ANTYKONCEPCJA

Moderator: Zespół I

Antykoncepcja - jaka stosujecie?

pigulki
213
52%
plasterki
25
6%
gumki
76
19%
wkladki
44
11%
naturalna
30
7%
inne
19
5%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 19 gru 2005, 18:10

joanna2828 pisze: pozostały mi metody naturalne.... no i mężczyzna dośc sprytny :lol: :oops:
:gg: :lover:
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
kita
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: kita » 19 gru 2005, 18:10

Myslalm o spirali, nidgy jednak nie rodzilam a moj facet ma dosyc juz stresow i kondomow. :roll:
Kapturki i srodki plemnikobojcze sa niezbyt oplacalna impreza a po srodkach plemnikobojczych boli mnie brzuch, mam caly spuchniety i napiety.
Mozesz podac mi linka do tego tematu nie moge go znalezc wczesniej, z tego co widzialm to dziewczyny tylko wspominaly o tabletkach i cerze a mi o to w ogole nie chodzi, z gory dziekuje.

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 19 gru 2005, 20:18

kita pisze:Myslalm o spirali, nidgy jednak nie rodzilam a moj facet ma dosyc juz stresow i kondomow. :roll:
Kapturki i srodki plemnikobojcze sa niezbyt oplacalna impreza a po srodkach plemnikobojczych boli mnie brzuch, mam caly spuchniety i napiety.
Mozesz podac mi linka do tego tematu nie moge go znalezc wczesniej, z tego co widzialm to dziewczyny tylko wspominaly o tabletkach i cerze a mi o to w ogole nie chodzi, z gory dziekuje.
Nie wiem czy spirala w twoim przypadku wchodzi w grę, szczególnie kiedy nie rodziłaś. Mnie lekarz to mocno odradzał, poza tym wkładka również wydziela dawki hormonów do organizmu, i nie wiem jak to będzie tolerowane przez osobę, która nie może brać tabletek.

Ja osobiście odstawiłam pigułki ze względów zdrowotnych - niestety palę i w okolicach 30 wzrasta ryzyko zakrzepów, czułam się źle więc stwierdziłam, że nie będę ryzykować życiem. Teraz stosujemy lateksowych przyjaciół, no ale wiesz ja mam męża no i jak wpadniemy to wszyscy się ucieszą, my chyba też :wink: więc mały stres tak naprawdę, mimo że pierwsze dziecko planujemy dopiero za kilka lat.

Nie wiem czy próbowałaś plastrów anty, moim zdaniem dają mniej efektów ubocznych, w szczególności ze strony wątroby i żołądka bo całkowicie omijają układ pokarmowy.

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 19 gru 2005, 21:19

:lol: :lol: :lol:
a dlaczego Twój facet nie chce używać prezerwatyw???
gdyby mój mąż miał takie zdanie na temat gumek to o sexie nie ma mowy..., :lol: :lol: :lol: bez gumy ani rusz... 8 lat stosujemy prezerwatywy ...ale ja zawsze trzeźwo trzymam głowę na karku... i stanowczo mówię albo guma albo dobranoc.. :wink:

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 19 gru 2005, 21:21

Gumki sa fe... :x
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 19 gru 2005, 21:27

Właśnie nie każdy facet toleruje prezerwatywy. Tzn toleruje psychicznie, uważają, że są mniejsze doznania itd
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Libby
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Libby » 19 gru 2005, 21:31

zgadzam się. odbierają połowę przyjemności. nie wyobrażam sobie żebym w stałym związku kochała sie z mężczyzną i prezerwatywą. fuj

Awatar użytkownika
kita
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: kita » 19 gru 2005, 21:34

W gumce nie czuje sie wilgoci partnerki, temperatury jej wnetrza ani sokow kt wydziela jej cialo i przede wszytko nie jest slisko tak jak w przypadku naturalnym. No i nie mozna sobie pozwolic na chwile zapomnienia czyli kontrola gumki non stop (kilka razy zdarzylo sie ze pekla) na koniec jest nie milo w gumce jak jest po wszystkim :? :roll: ... To wedlug niego najwaniejsze, no i ja za gumkami nie przepadam, jest inaczej niz z normalnym jego cialkiem :lol: a my lubimy sobie ostro pobrykac :D :lol:

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 19 gru 2005, 21:50

Czyli nie ma co przekonywać faceta do gumki??
No to właśnie jaki inny sposób??? By się nie faszerować tabletkami
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 19 gru 2005, 22:10

dziewczyny ale my najpierw :lol: bez gumy sobie ostrą jazdę zapewniamy, a na koniec jak ma ... :D to zakładamy gumkęi jest OK. to nie jest tak że zaczynamy sex od gumki :D oczywiście że bez jest lepiej.. ale jak się nie chce mieć dzieciątka i ma się na tym punkcie fobie... tak jak ja mam, to najważniejsze jest zabezpieczenie, co mi po 15 minutkach "super bezgumnej"przyjemności jak będę za 9 miechów hustać bejbi,
Ps. na pęknięte gumki też są sposoby... np postinor

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”