Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 16 cze 2008, 00:50

ja mam nisety ginka umówionego dopiero na 24 lipca , i wtedy podejmnę jakies rozmowy w celu "zamontowania" mi spiralki ..
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 27 cze 2008, 19:59

zdecydowalam sie na spiralke, bylam wczoraj u mojej pani dr i załozyla mi ja. Załozenie praktycznie nie bolało- przez sekunde tylko poczulam lekkie napiecie jak przy miesiaczce. Dr zrobila mi usg zeby zobaczyc czy wszystko jest ok , kazala mi przez reszte dnia nie przemeczac sie i nie dzwigac.
Zaluje ,ze wczesniej nie zalozylam spirali.
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
agnieszka82
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: agnieszka82 » 24 lip 2008, 11:10

Ja biorę narazie tabl. Już któreś z rzędu gdyż każde które brałam bardzo zły miały wpływ na m,ój organizm. Jeśli te będą też straszne to decyduję sie na spirale. Lekarz mi powiedział że założy mi jak mu powiem że "mam dzieci i więcej nie chcę".
Poczytałam tutaj trochę o tych komplikacjach po założeniu które mogą cyć i trochę sie boję :-? No ale chyba warto??? ;-)
JuÂż po operacji zmniejszenia piersi!

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 26 lip 2008, 00:47

Ja ok 4 mc temu zalozylam sobie wkladke Mirene, wczesniej nigdy nie mialam zadnej spiralki, z pewnoscia jest to bardzo duzy komfort, nie trzeba pamietac o tabletkach, nie tyje sie , u mnie zadne nitki nie sa wyczowalne i moj partner tez ich nigdy nie wyczol, tak bardzo sie balam, ze cos jest nie tak, ze poszlam na kontrole, okazalo sie, ze wszystko jest ok, wkladka jest na swoim miejscu. W moim wypadku jedynym minusem jest plamienie, ktore utrzymuje sie od czasu zalozenia Mireny, lekarz poinformowal mnie, ze mam sie nie martwic bo to normalne i u kazdej kobiety czas plamien jest inny,
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 26 lip 2008, 01:26

mam to samo ciagle plamie, a poza tym jest ok

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 26 lip 2008, 07:36

agniecha27, Moje plamienia sa takiego brudnego brazowego koloru (paskudne takie), a okresu juz prawie nie mam, czy u Ciebie jest podobnie?
A jak z cera u Ciebie? ;-)

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 26 lip 2008, 20:22

ja swoją wyjęłam po 1,5 roku, miałam właśnie plamienia, takie brudne, jakieś 4-5 dni przed miesiączką, do tego dość częste infekcje, mimo wszystko trochę szkoda bo dość wygodna metoda,
przy pigułkach też miałam plamienia, także taka chyba moja uroda :-?

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 26 lip 2008, 22:42

turek.mg, No to ja nie mam zadnych infekcji, ale plamienia to mam caly czas kazdego dnia... A jaka mialas wkladke, tez Mirene?
Jesli to sie nie zmieni to po operacji cycuchow tez z niej zrezygnuje.

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 27 lip 2008, 19:35

ja infekcji nie mam przynajmniej tak mi sie wydaje bo nic mnie nie boli ani nie swedzi ,a plamie niemal caly czas
nie moge juz brac tabletek bralam je ponad 10 lat wiec chormonalnie jestem rozregulowana strasznie
jedyne na co teraz narzekam to plamienia i pryszcze!!!!!!!

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 27 lip 2008, 22:23

ja mam stosunkowo krotko spirale ( miesiac) pierwsze dni to plamilam okropnie- wkladki zmienialam kilka razy dziennie prawie jak przy okresie ale po 2 tyg zmniejszyly sie troche plamienia.
Pisalyscie o pryszczach, ja wlasnie zauwazylam ,ze przed okresem zaczely mi strasznie wyskakiwac a do tej pory mialam cere idealna, nawet jak bralam tabletki hormonalne a przeciez spirala nie jest hormonalna :roll: Ktos mi wyjasni o co chodzi?
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”