Nadżerka

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Weronika 26
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Weronika 26 » 12 sie 2006, 21:38

Ja też mam problem z nadżerką, ale póki nic złego się nie dzieje z nią, to lekarze nie chcą jej ruszać jeżeli kobieta nie rodziła jeszcze.

Awatar użytkownika
Przemek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Przemek » 12 sie 2006, 21:53

a skad sie bierze i dlaczego.. gesty kremowy sluz u kobiety? czy moze byc spowodowany zbyt wielkim podnieceniem a moze to cos innego?
dr Irena Grobelny..?
dr Skupin --> totalna klapa..
dr Zdzitowieckiego--->totalna klapa

FITNESS>>

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 12 sie 2006, 22:37

Przemo pisze:a skad sie bierze i dlaczego.. gesty kremowy sluz u kobiety? czy moze byc spowodowany zbyt wielkim podnieceniem a moze to cos innego?
to zalezy ...czasami moga to byc tylko uplawy, a czasami grzybica...trzeba wtedy uwazac zeby nie zarazic partnera bo leczenie moze sie ciagnac w nieskonczonosc.wtedy razem rownoczesnie musza sie podjac leczenia.
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

Weronika 26
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Weronika 26 » 13 sie 2006, 17:28

Samą nadżerką kobieta nie zarazi partnera, tylko ewentualnie grzybicą, która czasem towarzyszy nadżerce, wtedy faktycznie oboje muszą podjąc leczenie, np. farmakologiczne, tzn poprzez tabletki doustne dla obojga lub tylko zewnętrznie (maści dla partnera zewnętrznie, a dla partnerki wewnętrznie).

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 13 sie 2006, 21:21

Weronika 26 pisze: to lekarze nie chcą jej ruszać jeżeli kobieta nie rodziła jeszcze.
Weronika 26 ja tez jeszcze nie rodzilam ale jestem juz po usunieciu nadzerki,domyslam sie ze lekarze nie chcejej ruszac ale jesli jedni ja usuwaja to dlaczego inni sie tego nie podejmują. :roll: Dziwne!

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 13 sie 2006, 21:28

chyba sa rozne szkoly...ja mialam juz usowana 2 razy ...teraz lekarz przebakuje cos znowu. :roll: ...a jak kiedys bylam u innego doktorka..to tez byl ciezko zdziwiony ,ze przed dzieckiem mialam juz robiona wypalanke..sama juz nie wiem co o tym sadzic...to wszystko bardzo dziwne
gdy robilam w szwecji cytologie otrzymalam zawiadomienie , ze wszystko jest ok ..i widzimy sie za 2 lata
pojechalam do polski ..okazalo sie ze mam brzytka krwawiaca nadzerke ktora trzeba usunac...no i badz tu czlowieku madry :evil: :roll:

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 13 sie 2006, 21:59

no tak blondi222 co lekarz to inna szkoła i nie wiadomo co tu robic :roll:

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 13 sie 2006, 22:08

odkad wyjechalam do szkocji to nie badalam sie ginekologicznie.tzn,mialam robino cytologie dwa razy i wszystko wyszlo dobrze(tez mi przyslali zawiadomienie do domu,ale tutaj jest "widzimy sie za 3 lata").tutaj jak wszystko jest oki to nie wysylaja do ginekologa,cytologie robi pielegniarka.po tym co napisalas blondi22 to sie zastanawiam czy powinnam sie przebadac u ginekologa.tutaj jest to bardzo krepujace i kobiety nie chodza tak czesto do ginekologow.nie ma nawet prywatnych gabinetow.jest tylko prywatna klinika,ale trzeba byc tam stalym pacjentem zeby miec wejscie.panstwowa sluzba zdrowia jest raczej dobrze rozwinieta.

...i tak sie zastanawiam,bo mieszkam tutaj juz 5 lat...chyba pojade do polski i sie przebadam...

blondi22 ...w jaki sposob,w polsce, wykryto ci ta nadzerke???
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 13 sie 2006, 22:23

w szwecji jest identycznie ..badanie robie pielegniarka a z ginekologiem kontakt jest dosc ograniczony na wizyte do niego czeka sie ok miesiac :roll: ...a niedawno bylam na wakacjach w PL i poszlam do swojego ginekologa do ktorego chodze od zawsze..na zwykle badanie ...zakladalam ze wszystko jest ok.. a on tylko spojrzal TAM ..i powiedzial , ze zrobila sie nadzerka ..dosc brzydka i rzeczywiscie przy pobieraniu cytologi poleciala nawet krew.. :( ..martwe sie tym.. dostalam od niego globulki do pochwowe aby zlagodzic troche sprawe . Wybieram sie jeszcze w tym tyg. do polskiego ginek. tu w szwecji...mam do niego zaufanie wiem ze jest dobry...zobaczymy co on na to powie...

jesli masz mozliwosc zbadania sie w PL to zrob to...nie wiem jak jest w szkocji..ale tu na szwedzka sluzbe zdrowia sie narzeka..nawet szwedzi jezdza sie leczyc gdzie indziej..takie sa realia..a my narzekamy na lekarzy w PL..beda tu naprawde odmienilo mi sie spojrzenie na ta sprawe :wink:

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 14 sie 2006, 00:26

oj ja tez wybieram sie do lekarza :(
ostatnio boli mnie dol brzucha a na dodatek mam nawracajace zapalenia pecherza...i boli i jedno i drugie...
az sie boje..raz juz mialam wypalana nadzerke...iraz podejrzenie o komorki rakowe..wszystko przez nieumiejetna doktorke przy pierwszym porodzie..strzelona szyjka macicy i nawracajace jej zapalenia...
poplakalam sie dzis...
nie chce znow przez to przechodzic :cry:
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”