Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Justysia1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Justysia1 » 11 wrz 2007, 13:42

J też byłam jak najbardziej za tą metodą :( . Tabletki absolunie mi nie służą więc praktycznie nie mam wyboru i pewnie znów po jakims czasie załoze spiralę...

Awatar użytkownika
Lilith
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lilith » 11 wrz 2007, 14:00

Ja też mam wkładkę Mirenę już piąty rok. Nie mam wcale miesiączki-podobno tak się zdarza, tylko nie wiem co jest, bo nie widać nitek. Albo wypadła albo się wsunęły do środka :roll: Muszę iść na USG ale jakoś nie mogę się zebrać...
NIGDY nie mów wszystkiego co wiesz ale ZAWSZE wiedz, co mówisz

Awatar użytkownika
Justysia1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Justysia1 » 11 wrz 2007, 14:56

Lilith zrób konecznie to usg. Lepiej miec pewność że wszystko jest ok. Ja gsyby nie to badanie nie miałabym pojęcia że spirala zmieniła położenie i jest bezużyteczna.

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 11 wrz 2007, 22:04

Mi też tabletki asolutnie nie służą, ostatnio brałam Yasmin, było mi ciągle niedobrze, brak apetytu.
Lilith ja też mam Mirenę, ale dopiero od czerwca, mi też lekarz powiedział, że nie będę miała okresu, mam pytanko po jakim czasie od założenia spirali, przestałaś mieć okres?
Justysia1 dobrze, że o tym piszesz, nigdy bym nie pomyślała, że spirala może zmienić położenie :!:[/b]

Awatar użytkownika
Lilith
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lilith » 13 wrz 2007, 12:16

Nadia 125 już dokładnie nie pamiętam ale jakoś po kilku m-cach. I niestety po ok. roku zaczęłam tyć :evil: . Nie wiem czy to spowodowane było tą wkładką czy moim wkładem własnym. Na szczęście do marca 2008 muszę ją wyjąć i wtedy się przekonam. Justysiu 1 wiem, że muszę ale mam tyle pracy - zwłaszcza teraz, póki się sezon nie skończył, że nawet jeden cały dzień w Polsce to dla mnie święto ;) A wtedy jakoś nie mam siły... Ale wkrótce zrobię napewno.
NIGDY nie mów wszystkiego co wiesz ale ZAWSZE wiedz, co mówisz

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 13 wrz 2007, 13:56

Acha to jeszcze muszę poczekać :roll: Ale ja też zauważyłam, że jakbym zaczęła przybierać na wadze i nie jem więcej, tylko tak samo :? Mam nadzieje, że to nie przez wkładkę, bo przede mną jeszcze 5 lat :badgrin:
Pozdrawiam!

malwinka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malwinka » 14 wrz 2007, 13:56

MAm pytanie do dziewczyn mieszkających na Wyspach. Chciałabym usunąć spiralę ale, okazuje się, że tu ginekolodzy przyjmują TYLKO kobiety ciężarne. czy powinnam wybrać się z tym do zwykłego lekarza rodzinnego? Chcielibyśmy z moim panem dzidziusia ale nie bardzo wiem jak mogę pozbyć się tej spirali :roll:

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 14 wrz 2007, 18:20

Malwinka, jeżeli byś w swojej przychodni, gdzie obecnie mieszkasz na Wyspach, powiedziała, że chcesz mieć dziecko, to powinni Ci wyjąć tą spiralę. Ja mam założoną spiralę i to wszystko załatwiła polska pielęgniarka, tylko zakładała mi lekarka. Myślę, że powinnaś zarejestrować się do swojego lekarza rodzinnego i mu wszystko powiedzieć. Nie powinno być problemu :!:
Pozdrawiam i życzę powodzenia :!:

Awatar użytkownika
Justysia1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Justysia1 » 20 wrz 2007, 12:19

Uff... No to mam już to za sobą. Wczoraj lekarz wyjał mi spiralę, która zmieniła swoje położenie. Tak się denerwowałam i bałam a trwało to wszystko kilka sekund i właściwie nie bolało :-) . Byłam zdecydowana na kolejną ( Mirenę) ale lekarka doradziła mi żeby sprobować teraz minipigółkę. Podobno jest bardziej przyjazna dla organizmu niż tradycyje tabletki anty których ja poprostu nie tolerowałam.Zawsze przeciez moge ją odstawić i wrócic do spirali. Zobaczymy... ;)

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 20 wrz 2007, 14:48

Justysia1 świetnie, że wszystko skończyło się dobrze :p
Pierwszy raz słyszę o minipigułce, jak często to się bierze?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”