas stosunku ? ja sie wyciaga ? o matko jestem ciemna w tym jak kalafior... (envy (envy
PLASTYKA BRZUCHA....

Awatar użytkownika
e-mamma
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: e-mamma » 25 maja 2010, 23:03

xxx0000000xxx pisze:Czesc wlasnie nie dawno odstawilam tabetki antykoncepcyjne i chcialabym zaozyc spirale :) moglybyscie mi wytlumaczyc na czym to polega ? bo juz sie w tym wszystkim gubie ? ona moze mi normanie wypasc podczas stosunku ? ja sie wyciaga ? o matko jestem ciemna w tym jak kalafior... (envy (envy
Odnośnie wkładek jest sporo artykułów na necie na forum też można trochę znaleźć nawet ja tu viewtopic.php?f=94&t=1074&start=30" onclick="window.open(this.href);return false; coś skrobałam, zawsze możesz skorzystać z fun. szukaj (rire Osobiście nie słyszałam nigdy o wypadnięciu wkładki podczas stosunku raczej o przesunięciu się spirali, ale takie sytuacje mogą zaistnieć wtedy gdy wkładka jest źle założona.

majamajamaja Widocznie jesteś bardzo wrażliwa i odczuwasz nawet takie stany przy których wkładka wytwarza mały stan zapalny w szyjce ( w ten sposób działają spirale). Krążka też nie możesz znaleźć a ja odwrotnie muszę sprawdzać czy jest na miejscu, bo mi on się przesuwa (giggle Cyba pozostają ci tyko tabletki lub plastry....no i jeszcze gumka (rire

gosieńko To faktycznie żal pozbywać się wkładki, która ci służy choć nie do końca jak widać. Może skonsultuj sprawę najpierw z ginekologiem a jego zdanie będzie decydujące zważając na Twoje wyniki krwi. U mnie włożenie kolejnej wkładki typu CooperT i innych podobnych zastało z mostu przekreślone. Gin powiedział że wcześniejsze przedłużające się plamienia przy tej spirali nie kwalifikują mnie do niej i dadzą podobny skutek. Jedyną alternatywą może być tylko Mirena, NuvaRing lub plastry (thinking
Piersi -Allergan anatomiczne 410MX-370cc- dr Pastucha:)))

...Opiewanie piękna kobiety nie unieważnia jej doktoratu...

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 26 maja 2010, 12:15

tak dziewczyny wdrozyłam juz leczenie farmakologiczne,narazie 9 dzien,di ginekologa wybieram sie w przyszłym tygodniu i zasugeruje mu ze z ta wkładka jest mi bardzo dobrze,i nie mam ochoty jej jeszcze wymieniac,bynajmniej nie przez najblizsze dwa,trzy miesiace bo dopiero po takim czasie dowiem sie czy leczenie mojej anemi idzie w dobrym kierunku.Poki co chce by przepisał mi cos co zmiejszy krwawienia (triste

niespodzianka1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Re: TRÓJMIASTO /pogaduszki cz. 2

Post autor: niespodzianka1 » 09 cze 2010, 18:23

hmmm o cyckach nic nie mogę to chociaż o wkładce napiszę (mdr .
Od tygodnia mam Mirenę, zakładałam w znieczuleniu, bo bałam sie bólu. Czytałam w necie opinie, jedne babki bardzo mocno bolało a inne, twierdziły ze nie było tak źle, więc nie ryzykowałam.
31.01.2011r.- dr.Muraszko-Kuźma ....anatomiczne 345cc HP/ Mentor

tygrysica26
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: tygrysica26 » 09 cze 2010, 18:33

zaraz nas przerzucą na viewtopic.php?f=30&t=3628" onclick="window.open(this.href);return false; ale co tam...opowiadaj jak ...jak po i jakie odczucia teraz ..normalnie wszystko ...ja już się chyba zdecydowałam ale jak mozęsz coś poradzić to móc..będę wdzięczna Niespodzianko
01/2010-anatomiczne pod mięsień Mentor 345cc
BOSKIE

niespodzianka1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: niespodzianka1 » 09 cze 2010, 22:23

2 dni po założeniu jeszcze lekko plamiłam (zakładałam w czasie @).
Wogóle nie czuję że ją mam, można od razu integrowac sie z mężem (giggle , nie ma żadnego dyskomfortu.
Mirena w aptekach kosztuje od 620 do 750zł, więc warto podzwonić po aptekach. Zniczulenie 700zł.
Jak nie masz kupionej wkładki to założenie + Mirena 1500zł. Trzeba mieć aktualną cytologię.
31.01.2011r.- dr.Muraszko-Kuźma ....anatomiczne 345cc HP/ Mentor

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”