Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 28 lip 2008, 10:02

agniecha27, Oj, to ja mam tak samo, pryszcze i plamienia caly czas, pojde po raz kolejny na kontrole, bo zaczyna mnie to martwic, to juz 5 mc.
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 lip 2008, 10:12

Może dla tego macie pryszcze bo odstawiłyście tabletki? Ja spirale zakładam co 5 lat i tak juz od lat prawie 27 tu lat.[lat mam 47] Zaraz po założeniu krwawie minimalnie dwa dni,a potem nigdy zadnych krwawień nie mam. Miesiączki mam przez tydzień. Teraz wyjełam spirale bo minęło 5 lat,zrobie badania i w przyszłym miesiącu zakładam następna na 5 lat. Gdy nie mam spirali to okres trwa 3 dni,aż mi żal zakładać,bo znowu przez tydzień będe miała okres :-?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 28 lip 2008, 11:24

ja odstawilam tabletki juz dawno ,jakies 2 lata temu i przez ten czas nie mialam problemow z pryszczami, wiec nie wiem czemu teraz mam taki problem?!
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 28 lip 2008, 20:56

To podobnie jak ja. Tablety odstawilam przed zajsciem w ciaze, to bedzie ponad 3 lata temu, a pryszcze pojawilyt sie ok 2-3 mc temu...

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 30 lip 2008, 12:36

Renatko plamie podobnie jak Ty tak na brazowo bardzo brzydko ale nic mnie nie boli nie swedzi
a pryszcze pojawily mi sie po ok 3-4 miesiacach po odstawieniu tabletek a teraz jestem cala wysypana
ja bralam tabletki ok 10 lat wiec moze dlatego mam pryszcze

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 30 sie 2008, 21:40

dziewczyny czy wy sprawdzacie po miesiaczce czy te niteczki od spirali sa na miejscu?
Moja dr powiedziala,ze one nie wypadna ale sprawdzac kazala :roll: Ja nie moge ich teraz wyczuc, miesiac temu wyczulam bez problemu a teraz boje sie ze wypadły podczas miesiaczki. Tylko,ze chyba bym je zauwazyla bo takie krotkie to nie sa zeby nie bylo ich widac. Zestresowalam sie normalnie, bo jezeli rzeczywiscie jakims sposobem wypadly to antykoncepcji juz nie ma. Czy wogole takie rzeczy sie zdazaja?
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 09 wrz 2008, 14:31

ja moich nitek nie czulam juz po 2 dnia od zalozenia spirali,moja ginio przyciela mi je krociutko bo jak stwierdzila moj chlop jest duzy i by je czol ;)
tez sie tym poczatkowo martwilam ale zrobilam usg i wszystko jest ok
wiec juz sie nie przejmuje ta sprawa i nie szukam nitek bo nie ma sensu
jedyne co mnie martwi to te ciagle plamienia

Awatar użytkownika
vikka79
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: vikka79 » 09 wrz 2008, 23:36

Witam Was kobitki kochane,dawno mnie tu nie było,a teraz pojawił się problem i dlatego chciałam się poradzić odnośnie mojego samopoczucia po założeniu spirali.Otóż zakładałam ją w lutym tego roku,na kontroli jeszcze nie byłam,oczywiście wynika to z braku mobilizacji :-) .Od samego początku czuję się świetnie ,przy okresie już nie boli mnie brzuch,ale jednak coś dolega,zaraz w pierwszym miesiącu (nie pamiętam ale było to chyba po miesiączce),zaczęłam odczuwać ból w lewej piersi,trwało to jakieś trzy-cztery dni i przestawało,tak jest co miesiąc,ale teraz wyjątkowo,ta pierś nie dosyć że zrobiła się większa to jeszcze wyczuwam gruczoł,taki nabrzmiały jakby mi pierś napełniła się do karmienia :| ,trwa juz to jakiś tydzień i ból też cały czas jest,czy któraś z Was miała może taki objaw,bo ja już zaczynam świrować i myśleć o najgorszym,jutro idę do lekarza po skierowanie na mammografię,ale w duchu mam nadzieję że to tylko zmiany hormonalne.Prosze o odpowiedź.Pozdrawiam
Dr.Brzuchański 30.03.2011 400 cc już po :) nowa ja :)

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 11 wrz 2008, 12:41

Vikka to raczej nie ten temat ,to chyba nie ma nic w spolnego ze spirala
zaloz nowy lub zadaj to pytanie do dziewczyn na forum o piersiach

jedyne co moge Ci powiedziec to to ze ja jestem "matka karmiaca" juz chyba z 7 lat ,pomimo ze nie mam dzieci ,tez zaczelo sie podobnie ,teraz mleko mi leci z obu piersi
spruboj nacisnac piers jesli pojawi sie mlekotok to znaczy ze masz problemy hormonalne a konkretnie podwyzszona prolaktynemie
to sa zaburzenia chormonalne,przyczyn jest wiele tabletki ,hormony geny,powiekszenie piersi
ale dokkladnie to sprawdz zrob usg lub mamografie piersi i poziom prolaktyny
ja leczylam ,sie wiele lat bez skutku....

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 09 lut 2009, 01:21

Witam Was Wszystkie

Nie wiem czy jeszcze ktos tu zaglada, ale zapytam, moze ktos mi odpowie.
A wiec jak juz wiecie mam zalozona wkladke Mirene, od dosc dawna, od poczatku mialam z nia problemy, brudne plamienia, pryszcze, utrzymowala sie do kilka dobrych miesiecy, ale od tygodnia, dzieje sie cos strasznego. Po pierwsze na poczatku wcale nie wyczowalam niteczek, z czasem zaczelam je wyczowac, dwie bardzo krotkie, klujace, jednak teraz od 7 dni caly czas krwawie, czysta krwia, to nie zadne plamienia, dosc obficie, a do tego czuje te niteczki, i to nie jakies tam kruciutkie, klujace w palec, tylko calkiem dlugie, trudno mi ocenic ile maja, ale z 1-2 cm wg mnie. Boli mnie brzuch i jajniki. Czy to mozliwe, ze po tak dlugim okresie spirala wypadla i wklula sie sama w nowe miejsce raniac mnie i powodujac krwawienie? Jesli jeszcze ktos tu zaglada prosze o rade i pomoc, jutro ide do lekarza, zobacze co powie, Z gory serdecznie dziekuje za inf. Pozdrawiam renata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”