xxx0000000xxx pisze:Czesc wlasnie nie dawno odstawilam tabetki antykoncepcyjne i chcialabym zaozyc spirale :) moglybyscie mi wytlumaczyc na czym to polega ? bo juz sie w tym wszystkim gubie ? ona moze mi normanie wypasc podczas stosunku ? ja sie wyciaga ? o matko jestem ciemna w tym jak kalafior...

Odnośnie wkładek jest sporo artykułów na necie na forum też można trochę znaleźć nawet ja tu
viewtopic.php?f=94&t=1074&start=30" onclick="window.open(this.href);return false; coś skrobałam, zawsze możesz skorzystać z fun. szukaj

Osobiście nie słyszałam nigdy o wypadnięciu wkładki podczas stosunku raczej o przesunięciu się spirali, ale takie sytuacje mogą zaistnieć wtedy gdy wkładka jest źle założona.
majamajamaja Widocznie jesteś bardzo wrażliwa i odczuwasz nawet takie stany przy których wkładka wytwarza mały stan zapalny w szyjce ( w ten sposób działają spirale). Krążka też nie możesz znaleźć a ja odwrotnie muszę sprawdzać czy jest na miejscu, bo mi on się przesuwa

Cyba pozostają ci tyko tabletki lub plastry....no i jeszcze gumka
gosieńko To faktycznie żal pozbywać się wkładki, która ci służy choć nie do końca jak widać. Może skonsultuj sprawę najpierw z ginekologiem a jego zdanie będzie decydujące zważając na Twoje wyniki krwi. U mnie włożenie kolejnej wkładki typu CooperT i innych podobnych zastało z mostu przekreślone. Gin powiedział że wcześniejsze przedłużające się plamienia przy tej spirali nie kwalifikują mnie do niej i dadzą podobny skutek. Jedyną alternatywą może być tylko Mirena, NuvaRing lub plastry