Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 13 cze 2008, 19:26

Sabrina, moze to głupie pytanie, ale czym one sie roznia oprocz kształtu? Bo skoro bardziej boli przy wyjmowaniu a Ty sie na taka mimo wszystko zdecydowałas to moze ona jest skuteczniejsza czy co?
Coraz bardziej widze ,ze mało wiem :evil:

Wracajac do mojego pytania w poprzednim poscie- znacie jakies przypadki zajscia w ciaze przy spirali?
Wiem, wiem najlepsza antykoncepcją jest brak współżycia bo nic jak to nie daje 100% gwarancji ale ja sie po prostu boje bo mam juz dwojke dzieci i wiecej to juz nie chce. no a bez sexu zyc sie nie da ;-)

Zastanawiam sie caly czas czy znowu tabletki czy spirala :roll:
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
Antonelka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Antonelka » 13 cze 2008, 20:16

joyana pisze:Zastanawiam sie caly czas czy znowu tabletki czy spirala...Wracajac do mojego pytania w poprzednim poscie- znacie jakies przypadki zajscia w ciaze przy spirali?
ja znam przypadek z tabletki i jego matkę ;-)
też zastanawiałam się kilka razy nad spiralką, ale, że mam nieregularnie, wybieram dalej tabsy i lecę na nich już ze 12 lat :shock:
poza tym już tak się do nich przyzwyczaiłam, że pewnie nie dałabym rady nie wziąść tabletki, bo robię to już automatycznie i bezwiednie codziennie rano :lol:
i jak na razie bez problemów, dodatkowych dzieci również brak :mrgreen:
pozdrawiam, Antonelka (sun (flower)

Zapraszam do polubienia nas i tutaj (makeup FACEBOOK

Facet - przedmiot do przytulania

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 14 cze 2008, 00:37

ja mam novaT od 3 miesiecy ,nigdy nie rodzilam ,nitek nie czuje wiec mnie nastraszylyscie teraz z tym wyciaganiem :oops:
zakladanie bolalo tylko sekunde ,tak jak np wklucie igly przy pobieraniu krwi
przez pierwszy miesiac pobolewal mnie troche brzuch ,ale spoko tylko troche ,i mialam uplawy ,teraz znow troszeczke podkrwawiam,ale malutko
czytalam ze to normalne przy spiralkach
ale podsumowujac jestem zadowolona ,bo mialam dosc juz tabletek
i zaluje ze nie zalozylam jej wczesniej :-P

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 cze 2008, 10:15

Joyana bardzo długo miałam spirale w kształcie T ale z 10 lat temu gin zaproponował mi tą jak grzebień...że nie przekreca sie,ze nie wypada,że skuteczna i jakos tak sie zgodziłam ;-) Zakładam ja teraz trzeci raz. Ja rodziłam trzy razy wiec może to tez ma wpływ,że a być taka spirala? Juz dokłanie nie pamietam czemu lekarz mi ja przepisał?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 14 cze 2008, 13:21

ja sie umowie z lekarzem na spiralke..
dam znac jaka mi zaproponowal i czy bolalo..
mysle ze viki ma racje ze to zalezy tez od lekarza ;-) czy boli..
mam nadzieje ze traf :roll: ie na fachowca w tej dziedznie bo jestem straszna panikara... :-|
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 14 cze 2008, 13:40

agniecha27 pisze:ja mam novaT od 3 miesiecy ,nigdy nie rodzilam ,nitek nie czuje wiec mnie nastraszylyscie teraz z tym wyciaganiem :oops:
zakladanie bolalo tylko sekunde ,
Tak sie zastanwiam, dlaczego u nas ginekolodzy nie chca zakladac tych spiralek dla nieródek :-| . Przeciez lepiej zalozyc ja mlodej dziewczynie, niz truc hormonami tak mlody organizm :idea:

Agniecha ty nie mialas problemu z namówieniem lekarza, czy moze sam zaproponowal ta metode :roll:

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 14 cze 2008, 14:21

to ja mialam problem z podjeciem decyzji,moja ginio namawiala mnie juz chyba z 5 lat!!! bo jak wczesniej napisalas nie chciala mnie juz truc tabletkami
mam super kobitke i ona sama przed porodem wymienila sobie 2 razy spiralke,wybrala dla mnie ta nova T bo jest malutka i bez chormonow

z tego co mi tlumaczyla to nie chodzi o to ze nie mozna dla nierodzacych zakladac tylko lekarz przy zakladaniu moze uszkodzic szyjke macicy bo nierodki maja ja wezsza
#czyli jesli masz sprawnego dobrego ginia to nie ma problemu

ja juz dawno powinnam byla ja sobie zalozyc

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 14 cze 2008, 17:58

widze ,ze jest coraz wiecej pozytywnych opini spirali Nova T, chyba sie zdecyduje na nia. Moja ginekolog tez mi ja poleciła , podobno ona sama taka ma i sobie chwali. Miałam tylko watpliwosci bo cena jest niska ok 100zl a z tego co sie orientuje to sa po 500-600 zl. Ale jak widac nie zawsze tansze musi byc gorsze.
Wiec czekam teraz na okres, bo podobno zaklada sie ja w tych dniach
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 15 cze 2008, 13:14

jak sobie kupisz sama to kosztuje okolo 100 a jak ci kupi lekarz to skasuje za nia 2 albo i 3 razy tyle...
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 15 cze 2008, 17:07

u mojej dr zapłace 100 zł za spirale + 100 zł za załozenie
02-2008 / op

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”